Ούτε 20 χρονών ακόμη, ο Ισπανός δεξιός εξτρέμ της Βιγιαρεάλ και της Εθνικής, δείχνει ότι το ταλέντο στις μικρές ηλικίες του ισπανικού ποδοσφαίρου αφθονεί. Και δεν έχει να κάνει μόνο με τη Λα Μασία. Όπως φαίνεται... έχει κι αλλού πορτοκαλιές!

Ισπανία: Πίνουν νερό στο όνομα του… (Γιέρεμι) Πίνο! Ο παίκτης, όπως όλα δείχνουν, θα κάνει καριέρα με το μικρό του. Το πρώτο μικρό του. Γιέρεμι. Έχει κι άλλο ένα: Χεσούς. Και δύο επώνυμα Πίνο και Σάντος. Βεβαίως, έτσι όπως το πάει ο μικρός (γεν. 20 Οκτωβρίου του 2002), αν ζητήσει αύριο μεθαύριο να τον αποκαλούν με… όλο το σιδηρόδρομο, Γιέρεμι Χεσούς Πίνο Σάντος, όλοι θα του κάνουν το χατίρι.

Κι αυτό επειδή η περίπτωσή του είναι η απόδειξη ότι η επόμενη μεγάλη Εθνική Ισπανίας δε θα βασίζεται μόνο στη Μπαρτσελόνα. Και ότι το οικοδόμημα έχει βάθος. Και άφθονο ταλέντο, παντού. Στη συγκεκριμένη περίπτωση στις… θαλασσινές εσχατιές της ισπανικής επικράτειας. Στη Λας Πάλμας των Κανάριων Νήσων, έξω από τις ακτές της Νοτιοδυτικής Αφρικής.

Ο Γιέρεμι πρωτοέπαιξε μπάλα στις Ακαδημίες της Ουρακάν και μετά της Λας Πάλμας. Το εκπληκτικό ταλέντο του κίνησε το ενδιαφέρον της Μπαρτσελόνα πριν καν κλείσει τα 15 του. Αλλά σε μια κίνηση αξιοσημείωτη, αν μη τι άλλο, ο μικρός είπε ναι στην πρόταση της Βιγιαρεάλ. Πέρασε απ’ τις μικρές της ομάδες με εντυπωσιακό τρόπο. Και 2 ημέρες μετά τα 18α γενέθλιά του, στις 22 Οκτωβρίου του 2020, ο Ουνάι Έμερι τον έριξε στα βαθιά, σε ματς του Γιουρόπα με τη Σιβασπόρ.

Καλύτερος από σεζόν σε σεζόν στη Βιγιαρεάλ του Έρεμι

Ο Γιέρεμι έκλεισε την πρώτη του σεζόν με 37 συμμετοχές, 7 γκολ και 1 ασίστ με την ομάδα. Έπαιξε επί 77′ στον τελικό του Γιουρόπα απέναντι στη Γιουνάιτεντ και σήκωσε 100% με την αξία του το τρόπαιο. 100% με την αξία του είναι και εφέτος μέλος μιας ομάδας-υπόδειγμα, που ο Έμερι έχει κάνει τελείως “δική” του σε φιλοσοφία. Και… για το καλό της!

Η Βιγιαρεάλ, ομάδα μιας πόλης μικρής ακόμη και για τα δεδομένα της Ελλάδας (51.000 κάτοικοι), πόσο μάλλον της Ισπανίας των σχεδόν 50.000.000 κατοίκων, έχει γίνει στα χέρια του ένα… ατσάλινο “κίτρινο υποβρύχιο”. Έχει την τρίτη καλύτερη άμυνα της La Liga, με 27 γκολ παθητικό, πίσω μόνο από τη Σεβίλλη (19) και τη Ρεάλ (25). Η αμυντική της λειτουργία είναι για σεμινάριο. Και η ομαδικότητα το Νο1 προαπαιτούμενο.

Μέσα σε τέτοιο κλίμα, ο Γιέρεμι Πίνο φτάνει στην ποδοσφαιρική του ενηλικίωση με τα καλύτερα διδάγματα στο μυαλό. Και… το δείχνει. Σε 36 συμμετοχές του εφέτος, μέχρι στιγμής, σε όλες τις διοργανώσεις, τα 7 γκολ και οι 4 ασίστ είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου για την απόδοσή του. Στα 19,5 του παίζει με ωριμότητα τουλάχιστον 25χρονου και θεωρεί αυτονότητο ότι θα τρέξει, θα πιέσει, θα γυρίσει πίσω αν χρειαστεί, θα ανοίξει χώρους, θα στηρίξει τους συμπαίκτες του, θα μπει σε όλες τις φάσεις.

Διεθνής και… σκόρερ πλέον μιας Εθνικής με πολύ μέλλον!

Με τη στήριξη και την καθοδήγηση του Έμερι, που του δείχνει εμπιστοσύνη, ο Γιέρεμι εκμεταλλεύεται στο έπακρο όλα τα φυσικά του προσόντα. Ταχύτητα, δύναμη, σπουδαία τεχνική κατάρτιση. Αποκτά αυτοπεποίθηση παιχνίδι με το παιχνίδι και αποτελεί, μαζί με Ζεράρ Μορένο και Αρνό Ντανζούμα τα βασικά όπλα της Βιγιαρεάλ που προσπαθεί να εξασφαλίσει έξοδο στην Ευρώπη και εφέτος -και βέβαια, συνεχίζει στο Τσάμπιονς Λιγκ μετά τον αποκλεισμό της Γιουβέντους, με αντίπαλο τη Μπάγερν.

Οι Ισπανοί γράφουν ότι ήδη, ομάδες όπως οι Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα και Τσέλσι έχουν από τώρα δείξει ενδιαφέρον για τον παίκτη. Που, όμως, δείχνει να έχει τα μυαλά του μέσα στο κεφάλι του. Μόλις πέρυσι τον Οκτώβριο έγινε διεθνής με τη Νέων και σχεδόν αμέσως πήρε βάπτισμα πυρός και με τη μεγάλη ομάδα. Στο φιλικό με την Ισλανδία σκόραρε και το πρώτο του γκολ.




Δίπλα στη νέα γενιά της Μπαρτσελόνα, Πέδρι, Γκάβι, Ανσού Φατί, Έρικ Γκαρσία, Φεράν Τόρες, αλλά και τους πιο “ψημμένους” Εμερίκ Λαπόρτ, Ουνάι Σιμόν, Ντάνι Όλμο, Ρόντρι , Κέπα Αριθαμπαλάγκα, ο Γιέμερι έρχεται να πλαισιώσει έναν κορμό με πολύ μέλλον -χρονικό και… ποδοσφαιρικό. Η Εθνική Ισπανίας έφτασε πέρυσι ένα βήμα από τον τελικό του EURO.

Στο Μουντιάλ του Κατάρ, ο Λουίς Ενρίκε έχει να διαχειριστεί υλικό με αστείρευτο ταλέντο και μεγάλη δίψα για διάκριση. Αν και μια ομάδα όπως αυτή που περιγράφουμε πιο πάνω θέλει, φυσικά, “δέσιμο” και εμπειρία, ποιος ξέρει; Αυτή τη φορά μπορεί να φτάσει την… έκπληξη πολύ μακριά.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για La Liga

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ