Στην απορία, "πώς η καταχρεωμένη Μπαρτσελόνα κάνει τέτοιες μεταγραφές" απάντησε το Goal.com. Είναι μια απάντηση που εξηγεί κάποια πράγματα. Αλλά προκαλεί και κάποιες ανησυχίες για το αύριο της ομάδας...

Το… κόλπο της Μπάρτσα για να κάνει μεταγραφές! Στην Ελλάδα λέμε “λεφτά δεν έχουμε να φάμε, ραπανάκια για την όρεξη”; Light έκφραση. Οι Βαυαροί δεν ήταν τόσο… ευγενικοί πριν από λίγο καιρό, όταν η καταλανική ομάδα άρχισε κουβέντες με τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι: “Αυτοί χρωστάνε ένα δισ. ευρώ και θέλουν να κάνουν μεταγραφές”; Γερμανική αβρότητα… Όποια κι απ’ τις δύο εκδοχές θέλετε, πάντως, η απορία παραμένει.

Αφού είναι όντως ως τ’ αυτιά στα χρέη η Μπάρτσα, πώς παίρνει Φρανκ Κεσιέ, Αντρέας Κρίστενσεν (ελεύθεροι, μεν, αλλά με πολύ μεγάλες αμοιβές) και Ραφίνια (65.000.000 στη Λιντς); Ενώ παρακαλάει τον Φρένκι ντε Γιονγκ να φύγει για το Μάντσεστερ για να ξεσφίξει η θηλειά απ’ το λαιμό της, πώς λέει ότι θέλει και προσπαθεί να φέρει και τον Λεβαντόφσκι;

Το “κόλπο” δεν είναι ακριβώς κάτι τέτοιο…

Το “κόλπο” του Ζοσέπ Μαρία Μπαρτομέου, προέδρου της ομάδας από τον Μάρτιο του 2021, δεν είναι ακριβώς κόλπο. Είναι ένα λίγο επικίνδυνο παιχνίδι που, εν μέρει, έχει ρίσκο. Αλλά δεν είχε και άλλη επιλογή. Όπως αποκαλύπτει το Goal.com, πριν από 15 μέρες, η Μπαρτσελόνα κατάφερε και πούλησε το 10% των τηλεοπτικών της δικαιωμάτων στη La Liga. Αγοραστής ήταν ο αμερικανικός επνεδυτικός όμιλος Sixth Street. Και το τίμημα των 207.500.000 ευρώ ήταν αρκετό για να κλείσει με οριακά κέρδη την περασμένη σεζόν. Έτσι ξεπεράστηκε το πρώτο εμπόδιο.

Στα σκαριά είναι και η πώληση ενός ακόμη ποσοστού 15% των τηλεοπτικών της δικαιωμάτων (300.000.000 ευρώ), αλλά και η πώληση του 49,9 της εταιρείας που διαχειρίζεται το εμπορικό σήμα και όνομα της ομάδας. Αν πωληθεί και η Barca Licensing and Merchandising, τα συνολικά έσοδα θα φτάσουν τα 600.000.000 ευρώ. Και η Μπάρτσα δε θα έχει πια πρόβλημα με το salary cap της Λίγκας.

Γι’ αυτό και οι Κεσιέ και Κρίστενσεν δεν έχουν ακόμη εγγραφεί τυπικά στην ομάδα και, επίσης, δεν έχει κατατεθεί επίσημα το τετρατές συμβόλαιο του Γκάβι. Είναι αξιοσημείωτο, επίσης, ότι σ’ αυτήν την προσπάθειά του, ο Μπαρτομέου έχει και εσωτερική στήριξη. Όπως και ότι η ομάδα κάνει μεταγραφές παίκτες… “οπαδούς” της. Για παράδειγμα, ο Ραφίνια, με την πίεσή του στη Λιντς, κέρδισε χρόνο για τη Μπάρτσα. Και περιμένει υπομονετικά κι αυτός την “επισημοποίησή” του. Και ο Ουσμάν Ντεμπελέ, όπως και ο Σέρχιο Ρομπέρτο ανανέωσαν αποδεχόμενοι πλήρως το “ψαλίδι” στις αμοιβές τους.

Πρέπει και να πουλήσει παίκτες, θέλει κι άλλα “Spotify”…

Η Μπάρτσα, θέλει επίσης να προχωρήσει στην απόκτηση, εκτός του Λεβαντόσφσκι και των Σέζαρ Αθπιλικουέτα, Ζιλ Κούντε. Για να γίνει, ωστόσο, αυτό, τα 600.000.000 που αναφέρουμε πιο πάνω δεν αρκούν. Η ομάδα θα πρέπει να πουλήσει και παίκτες ή, έστω, να απαλλαγεί από μέρος των αμοιβών τους -όπως συνέβη με τον Κλεμάν Λενγκλέ που πήγε δανεικός στην Τότεναμ.  Οι Καταλανοί, εκτός από τον ντε Γιονγκ έχουν βγάλει στο “σφυρί” και Μέμφις Ντεπάι, Ρίκι Πουτς, Σάμιουελ Ουμτιτί, Μάρτιν Μπρέιθγουέιτ, Όσκαρ Μινγκέθα.


Φυσικά, η πώληση του 25% των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της ομάδας, είναι μια κίνηση, πρακτικώς, απελπισίας. Κι αυτό επειδή μειώνει αυτόματα τα προσδοκώμενα έσοδά της. Για να καλύψει αυτό το κενό, η Μπάρτσα προσπαθεί να αυξήσει τις χορηγίες της, με συμφωνίες όπως αυτή του περασμένου Απριλίου, με τη Spotify. Είναι μια συμφωνία που, σε βάθος 12ετίας θα φέρει στην ομάδα 435.000.000 ευρώ. Η αναζήτηση για τέτοιου είδους συνεργασίες είναι έντονη, με την ομάδα να έχει ως “κρυφό” χαρτί και το “νέο” Καμπ Νου. Η αναμόρφωση του γηπέδου έχει ορίζοντα 4ετίας. Αλλά η Μπάρτσα ελπίζει από τώρα σε σημαντικές εμπορικές συμφωνίες με εταιρείες για το “ναό” της…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για La Liga

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Μπαρτσελόνα

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ