Ο πρόεδρος της Αρχής Ξεπλύματος Μαύρου Χρήματος, Χαράλαμπος Βουρλιώτης ζήτησε τη δέσμευση όλων των περιουσιακών στοιχείων του Πάπας -μεταξύ τους είναι και οι μετοχές της ομάδας. Αν ισχύσει κάτι τέτοιο, η ΠΑΕ δε μπορεί να υποβάλει φάκελλο για τη συμμετοχή της στη Super League 2!

Θηλιά στο λαιμό της Ξάνθης ο Μπιλ Πάπας! Ο Ελληνοαυστραλός επιχειρηματίας Βασίλης Παπαδημητρίου, είναι πιο γνωστός με το συντομευμένο αγγλικό του όνομα. Και, συγχρόνως, είναι υπό έρευνα εδώ και πολλούς μήνες από τις αρχές της Αυστραλίας. Οι κατηγορίες εναντίον του αφορούν απάτη εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ σε τρεις διεθνείς τράπεζες. Και γι’ αυτό, ένας άνθρωπος που, στην αρχή, έμοιαζε να είναι η σωτηρία της ιστορικής ομάδας, την απειλεί τώρα με καταστροφή.

Ως τώρα, η Ξάνθη θεωρούσε ότι έχει κάθε δικαίωμα να υποβάλει φάκελο συμμετοχής στη Σούπερ Λιγκ 2. Κι αυτό με βάση την πρόσφατη απόφαση της ανεξάρτης Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού. Η ΕΕΑ, που εκδίδει δεσμευτικές αποφάσεις, έψαξε το θέμα εξονυχιστικά τον περασμένο Φεβρουάριο. Και το συμπέρασμά της ήταν ότι δεν υπάρχει κάτι μεμπτό στην αγορά της ομάδας, αλλά ούτε και στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που είχε κάνει. Η ανακοίνωση, τότε, της Ε.Ε.Α, ανέφερε, συγκεκριμένα:

Η απόφαση της Ε.Ε.Α. τον περασμένο Φεβρουάριο

“Ακρόαση της ΠΑΕ Α.Ο. ΞΑΝΘΗ σύμφωνα με το άρθρο 77Α παρ.1 εδ.εδ. α΄και δ΄και παρ.9 ν.2725/1999, όπως ισχύει, σχετικά με το νυν ιδιοκτησιακό της καθεστώς.

α ) Δεν προέκυψε παράνομη μεταβίβαση των μετοχών της ΠΑΕ ΞΑΝΘΗ

β) Από τα μέχρι τούδε στοιχεία δεν προκύπτει η παράνομη προέλευση των χρημάτων , τα οποία διετέθησαν για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ ΞΑΝΘΗ

Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 Νικόλαος Τζουλάκης

Όμως, μια άλλη ανεξάρτη αρχή, υπό τον Χαράλαμπο Βουρλιώτη, επίτιμο αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου και πρώην ανώτατο αθλητικό εισαγγελέα της χώρας, αποφασίζει τώρα τη δέσμευση όλων των περιουσιακών στοιχείων του Πάπας, μέχρι να υπάρξει τελεσίδικη απόφαση από τα αυστραλιανά δικαστήρια.

“Υπάρχουν νομικά ειρείσματα για να βγει απ’ τη δύσκολη θέση…”

Σ’ αυτά τα περιουσιακά στοιχεία είναι και οι μετοχές της ΠΑΕ Ξάνθη. Ο κατά κόσμον Βασίλης Παπαδημητρίου έχει δηλώσει ότι δεν του ανήκουν. Στα επίσημα στοιχεία του ΓΕΜΗ, όμως, ο Μπιλ Πάπας παραμένει κάτοχος του 99% των μετοχών της Mazcon.  (Το υπόλοιπο 1% ανήκει στον Τάσο Γιαμουρίδη, πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της ΠΑΕ, αλλά και νυν διαχειριστή της Mazcon). Ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος φαίνεται ο Πάπας και στο site της Ξάνθης.

Η απόφαση της Αρχής Ξεπλύματος Μαύρου Χρήματος αποτελεί μεγάλο πρόβλημα για την ομάδα, που βάδιζε ως τώρα με στήριγμα τα όσα είχε αποφανθεί η Ε.Ε.Α. Νομικοί κύκλοι, πάντως, επιμένουν ότι η υπόθεση δεν μπορεί να θεωρηθεί “τελειωμένη”. Και ότι “υπάρχουν νομικά ερείσματα για να βγει από τη δύσκολη θέση η Ξάνθη”. Περισσότερα, ωστόσο, θα ξέρουμε τις επόμενες μέρες.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Super League 2

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ