Νέες μειώσεις μισθών... Μισό λεπτό! Σας θυμίζει κάτι αυτό; Α, ναι. Τον... αγαπημένο μας Υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας την εποχή των Μνημονίων. Αυτό ήταν η μόνιμη "λύση" που έβγαινε απ' το στόμα του. Τώρα και από το στόμα του προέδρου της Μπάρτσα. "Δεχθείτε περικοπές, αλλιώς χανόμαστε..."

Λαπόρτα σε ρόλο… Σόιμπλε στη Μπαρτσελόνα! Πέρυσι τέτοιον καιρό η ομάδα της Καταλονίας ήταν στα πρόθυρα της οικονομικής καταστροφής. Ήταν μια κατάσταση που, εν πολλοίς, έπαιξε ρόλο και στη φυγή της “σημαίας” της, του Λιονέλ Μέσι. Αυτή τη στιγμή, τα πράγματα είναι σαφώς καλύτερα. Αλλά σε καμία περίπτωση καλά.

Είναι κάτι που έκανε τον επίτιμο πρόεδρο της Μπάγερν, Ούλι Χένες, να… κράξει δημόσια τη Μπάρτσα για το θέμα του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι: “Πρέπει να είναι καλλιτέχνες στη Βαρκελώνη“, είπε ο Χένες. “Λένε ότι τον θέλουν, όταν πριν από έξι μήνες είχαν πάνω από ένα δισ. ευρώ χρέη“.  Φυσικά, τον Ζουάν Λαπόρτα δεν τον νοιάζει τι λέει ο Χένες. Τον νοιάζει τι λένε τα… κιτάπια. Και τα κιτάπια, παρότι λίγο συμμαζεμένα, απέχουν ακόμη πολύ από το “μια χαρά”.



Η Μπαρτσελόνα έχει, βάσει συμβολαίων, ετήσια μισθοδοσία που ξεπερνά τα 200.000.000 ευρώ! Απέχει πολύ πια από τα 326.000.000 ευρώ της Ρεάλ. Αλλά είναι ένα ποσόν που “γονατίζει” το σύλλογο. Και, θεωρητικά, είναι και το μόνο “ελαστικό”. Με λογική… Σόιμπλε, ο Λαπόρτα έχει πείσει αρκετούς παίκτες την εφετινή σεζόν να ρίξουν τις απαιτήσεις τους, προκειμένου να πάρει ανάσα η ομάδα.

Ετοιμάζεται να ζητήσει νέες μειώσεις απ’ τα “βαριά” συμβόλαια…

Και τώρα, λένε τα ρεπορτάζ από τη Βαρκελώνη, ετοιμάζεται να ζητήσει και νέες περικοπές. Με δεδομένο ότι αρκετοί από τους “παλιούς” της ομάδας είδαν εφέτος έως και 30% λιγότερα χρήματα στο μισθό τους, μια περαιτέρω μείωση μοιάζει δύσκολο να γίνει δεκτή εύκολα. Αλλά ο Λαπόρτα θα το προσπαθήσει. Με βασικό επειχείρημα ότι αν δε βάλουν πλάτη, η Μπάρτσα δε θα είναι ανταγωνιστική τη νέα σεζόν, κάτι που θα βλάψει και τους ίδιους.

Πόσοι απ’ τους παίκτες με τα “βαριά” συμβόλαια θα βρουν τη λογική του Λαπόρτα… λογική, δεν το ξέρει κανείς. Σ’ αυτούς ανήκουν παίκτες όπως οι Σέρχιο Μπουσκέτς, Ζόρντι Άλμπα, Ουσμάν Ντεμπελέ, Φρένκι ντε Γιονγκ, Ανσού Φατί, Μέμφις Ντεπάι, Ζεράρ Πικέ, Πέδρι, Σέρχι Ρομπέρτο… (Μόνο αυτοί, κατά σειρά… γαλαντομίας,  παίρνουν 120.000.000 ευρώ το χρόνο!). Το έργο του προέδρου της Μπαρτσελόνα είναι πολύ δύσκολο.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για La Liga

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Μπαρτσελόνα

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ