Ζει ο Βασιλιάς… Άλεξ; Ζει και βασιλεύει -στην Καβάλα! Ο Άλεξ Χαντιντάτζι υλοποιεί τις υποσχέσεις του. Και μέρα με τη μέρα δείχνει ότι πράγματι θέλει να φέρει το σύλλογο στη μεγάλη κατηγορία. Και όχι ως κομπάρσο. Δεκατέσσερις μεταγραφές και… βλέπουμε (ακόμη και Μήτρογλου!) και η πρόσληψη του Νούρι κάνουν την ομάδα δυνατή. Και τον “Βασιλιά […]

Ζει ο Βασιλιάς… Άλεξ; Ζει και βασιλεύει -στην Καβάλα! Ο Άλεξ Χαντιντάτζι υλοποιεί τις υποσχέσεις του. Και μέρα με τη μέρα δείχνει ότι πράγματι θέλει να φέρει το σύλλογο στη μεγάλη κατηγορία. Και όχι ως κομπάρσο. Δεκατέσσερις μεταγραφές και… βλέπουμε (ακόμη και Μήτρογλου!) και η πρόσληψη του Νούρι κάνουν την ομάδα δυνατή. Και τον “Βασιλιά Άλεξ” όνομα στα χείλη όλων στην πανέμορφη πόλη…

Η (έως τώρα) ιστορία της Καβάλας είναι λίγο πολύ γνωστή. Μετά το peak της, με την κατάληψη της 6ης θέση στο μεγάλο πρωτάθλημα, τη σεζόν 1996-97, ακολούθησαν τα προβλήματα και ο μεγάλος κατήφορος. Το 2011-12 έφτασε μέχρι και η Δ’ Εθνική! Πέρασε 5 χρόνια στη Γ’ Εθνική. Πέρυσι τον Ιούνιο έφτασε στην -αγωνιστική- άνοδο στη Σούπερ Λιγκ 2. Αλλά δεν πήρε το “ΟΚ” από την ΕΕΑ. Κέρδισε στην ένσταση και από τις 30 Οκτωβρίου έπαιξε κανονικά στην κατηγορία. Ή μάλλον, έπαιξε, αλλά… κάθε άλλο παρά κανονικά!

Με τη μεταγραφική περίοδο να έχει λήξει, βλέπετε, αυτή η συμμετοχή της Καβάλας στη ΣΛ2 έγινε με -κυριολεκτικά- όποιον βρήκε για να βοηθήσει. Παίκτες του ράγκμπι και καρατέκα από τα άλλα τμήματα του συλλόγου, ανήλικους από τις ομάδες νέων, πυγμάχοι, μπασκετμπολίστες, δυο τρεις ποδοσφαιριστές. Αποτέλεσμα; Εφτά ήττες σε εφτά ματς και 0-45 γκολ: Οι αντίπαλοι έβρισκαν και έκαναν… Όμως, όλα αυτά; Last year!

Νέα χρονιά, νέα ομάδα με 14 νέους παίκτες για τον Νούρι

Με τη νέα χρονιά, μια τελείως διαφορετικά ομάδα ονομάζεται πλέον Καβάλα. Κατ’ αρχάς, με νέο προπονητή. Τον -επίσης- Αλεξάντερ Νούρι. O Ιρανογερμανός τεχνικός έχει προπονητικές παραστάσεις από Όλντενμπουργκ, Βέρντερ Βρέμης (βοηθός, υπηρεσιακός κα πρώτος για ένα μικρό διάστημα), Ίνγκολσταντ και Χέρτα (υπηρεσιακός για 4 παιχνίδια).  Για ομάδα που θα παλέψει την παραμονή της στη Super League 2, υπερεπαρκής.

Στο ίδιο διάστημα, από τις αρχές Δεκεμβρίο ως τώρα, η Καβάλα απέκτησε και, συνολικά, 14 παίκτες, για όλες τις θέσεις –πολύ λογικά, κυρίως για την άμυνα. Γι’ αυτή τη γραμμή αποκτήθηκαν οι Ορέλ Κοέν, Ανδρέας Γιαννάκος, Βίλιους Αρμάλας, Ντράγκαν Νεντέλκοβιτς, Απόστολος Στίκας, Παντελής Πανουργιάς, Μίλος Σπάσιτς και Γιάννης Καζαντζίδης. Στο κέντρο αποκτήθηκαν οι Δημήτρης Θωμαΐδης, Σαέιντ Χοσεϊνπούρ, και Μιχάλης Μαρινάκης. Και στην επίθεση οι Νίκος Σαμπανίδης, Σουντάι Αλίμι και Μπόγκνταν Σταμένκοβιτς!

Ο διεθνής Αρμάλας και στο βάθος… Μήτρογλου!

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Λιθουανός Βίλιους Αρμάλας είναι διεθνής με την Κ23 της Λιθουανίας. Ενώ στα πλάνα, όπως λέγεται, βρίσκεται και ο Κώστας Μήτρογλου (!) και ίσως και ένα ακόμη όνομα έκπληξη. Γενικά, μια σειρά από κινήσεις που, σε αριθμό εντυπωσιάζουν. Και στην Καβάλα ελπίζουν το ίδιο να δείξουν και ποιοτικά στο γήπεδο -αν και βέβαια, είναι δύσκολο 14 νέοι παίκτες να γίνουν σύνολο μέσα σε μερικές προπονήσεις.

Χαντιντάτζι: Αυτοδημιούργητος, φιλόζωος και φιλάνθρωπος

Σε κάθε περίπτωση ο Άλεξ Χαντιντάτζι δείχνει να έχει πάρει τη νέα του δραστηριότητα πολύ σοβαρά. Ο Χαντιντάτζι απέκτησε την ομάδα τον περασμένο Αύγουστο. Δεν είναι όμως ξένος στην πόλη. Από το 2020, ο 44χρονος αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας, που ασχολείται με τη διαχείριση υποθηκών και το real estate από το 2001, έχει αγοράσει μια μεγάλη έκταση στην Καβάλα, με σκοπό την τουριστική της ανάπτυξη.

Ο Χαντιντάτζι γεννήθηκε στο Ιράν, το 1977. έμεινε ορφανός από πατέρα πολύ μικρός, βρέθηκε στην Τουρκία κι από ‘κει στον Καναδά. Ασχολήθηκε με πολλά και διάφορα όσο σπούδαζε Χημεία στο πανεπιστήμιο του Οντάριο. Στα 20 του χρόνια ήταν συνιδρυτής της Lending Tree που ασχολείτο με στεγαστικά δάνεια. Από τότε δραστηριοποιείται στον τομέα με μεγάλη επιτυχία -ο ίδιος αναφέρει ότι σ’ αυτά τα 24 χρόνια έχει συνολικά διαχειριστεί ενυπόθηκα στεγαστικά και επιχειρηματικά δάνεια ύψους 45 δισ. δολαρίων.

Είναι φανατικός υπέρμαχος της διατήρησης της άγριας ζωής και της διαχείρισης των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής. Είναι ευεργέτης του ζωολογικού κήπου του Τορόντο και, πέρα από τη φιλοζωία του, έχει να επιδείξει και σημαντική φιλανθρωπική δραστηριότητα. Στην υπέροχη πόλη της Καβάλας, όπως λέει, βρέθηκε για επενδύσεις, αλλά…

Ερωτευμένος με την πόλη, παθιασμένος με την ομάδα…

Ερωτεύτηκα την πόλη, την ιστορία, την κουλτούρα και το πάθος των κατοίκων της. Είναι μια από τις ωραιότερες πόλεις που έχω επισκεφθεί, μαγική. Είδα το πάθος των κατοίκων για την ιστορία της, την πολιτιστική της κληρονομιά, αλλά και την ομάδα της. Έτσι, θέλησα να γίνω μέρος όλου αυτού. Η ευκαιρία να βοηθήσω την ομάδα, μου φάνηκε μια ευκαιρία ζωής“, λέει ο Βασιλιάς… και των λιονταριών.

Αν όλα πάνε καλά, όπως μέχρι τώρα δείχνει να εξελίσσεται η υπόθεση, ευκαιρία… ποδοσφαιρικής ζωής θα είναι και ο Άλεξ Χαντιτάτζι για την ΠΑΕ Καβάλα. Μια ομάδα που έχει περάσει από σαράντα κύματα. Το 41ο ήταν οι μήνες από την αδειοδότησή της και τη συμμετοχή στην εφετινή Super League 2 υπό συνθήκες κωμικοτραγικές. Απ’ ό,τι φαίνεται όμως, τα… αστεία τέλειωσαν. Ας ελπίσουμε και τα τραγικά επίσης…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Super League 2

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ