Σ' έναν ανδροκρατούμενο χώρο, όπως αυτός του "μαγικού κόσμου", αυτό που κατάφερε η νεαρή μάνατζερ είναι πραγματικός άθλος. Το παράδειγμά της εμπνέει και το μέλλον της προδιαγράφεται σπουδαίο...

ΝΒΑ: Η Τζέσικα Χολτζ έγινε θρύλος… μισού δισ. σε 24 ώρες! Το θέμα “ισότητα” είναι πάντοτε καυτό στις ΗΠΑ. Αλλά η πραγματικότητα πέρα από τα όρια της πολιτικής ορθότητας, είναι πολύ διαφορετική. Σ’ αυτήν, όλοι είναι ίσοι, αλλά οι άντρες είναι… λίγο πιο ίσοι από τις γυναίκες. Ο κόσμος του επαγγελματικού αθλητισμού και το NBA δε διαφέρει ως προς αυτό απ’ τους υπόλοιπους.

Το να μπαίνει “σφήνα” στο χώρο των μάνατζερ μια γυναίκα και μάλιστα να πετυχαίνει μέσα σε 24 ώρες αυτό που πέτυχε η Τζέσικα Χολτζ, είναι και… παραείναι, λοιπόν, είδηση. Η 40χρονη κατάφερε μέσα στην ίδια μέρα να κλείσει για δυο πελάτες της σουπερ-μαξ συμβόλαια, που, μαζί ξεπερνούν το μισό δισεκατομμύριο δολάρια!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jess (@jessholtzsteinberg)

Δύο σούπερ-μαξ συμβόλαια +μισού δισ. σ’ ένα 24ωρο!

Ο Καρλ Άντονι Τάουνς έβαλε την υπογραφή του σε νέο συμβόλαιο με τους Μινεσότα Τίμπεργουλβς, με το ποσό να φτάνει τα 295.000.000 δολάρια! Και ο Ντέβιν Μπούκερ, γκαρντ των Φίνιξ Σανς έκανε το ίδιο, με απολαβές 224.000.000 δολάρια! Είναι ένα ντιλ που τη φέρνει στον “αφρό” του κόσμου των μάνατζερ του NBA και, όπως λέει η ίδια: “Ελπίζω να ανοίξει το δρόμο και για άλλες γυναίκες που θέλουν να ακολουθήσουν αυτήν την κατεύθυνση”.

Η Χολτζ σπούδασε δημοσιογραφία στο Πεν Στέιτ και πήρε μάστερ από το Μπάρουχ Κόλετζ, με ειδίκευση στο NBA. Εκεί έκανε και την πρακτική της, από το 2007 ως το 2011. Στην καριέρα της ήλθε αμέσως μετά το γραφείο μάνατζερ Excel Sports Management. Εκεί, ο Λίον Ρόουζ, επικεφαλής της Εξέλ για το μπάσκετ ήταν ο πρώτος που είδε ότι η Τζέσικα είχε μέλλον στο χώρο. Ο Ρόουζ, που αργότερα έγινε πρόεδρος του Νιου Γιορκ Νικς, έφερε τη Χολτζ σε επαφή με τα μεγάλα ονόματα του NBA. H ίδια μιλά πάντοτε με τα καλύτερα λόγια γι’ αυτόν.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jess (@jessholtzsteinberg)

Το μέλλον δείχνει λαμπρό για τη Χολτζ…

“Ότι άφησε εμένα, μια γυναίκα στα 30 μου, να ασχοληθώ μ’ αυτό το αντικείμενο επειδή είδε ότι ήμουν καλή, ήταν πρωτόγνωρο. Πίστεψε σε μένα και η καθοδήγησή του ήταν πολύτιμη”. Τόσο πολύτιμη που, όταν ο Ρόουζ έφυγε για τους Νικς, αρκετοί παίκτες -μεταξύ τους και ο Τάουνς και ο Μπούκερ- συνεχισαν μαζί της. Με δικό της γραφείο, το από το 2014, η Χολτζ έδειξε στην πράξη ότι πολύ καλώς έκαναν και οι δύο…

Με πελάτες, επίσης, παίκτες όπως οι Κρις Πολ, Μάικ Κόνλεϊ, Ντι Άντζελο Ράσελ και Πολ Τζορτζ, η Τζέσικα Χολτζ-Στάινμπεργκ δείχνει να έχει σπουδαίο μέλλον στο χώρο. Το δείχνει και η φιλοσοφία της. “Δεν έχω αυτή τη λογική, με τους πελάτες μου. Να πάρω την προμήθειά μου τώρα και να τα ξαναπούμε όταν θα τελειώνει το συμβόλαιό τους. Η δουλειά μας είναι 365 μέρες το χρόνο. Θέλει συναισθηματική νοημοσύνη. Να καταλάβεις τις ανάγκες των παικτών, να τους δώσεις βοήθεια με ειδικούς για το όνομά τους, την εικόνα τους…”

Η Χολτζ είναι, φυσικά και ενεργή υπέρμαχος της ισότητας των δύο φύλων σε χώρους εργασίας. Στόχος της είναι, νεαρές γυναίκες να στοχεύσουν και σε άλλα ανδροκρατούμενα πεδία και να γνωρίσουν την επιτυχια εκεί. Εργάζεται σκληρά και γι’ αυτό. Και, φυσικά, το παράδειγμά της είναι η ζωντανή απόδειξη ότι έχει απόλυτο δίκιο…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Γυναικείος Αθλητισμός

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ