Ποιο Rafale; Ο… Μπενζεμά είναι το γαλλικό υπερόπλο! Εντάξει, δε λέμε. Υπερόπλο και το μαχητικό της Ντασό. Τι ρουκέτες, τι αντίμετρα, τι το ‘να και τ’ άλλο και το τρίτο. Αλλά και ο Καρίμ δεν πάει πίσω. Στα 34 του (τα κλείνει στις 16 Δεκεμβρίου), ο Αλγερινής καταγωγής Μπενζεμά είναι για την επίθεση της Ρεάλ […]

Ποιο Rafale; Ο… Μπενζεμά είναι το γαλλικό υπερόπλο! Εντάξει, δε λέμε. Υπερόπλο και το μαχητικό της Ντασό. Τι ρουκέτες, τι αντίμετρα, τι το ‘να και τ’ άλλο και το τρίτο. Αλλά και ο Καρίμ δεν πάει πίσω. Στα 34 του (τα κλείνει στις 16 Δεκεμβρίου), ο Αλγερινής καταγωγής Μπενζεμά είναι για την επίθεση της Ρεάλ ό,τι… θα είναι για την Πολεμική μας Αεροπορία τα Rafale.

“Ρουκέτες” θέλετε;, Διαθέτει. Και… εδάφους-εδάφους (και με το αριστερό πόδι, αν χρειαστεί) και αέρος-εδάφους (μιλάμε για φονικές κεφαλιές). Αντίμετρα; Ένα σωρό διαθέτει κι απ’ αυτά. Για το μπόι του, λίγοι επιθετικοί στον κόσμο έχουν τις τεχνικές του δυνατότητες. Παίζει με πλάτη στον αμυντικό, μοιράζει, τρώει ξύλο, ανοίγει διαδρόμους, παίζει άψογα στον κενό χώρο.

Επιπλέον, είναι… “9,5ρι”, όπως έχουν πει οι Ισπανοί. Με άλλα λόγια, είναι ένας επιθετικός για κάθε θέση μπροστά, αλλά, αν χρειαστεί μπορεί επίσης και να γίνει πλέι-μέικερ, ακόμη και αμυντικός χαφ, αν το χρειαστεί η ομάδα. Πάνω απ’ όλα όμως είναι ένας στυγνός εκτελεστής. Ένα υπερόπλο για τους Μαδριλένους, που τον βλέπουν εφέτος, με 16 γκολ ήδη σε La Liga (11) και Τσάμπιονς Λιγκ (5) να τους οδηγεί σαν άστρο λαμπρό.

Με το γκολ κατά της Σεβίλλης ξεπέρασε τον Ανρί!

Το γκολ του κατά της Σεβίλλης, στο 32′, έφερε την ισοφάριση, έδιωξε το άγχος και άνοιξε το δρόμο για το τελικό 2-1. Ήταν όμως ένα πολύ σπέσιαλ γκολ για τον ίδιο. Μ’ αυτό έφτασε πλέον τα 361 στην καριέρα του, που μετράει μόλις δύο ομάδες. Τη Λιόν και τη Ρεάλ. Ο Καρίμ έγινε έτσι ο κορυφαίος Γάλλος σκόρερ όλων των εποχών σε επίπεδο συλλόγων.

https://www.youtube.com/watch?v=yHd-NZ8nPs0

Ο παίκτης που ξεπέρασε, ο Τιερί Ανρί έχει πετύχει 360, αλλά με 5 ομάδες: Μονακό, Γιουβέντους, Άρσεναλ, Μπαρτσελόνα και NY Red Bulls. Το κυριότερο; Ο Ανρί… δεν παίζει πια. Αλλά ο Μπενζεμά όχι απλώς παίζει, στα 34 του, αλλά πάει και τρένο. Έχει τουλάχιστον δυο τρία καλά χρόνια ακόμη στα πόδια του -και το… άλλο υπερόπλο, το κεφάλι του. Μοιάζει σίγουρο ότι στο τέλος της καριέρας του το ρεκόρ του θα είναι ακόμη πιο εντυπωσιακό.

Τα 35.000.000 ευρώ που ξόδεψε η Ρεάλ για να τον αποκτήσει θεωρήθηκαν πολλά, τότε, το 2009. Μια δωδεκαετία μετά, όμως, μοιάζουν… ψίχουλα μπροστά σε όσα έχει προσφέρει ένας ποδοσφαιριστής-μηχανή των γκολ…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για La Liga

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ρεάλ Μαδρίτης

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ