Η ΠΑΕ ΑΕΛ δικαιώθηκε από την ΕΕΑ και περνά στην αντεπίθεση.

Η ΠΑΕ ΑΕΛ δικαιώθηκε. Οι «βυσσινί» νιώθουν φανερά ικανοποιημένοι  μετά την απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού. Για ποιο λόγο; Θα σας πούμε αμέσως.

Η ΕΕΑ έκρινε τον ΠΑΣ Γιάννινα πειθαρχικά ελεγκτέο επειδή δεν είχε δηλώσει την αλλαγή στο μετοχολόγιό της. Μάλιστα, η παράβαση χαρακτηρίστηκε  ομόφωνα «βαρεία». Γεγονός που προβλέπει ποινή αφαίρεσης 5 έως 10 βαθμών!

Μετά από αυτή την απόφαση, η θεσσαλική ομάδα περνά στην αντεπίθεση. Εξέδωσε, έτσι ανακοίνωση, που ζητά είτε την επαναφορά της στο πρωτάθλημα της Super League 1 είτε αποζημίωση από όλες της ΠΑΕ της κατηγορίας, πλην του Ολυμπιακού.

Η ανακοίνωση της ΑΕΛ:

«Η απόλυτη δικαίωση για την ΑΕΛ, αφού με παμψηφεί απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού καταδικάστηκε ο ΠΑΣ Γιάννινα για «βαριά» παράβαση της νομοθεσίας περί νομίμου μεταβιβάσεως των μετοχών ποδοσφαιρικής ανώνυμης εταιρείας.

Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού δέχθηκε ότι ο Γιώργος Χριστοβασίλης με σκοπό να παραπλανήσει τον συνεταιρισμό της Super League 1 μεταβίβασε το 51% των μετοχών του ΠΑΣ Γιάννινα στον συνεταίρο, του ιδιοκτήτη της Ξάνθης Πολυχρόνη Συγγελίδη, Γιάννη Αυδή ο οποίος λίγες βδομάδες πριν είχε πωλήσει το κτίριο που στεγαζόταν το αρχηγείο του ΝΑΤΟ στην Θεσσαλονίκη σε εταιρεία συμφερόντων του Ιβάν Σαββίδη.

Κατόπιν αυτής της εξελίξεως ο ΠΑΣ Γιάννινα κινδυνεύει με αφαίρεση 10 βαθμών από τον φετινό βαθμολογικό πίνακα, αλλά η ΑΕΛ επειδή καθυστέρησε η εκδίκαση της υποθέσεως και θα ωφεληθούν άλλες ΠΑΕ από την δική της καταγγελία, θα ζητήσει, είτε την κατ’ εξαίρεση επαναφορά της στην Super League 1 την επόμενη αγωνιστική περίοδο, εάν δεν ανέβει αγωνιστικά την τρέχουσα περίοδο, είτε την αποζημίωση της από τις ΠΑΕ της Super League 1 που με εξαίρεση την ΠΑΕ Ολυμπιακός απέρριψαν την προηγούμενη σεζόν το αίτημα της για την μη επικύρωση της βαθμολογίας, ενώ εκκρεμούσε η βάσιμη καταγγελία της για την παράνομη μεταβίβαση των μετοχών του ΠΑΣ Γιάννινα στον συνεταίρο του ιδιοκτήτη της Ξάνθης από της 27/2/2015 πώληση η οποία κρατήθηκε κρυφή επί 6 ολόκληρα χρόνια μέχρι να αποκαλυφθεί η παρανομία από την ΑΕΛ.

Το ποσό της αποζημιώσεως που θα ζητηθεί από την ΑΕΛ από τις 12 ΠΑΕ και τον συνεταιρισμό θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες».

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Super League 2

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα
Ποδόσφαιρο

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος
Ποδόσφαιρο

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι
Ποδόσφαιρο

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι