Η διαδρομή Μιλάνο - Βαρκελώνη έχει γίνει αρκετές φορές στο παρελθόν. Δεν ήταν όμως πάντοτε επιτυχημένη. Τρεις περιπτώσεις, ωστόσο, ξεχώρισαν με κυριότερη αυτή του Πάτρικ Κλάιφερτ...

Φρανκ Κεσιέ: Κάντο όπως… ο Κλάιφερτ (και άλλοι δύο)! Η είδηση ότι ο Ιβοριανός χαφ συμφώνησε με τη Μπαρτσελόνα , κάνει το γύρο του κόσμου. Και θυμίζει ένα γύρο που… έχει γίνει πολλές φορές. Αλλά όχι πάντοτε με επιτυχία. Το ιταλικό με το ισπανικό πρωτάθλημα μοιάζουν, αλλά δεν είναι ακριβώς ίδια. Και συχνά η “μετακόμιση” δε στέφεται από επιτυχία.

Δυο τέτοια παραδείγματα είναι ο Κριστόφ Ντουγκαρί και ο Φραντσέσκο Κόκο. Ο Γάλλος μεσοεπιθετικός ήλθε με εξαιρετικές προδιαγραφές στη Μπαρτσελόνα του Λουίς Φαν Χάαλ, το καλοκαίρι του 1997. Δεν “κόλλησε” καθόλου όμως. Και το Δεκέμβριο έφυγε για τη Μασσαλία και τη Μαρσέιγ χωρίς να έχει σκοράρει και μετά από μόλις 13 συμμετοχές. Ο Ιταλός, πάλι, πήγε το 2001 ως δανεικός με οψιόν αγοράς. Έκανε 34 συμμετοχές, είχε και δυο γκολ. Αλλά δεν έπεισε κανέναν και επέστρεψε στη Μίλαν.

Αντίθετα, ο Μίκαελ Ραϊτσίνγκερ, που είχε έλθει μαζί με τον Ντουγκαρί, έγραψε τη δική του ιστορία με την ομάδα. Ο Ολλανδός δεξιός μπακ ήταν μια από τις πιο αξιόπιστες λύσεις της Μπαρτσελόνα και έμεινε στους “μπλαουγκράνα” από το 1997 ως το 2004. Έγραψε μαζί της 262 συμμετοχές και σήκωσε δύο τίτλους στη Λα Λίγκα, ένα Κύπελλο και ένα ΟΥΕΦΑ Σούπερ Καπ.

Σε μεταγραφή με θετικό πρόσημο αναδείχθηκε και ο Γουίνστον Μπογκάρντε. Ο Ολλανδός ήλθε στην ομάδα στα μέσα της σεζόν 1997-98. Με θητεία και στον Άγιαξ, εκτός από την ομάδα του Μιλάνου, φόρεσε τη φανέλα των “μπλαουγκράνα” ως έτοιμη λύση. Και, λίγο πολύ, ήταν! Σε κάθε περίπτωση, πρόσθεσε εκτόπισμα στα μετόπισθεν της ομάδας και έγραψε 61 συμμετοχές με 4 γκολ και 1 ασίστ.

Ο σπουδαίος, αλλά άτυχος Πάτρικ Κλάιφερτ…

Φυσικά, όταν συζητάμε για τη διαδρομή… Κεσιέ, Μίλαν-Μπαρτσελόνα δηλαδή, το πρώτο -και καλύτερο- όνομα που έρχεται στο μυαλό είναι αυτό του Πάτρικ Κλάιφερτ. Με τον Άγιαξ, ο Κλάιφερτ είχε γράψει 52 γκολ και 16 ασίστ σε 100 ματς! Αλλά για κάποιο λόγο, στη Μίλαν δεν βρήκε τον καλό του εαυτό. Σε 33 συμμετοχές σκόραρε μόνο 9 φορές και είχε 1 ασίστ. Παρά ταύτα, η μεταγραφή του στη Μπαρτσελόνα, τον Ιούλιο του 1998 κόστισε πολλά λεφτά για την εποχή, πάνω από 12.000.000 ευρώ.

Πάντως, οι Καταλανοί δεν το μετάνιωσαν ποτέ! Ο Ολλανδός ήταν “κανόνι” στη Βαρκελώνη. Έμεινε στην ομάδα έξι χρόνια και σε 257 εμφανίσεις πέτυχε 122 γκολ και είχε και 60 (!) ασίστ. Η σπουδαία του απόδοση, δυστυχώς για εκείνον και την ομάδα δε συνοδεύτηκε από τίτλους. Δεν ήταν καλή περίοδος για τη Μπαρτσελόνα γενικώς κι έτσι ο Κλάιφερτ σήκωσε μαζί της μόλις ένα πρωτάθλημα…


Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για La Liga

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Μπαρτσελόνα

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ