Ο Ολυμπιακός ουσιαστικά κοιτάζει μόνο για μπακάπ του Ελ Αραμπί εαν απαιτηθεί, αλλά πάντα οι μεταγραφικές ευκαιρίες είναι σε πρώτο πλάνο, για τους πρωταθλητές, και ειδικά όταν μιλάμε για τον πιο καυτό ταλαντούχο Έλληνα επιθετικό. Περί Δημήτρη Πινακά ο λόγος, που θα πρέπει να θεωρείται ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού.  Γεννημένου την 1η Σεπτεμβρίου 2001 ποδοσφαιριστή, ο […]

Ο Ολυμπιακός ουσιαστικά κοιτάζει μόνο για μπακάπ του Ελ Αραμπί εαν απαιτηθεί, αλλά πάντα οι μεταγραφικές ευκαιρίες είναι σε πρώτο πλάνο, για τους πρωταθλητές, και ειδικά όταν μιλάμε για τον πιο καυτό ταλαντούχο Έλληνα επιθετικό. Περί Δημήτρη Πινακά ο λόγος, που θα πρέπει να θεωρείται ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού.

 Γεννημένου την 1η Σεπτεμβρίου 2001 ποδοσφαιριστή, ο οποίος κουβαλά την ΑΕΛ στις πλάτες του στην προσπάθειά της για παραμονή στην Super League, έχοντας πετύχει ήδη έξι γκολ στην παρθενική γεμάτη χρονιά του στη πρώτη ομάδα, σε μόλις 11 συμμετοχές.

Αυτό που αξίζει να αναφερθεί είναι πως η θέση του Πινακά δεν είναι αυτή του σέντερ-φορ, αλλά μία από τις θέσεις πίσω από τον κορυφαίο της επίθεσης. Στην Κ-19 της ΑΕΛ αγωνιζόταν ως επί το πλείστον στον άξονα, αλλά αρκετές φορές έχει παίξει και στις πτέρυγες. Το επίσης εντυπωσιακό είναι πως τα τέσσερα από τα έξι φετινά του τέρματα στην Super League Interwetten τα έχει πετύχει με το κεφάλι. Δεν πρόκειται για ένα ψηλό κορμί (1.78 μ), αλλά οπωσδήποτε για έναν ποδοσφαιριστή που γνωρίζει να χρησιμοποιεί εξαιρετικά (και) το κεφάλι του.

Μεταγραφική καραμπόλα – Ο Παπέ φέρνει Σωκράτη στο λιμάνι;

Ο ταλαντούχος Λαρισαίος ίσως να μην είχε προλάβει να δείξει τόσο νωρίς τα πλούσια προσόντα του, αν δεν υπήρχαν στον δρόμο του δύο άνθρωποι που τον πίστεψαν ιδιαίτερα: ο Μιχάλης Γρηγορίου, ο οποίος τον καθιέρωσε στην πρώτη ομάδα και ο Αλέξης Κούγιας. Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Λάρισας ήταν αυτός που, όταν ο Πινακάς αγωνιζόταν στην Κ-15 της ομάδας, τον είδε κι έδωσε εντολή για την άμεση προαγωγή του στην Κ-17, ενώ υπέγραψε μαζί του τότε και το πρώτο του συμβόλαιο. Τον περασμένο Ιούλιο, ο 19χρονος υπέγραψε νέο συμβόλαιο με τη «Βασίλισσα του κάμπου», το οποίο έχει διάρκεια μέχρι το καλοκαίρι του 2023.

Με βάση τα όσα αναφέρουν στην Λάρισα φέρεται να υπάρχει κατ’ αρχήν συμφωνία με την ΑΕΛ, για τον Πινακά, με την μεταγραφή του παίκτη να φτάνει ακόμα και το 1,5 εκατ. ευρώ. 

Οι δύο πλευρές έχουν συμφωνήσει στα πάντα και δεν αποκλείεται να γίνει γνωστή η μεταγραφή του, αφήνοντας τον Πινακά στην ΑΕΛ με την μορφή του δανεισμού έως το φινάλε της σεζόν. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, είναι μια εξαιρετική περίπτωση Έλληνα ποδοσφαιριστή για την οποία ο Ολυμπιακός το έχει προχωρήσει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πινακάς μετράει στο φετινό πρωτάθλημα 6 γκολ σε 13 συμμετοχές, έχοντας σκοράρει κόντρα σε Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Super League 2

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ολυμπιακός

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ