Ένα μικρό τεχνικό προβληματάκι, εξαιτίας των... δύο W στο όνομα του Πολωνού, καθυστερεί λίγο το να φτάσει η Μπαρτσελόνα τα περίπου 20.000.000 (!) ευρώ έσοδα από τις φανέλες του. Κι όλα αυτά πριν καν βάλει το πρώτο του γκολ μαζί της. (Ήταν στον πάγκο στο 0-6 επί της Ίντερ -vid)

Φανέλες Λεβαντόφσκι, γιόκ; Τι είπες… τWρα; Ο “γάμος” του Πολωνού με τη Μπαρτσελόνα ήταν μια κλασική ιστορία του τύπου “σαν θέλει η νύφη κι ο γαμπρός, τύφλα να ‘χει… η Μπάγερν”. Το φλερτ ξεκίνησε από την εποχή που η γερμανική ομάδα έκανε μια έως και “προσβλητική” -τρόπος του λέγειν- πρόταση ανανέωσης στον Λέβα. Από τότε, με έμμεσο και άμεσο τρόπο, ο Πολωνός το κυνήγησε ως εκεί που δεν πάει, προκειμένου να βρεθεί στην Καταλονία.

Τα σχετικά ρεπορτάζ έδιναν και έπαιρναν τόσον καιρό. Και, συνεπώς, φυσικό και επόμενο ήταν ότι οι οπαδοί της Μπαρτσελόνα τον είχαν μέσα στην καρδιά τους πριν καν πατήσει το πόδι του στην πόλη. Ε, όταν έγινε κι αυτό, άρχισε και ένας μικρός χαμούλης με τη φανέλα του. Ο Λεβαντόφσκι είναι, άλλωστε, ο πρώτος Πολωνός παίκτης στην ιστορία της ομάδας. Και… τι παίκτης, συγχρόνως, έτσι;

Στα 12 χρόνια που πέρασε στη Γερμανία, σε Μπορούσια Ντόρτμουντ και Μπάγερν, ο Λεβαντόφσκι “μάτωσε” τα αντίπαλα δίχτυα… 447 φορές σε όλες τις διοργανώσεις! Με τη Μπορούσια είχε 103 γκολ και 42 ασίστ σε 187 ματς. Και με τη Μπάγερν το απίθανο νούμερο των 344 γκολ (και 72 ασίστ) σε 375 ματς! Ο άνθρωπος ήταν ο φόβος και ο τρόμος της Μπουντεσλίγκα (312 γκολ και 75 ασίστ σε 384 ματς). Και τώρα έγινε ο φόβος και ο τρόμος του… “τυπογ-ραφείου” που χρησιμοποιεί η Μπαρτσελόνα!

Ξέμειναν από… W στη Βαρκελώνη -πριν καν “παστελώσει” το πρώτο κιόλας!

Τι ακριβώς συνέβη; Όπως είναι λογικό, οι οπαδοί της ομάδας έπεσαν με τα μούτρα στις μπουτίκ της Μπάρτσα και άρχισαν να ζητούν από τους υπαλλήλους να ετοιμάσουν φανέλες με το όνομα του Λεβαντόφσκι στην πλάτη. Όμως ο Πολωνός, στα αγγλικά, γράφεται Lewandowski. Με 2 w, δηλαδή. Και παρότι στην αγγλική γλώσσα τα γράμματα J, X, Q και Ζ είναι που βρίσκονται σε διάφορες λίστες ως τα πιο σπάνια, στη Βαρκελώνη… ξέμειναν από W!

Είναι, φυσικά, μια προσωρινή έλλειψη και το ζήτημα θα βρει άμεσα λύση. Ως είδηση κάνει το γύρο του κόσμου επειδή είναι απολύτως ενδεικτική της “Λεβαντο-μανίας” στη Βαρκελώνη, αλλά και επειδή… έχει πλάκα, όπως και να το κάνουμε. Τι δεν είναι καθόλου πλάκα για τη Μπαρτσελόνα; Ότι έδωσε 45.000.000 ευρώ στη Μπάγερν για τον παίκτη. Αλλά μόνο από τις φανέλες του (μόλις βρουν… W τα καταστήματά της) περιμένει να βγάλει γύρω στα 20.000.000! Πριν καν “παστελώσει” το πρώτο κιόλας! (Στο φιλικό 0-6 με την Ίντερ Μαϊάμι του Ντέιβιντ Μπέκαμ είδε το ματς από την εξέδρα…)

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για La Liga

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Μπαρτσελόνα

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ