Οι Καταλανοί ενεργοποίησαν τη συμφωνία τους με την αμερικανική εταιρία Sixth Street.

Η Μπαρτσελόνα δεν διανύει και τις καλύτερες ημέρες της, από οικονομικής άποψης, με τα χρήματα στα ταμεία της είναι μετρημένα.

Οι Καταλανοί εκποιούν το ένα μετά το άλλο τα περιουσιακά στοιχεία τους, προκειμένου να καταφέρουν να μειώσουν το χρέος του 1,3 δισ. ευρώ που έχουν.

Τελευταία πράξη τους, για να πάρουν «ανάσα» και να μπορέσουν να συνεχίσουν με μεγαλύτερη άνεση την καθημερινότητά τους, είναι η ενεργοποίηση της συμφωνίας τους με την αμερικανική εταιρία Sixth Street.

Πρόκειται, ουσιαστικά, για την πώληση των 15% των τηλεοπτικών δικαιωμάτων τους για τα επόμενα 25 χρόνια, αντί του ποσού των 400 εκατομμυρίων ευρώ.

Οι «μπλαουγκράνα» είχαν ήδη παραχωρήσει το 10% των δικαιωμάτων τους, αντί 207,5 εκατ. ευρώ. Τώρα, προχώρησαν στην πώληση ενός ακόμα μεγαλύτερου ποσοστού, βάζοντας κι άλλα «ζεστά» χρήματα στο ταμείο τους.

Κάπως έτσι το ισπανικό συγκρότημα μπόρεσε να «σώσει» τη φετινό οικονομικό έτος, παρουσιάζοντας κερδοφορία.

Σύμφωνα, πάντως, με το Financial Fair Play της La liga η Μπαρτσελόνα προς το παρόν δεν μπορεί να εγγράψει καινούριους παίκτες. Θα πρέπει να συνεχίσει να μειώνει το μισθολογικό κόστος της ή να καταφέρει να αυξήσει τα έσοδά της.

Για παράδειγμα, ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι ναι μεν αποκτήθηκε και ανακοινώθηκε, αλλά προς το παρόν δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε επίσημο ματς.

Εξ ου και θα πρέπει να καλυφθούν άμεσα ακόμα εκατό εκατ. ευρώ, με τα 80 από αυτά να υπολογίζονται από την πώληση του Φρένκι Ντε Γιονγκ.

Από εκεί και πέρα, σύμφωνα με την απόφαση της γενικής συνέλευσης του συλλόγου, αναμένεται να παραχωρηθεί κι ένα ποσοστό των Barca Studios.

Όπως αποφασίστηκε, μπορεί να πωληθεί έως και το 49,9%, αλλά στην παρούσα φάση δεν χρειάζεται περισσότερο από το 20%, ώστε να τακτοποιηθούν οι οικονομικές υποχρεώσεις των Καταλανών.

 

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για La Liga

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Μπαρτσελόνα

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ