Η μεγάλη γιορτή ξεκινά απόψε και τα προγνωστικά δίνουν και παίρνουν για το φαβορί της διοργάνωσης. Στο "κόλπο" μπήκε και ο "υπερυπολογιστής" του σάιτ 538. Αλλά ο αλγόριθμός του δεν μας τα λέει και πολύ καλά, ειδικά σε ό,τι αφορά την ομάδα του Κάρλο Αντσελότι...

Τσάμπιονς Λιγκ: Ο υπερυπολογιστής… “μισεί” τη Ρεάλ! Να ξεκαθαρίσουμε κάτι απ’ την αρχή. O Five Thirty Eight δεν είναι ακριβώς υπερυπολογιστής. Είναι ένα σάιτ εξειδικευμένο στη μέτα-ανάλυση δεδομένων και έχει πάρει το όνομά του από τον αριθμό των εκλεκτόρων στις ΗΠΑ. (Χοντρικά, οι εκλέκτορες είναι οι εκπρόσωποι κάθε πολιτείας που επικυρώνουν ή όχι το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στις προεδρικές εκλογές). Το σάιτ λειτουργεί από το 2008 και έγινε γρήγορα γνωστό για την ακρίβεια των προβλέψεών του στην πολιτική σκηνή.

Χαμόγελα στη… Μπάγερν, λόγω υπερυπολογιστή!

Το 2013, το ESPN (της Γουόλτ Ντίσνεϊ) αγόρασε το 538. Και, φυσικά, οι προβλέψεις του επεκτάθηκαν, πλέον και στα σπορ. Ο αλγόριθμος που έχουν αναπτύξει οι αναλυτές του συγκεντρώνει έναν τεράστιο αριθμό δεδομένων γύρω από παίκτες, προπονητές, πρόγραμμα αγώνων, παράδοση, διαιτητές κ.λπ. Και στο τέλος βγάζει το “χρησμό” του. Ο εφετινός κάνει τον… Γιούλιαν Νάγκελσμαν να χαμογελάει πλατιά. Διότι “επιμένει” ότι η Μπάγερν είναι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ που ξεκινά απόψε. Ο “υπερυπολογιστής” έδινε, στις 31 Αυγούστου, στη γερμανική ομάδα 21%.

Δεύτερο -και κοντινό- φαβορί βγάζει τη Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα. Το ποσοστό που της δίνει είναι 18%, ίσως και λόγω Έρλινγκ Χάαλαντ που έχει ξεκινήσει με “σπασμένα φρένα” στην Πρέμιερ και, φυσικά, περιμένει πώς και πώς την αποψινή πρεμιέρα με τη Σεβίλλη, στην Ισπανία, για να ανοίξει λογαριασμό και εκεί. Τρίτο φαβορί, η Παρί Σεν Ζερμέν, των Νεϊμάρ, Μέσι, Εμπαπέ, Ρενάτο Σάντσες, Βιτίνια κ.λπ. Ο “υπερυπολογιστής” του 538 δίνει στην ομάδα του Κριστόφ Γκαλτιέ ποσοστό 13%.

ΟΚ το 5% για Μπάρτσα, Άγιαξ. Αλλά μόνο 5% η Ρεάλ;

Κάπου εδώ, όμως, ο υπερυπολογιστής αρχίζει και κάνει… “νερά”. Διότι, ΟΚ το 11% στη Λίβερπουλ. Παρότι έχει κάνει κακό ξεκίνημα και έχει πολλούς τραυματισμούς, παραμένει μια ομάδα με τον “αέρα” του περυσινού τελικού κι ένα ρόστερ με αξία και ποιότητα. Αλλά, κύριε “538 υπερυπολογιστή” μου, στη Ρεάλ Μαδρίτης μόλις… 5%; Μόλις 1% πάνω από τη Μπαρτσελόνα, δηλαδή; Εδώ, δε μας τα λες και πολύ καλά. Διότι, ΟΚ. Η ομάδα του Τσάβι είναι εφέτος για μεγάλα πράγματα, στα χαρτιά, με Λεβαντόφσκι, Ραφίνια, Ντεμπελέ, Γκάβι, Πέδρι, Φατί κ.λπ. Αλλά και τα 14 τρόπαια, είναι 14 τρόπαια.

Το πρόβλημα με τον υπερυπολογιστή -και τον κάθε υπερυπολογιστή- βλέπετε, είναι ότι απλώς μασουλίζει αριθμούς. Ότι απλώς… υπολογίζει, δηλαδή. Συχνά, όμως, χωρίς τον “ξενοδόχο”. Που στο ποδόσφαιρο έχει το όνομα “χαρακτήρας”. Η Ρεάλ ήταν πέρυσι underdog και στο ματς με την Παρί και, πολύ περισσότερο, στο ματς με την Μάντσεστερ Σίτι. Για να μην πούμε ότι και στον τελικό δεν πήγε ως φαβορί. Αλλά η κούπα είναι στο Μπερναμπέου, τώρα, ούτε… κάτω απ’ τον Πύργο του Άιφελ, ούτε στην Αγγλία.

Έχει το κοκκαλάκι μιας νυχτερίδας που τρώει… κοκκαλάκια νυχτερίδας!

Κι έπειτα, είδες κύριε υπερπολογιστά μου τον συμπαθή ροδομάγουλο κύριο με το κοστούμι και το γκρίζο μαλλί στους πιο πάνω πανηγυρισμούς; Το όνομά του είναι Κάρλο Αντσελότι. Και δεν έχει απλώς το κοκκαλάκι της νυχτερίδας. Έχει το κοκκαλάκι μιας νυχτερίδας που τρώει… κόκκαλα νυχτερίδων. Σε όμιλο με Σέλτικ (απόψε στην Σκοτία το πρώτο ματς), Λειψία και Σαχτάρ, ο “Καρλέτο” είναι πιθανότατο ότι θα γίνει πολυνίκης του θεσμού (έχει ως τώρα 98 σε 178 ματς, έναντι 102 του σερ Άλεξ Φέργκιουσον, σε 190) πριν τη φάση των 16. (Ακολουθούν, ο Πεπ με 93 σε 148, ο Αρσέν Βενγκέρ, με 86 σε 184 και ο Ζοζέ Μουρίνιο με 81 σε 151 ).

Τέλος πάντων, ο υπερυπολογιστής μπορεί να πέσει και μέσα, μπορεί και όχι. Όπως και να ‘χει, η μεγάλη γιορτή ξεκινά απόψε και, από στατιστικής πλευράς έχει κι ένα ακόμη μεγάλο ενδιαφέρον. Μετά από 20 ολόκληρα χρόνια ο ο Λιονέλ Μέσι θα παίζει… μόνος του (χωρις τον Κριστιάνο Ρονάλντο) στο κυνήγι του πρώτου σκόρερ όλων των εποχών στη διοργάνωση. Δύσκολο να τον φτάσει (έχει 125, ενώ ο Ρονάλντο 140). Αλλά αν το… 13% του “538” βγει… 100% δεν είναι απίθανο ο Αργεντινός να ξεπεράσει τον εαυτό του και να βάλει περισσότερα από τα 14 που έχει τώρα ως ρεκόρ σε μια σεζόν. Όπως και να ‘χει… προσδεθείτε και πάμε!

Το πρόγραμμα της 1η αγωνιστικής και οι μεταδόσεις (CS= CosmoteTV Sports):
Τρίτη 06/09

19:45 
Ντινάμο Ζ. – Τσέλσι (CS 2)
Ντόρτμουντ – Κοπεγχάγη (CS 3)
22:00 
Παρί Σ. Ζ, – Γιουβέντους (CS 1)
Σέλτικ – Ρεάλ (CS 2)
Σεβίλλη – Μάντσεστερ Σ. (CS 5)
Σάλτσμπουργκ – Μίλαν (CS 7)
Μπενφίκα – Μακάμπι (CS 8)
Λειψία – Σαχτάρ (CS 9)

Τετάρτη 07/09

19:45
Άγιαξ – Ρέιντζερς (CS 1)
Άιντραχτ – Σπόρτιγκ (CS 2)
22:00 
Νάπολι – Λίβερπουλ (CS 1)
Ίντερ – Μπάγερν (CS 2)
Ατλέτικο – Πόρτο (CS 5)
Μπαρτσελόνα – Πλζεν (CS 7)
Τότεναμ – Μαρσέιγ (CS 8)
Μπρίζ – Λεβερκούζεν (CS 9)

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Champions League

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ρεάλ Μαδρίτης

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ