Μισό δισ. ευρώ "μέσα" είναι οι "μπλαουγκράνα". Και για να σταθεί στα πόδια της θα πρέπει, μεταξύ άλλων, να μειώσει μισθούς κατά 160.000.000 ευρώ! Ευτυχώς για εκείνην -αν και το πρόβλημα παραμένει μεγάλο- όχι από την ερχόμενη σεζόν...

Μπάρτσα: Όχι απλώς τσεκούρι! Κανονικό “Μνημόνιο”! Ότι τα οικονομικά της καταλανικής ομάδας είναι στο “κόκκινο” το ξέρουν και οι πέτρες. Αλλά αν αληθεύει -και αληθεύει, καλώς ή κακώς- το ρεπορτάζ της καταλανικής Sport, που επικαλείται δήλωση του αντιπροέδρου της ομάδας, τα πράγματα είναι πολύ πιο σοβαρά απ’ όσο νόμιζαν όλοι.

Ο Εδουάρδ Ρομέου, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, έκανε την αποκάλυψη της “τρύπας” στο ταμείο της ομάδας. Με απλά λόγια, για να ορθοποδήσει η Μπάρτσα πρέπει, ούτε λίγο, ούτε πολύ, είτε να βρει 500.000.000 ευρώ έσοδα, είτε να περικόψει ανάλογα έξοδα. Τώρα, το πρώτο σενάριο, αντιλαμβάνεστε ότι είναι, απλώς, εξωπραγματικό. Κι όσο για το δεύτερο; Πιο πιθανό -επιβεβλημένο για την ακρίβεια. Αλλά εξαιρετικά οδυνηρό.

Περικοπές μισθών κατά… 160.000.000 ευρώ!

Κι αυτό επειδή, όπως βλέπετε και πιο πάνω, προβλέπει περικοπή μισθών κατά… 160.000.000 ευρώ! Και δε μιλάμε, φυσικά, για τους μισθούς του προσωπικού… καθαρισμού του Καμπ Νου, ούτε των φροντιστών. Μιλάμε για τους μισθούς των ποδοσφαιριστών. Που, έτσι, (παρα)καλούνται θερμώς, πλέον και μέσω… πρωτοσέλιδου, να “βάλουν πλάτη” στην ομάδα. Πρόσφατα, το ίδιο είχε “διαρρεύσει” και ο Χουάν Λαπόρτα. Ότι δηλαδή θα προχωρήσει σε συζητήσεις με τα πρωτοκλασάτα ονόματα ακριβώς γι’ αυτό το σκοπό.

Η Μπάρτσα έχει ετήσια μισθοδοσία κάτι παραπάνω από 200.000.000 ευρώ. Τα 111 απ’ αυτά αφορούν επτά παίκτες, όσους έχουν μισθό με 8ψήφια νούμερα. Είναι -κατά σειρά- οι Σέρχιο Μπουσκέτς, Ζόρντι Άλμπα, Ουσμάν Ντεμπελέ, Φρένκι ντε Γιονγκ, Ανσού Φατί, Μέμφις Ντεπάι, Ζεράρ Πικέ. Άλλοι 14 παίκτες αμείβονται με 7ψήφια νούμερα και μόλις 7 με 6ψήφια. Καταλαβαίνει, λοιπόν, κάποιος ότι περικοπή 160.000.000 δε μπορεί να γίνει… απ’ την ερχόμενη σεζόν, διότι η ομάδα θα διαλυθεί κυριολεκτικά.

“Ευτυχώς” -διότι ελαφραίνει αλλά δε λύνει το πρόβλημα- λογιστικά η ομάδα θεωρεί “μισθοδοσία” το σύνολο των ετήσιων αποζημιώσεων των παικτών μέχρι το τέλος του συμβολαίου τους. Για τη Μπαρτσελόνα αυτό το βάρος είναι, σήμερα, στα παρά κάτι 658.000.000 ευρώ. Και επ’ αυτού του ποσού μιλάμε για 160.000.000 ευρώ “ψαλίδι”. Περικοπή μισθών της τάξης σχεδόν του 25% όμως, δεν είναι δα και κάνα μικρό νούμερο. Είναι επιπέδου… “Μνημονίου”, όπως είπμε κι πιο πάνω. Και μια πολύ δύσκολη στη λύση της εξίσωση…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για La Liga

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Μπαρτσελόνα

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ