Ο Αντριάνο Γκαλιάνι είναι ένας θρύλος. Και είναι στο πλάι του “Θρύλου”! Εντάξει. Μη σκεφτείτε κι εσείς ότι ο άνθρωπος θα κάνει, στα 77 και τον… scout του Ολυμπιακού, έτσι; Όμως, το να σε διαβεβαιώνει ένας ζωντανός μύθος του ποδοσφαίρου ότι “θα κάνει ό,τι μπορεί” για σένα, δεν είναι και λίγο. Είναι πολύ. Για την […]

Ο Αντριάνο Γκαλιάνι είναι ένας θρύλος. Και είναι στο πλάι του “Θρύλου”! Εντάξει. Μη σκεφτείτε κι εσείς ότι ο άνθρωπος θα κάνει, στα 77 και τον… scout του Ολυμπιακού, έτσι; Όμως, το να σε διαβεβαιώνει ένας ζωντανός μύθος του ποδοσφαίρου ότι “θα κάνει ό,τι μπορεί” για σένα, δεν είναι και λίγο. Είναι πολύ. Για την ακρίβεια, πάααααρα πολύ. Όπως όλα όσα έχει πετύχει στο ποδόσφαιρο αυτός ο τετραπέρατος μάνατζερ.

Επί των ημερών του -37 ολόκληρα χρόνια, από το 1986 ως το 2017– η Μίλαν κατέκτησε, κρατηθείτε: Πέντε Τσάμπιονς Λιγκ. Οκτώ πρωταθλήματα κι ένα Κύπελλο Ιταλίας! Πέντε ευρωπαϊκά Σούπερ Καπ. Δύο διηπειρωτικά, ένα παγκόσμιο συλλόγων και εφτά ιταλικά Σούπερ Καπ. Οι γνώσεις του Γκαλιάνι γύρω από το ποδόσφαιρο δεν είναι εύκολο να συγκριθούν με ίσως κανενός άλλου. Η δε εμπειρία του -και μάλιστα σε τέτοιο υψηλό επίπεδο- είναι μάλλον ανεπανάληπτη.

Δεν είναι καθόλου υπερβολή να πούμε ότι ο Γκαλιάνι έχει διαχειριστεί δισεκατομμύρια ευρώ, στα χρόνια του στη Μίλαν. Έχει συνεργαστεί με προπονητές – θρύλους. Έχει κλείσει deals με ποδοσφαιριστές – θρύλους. Και, βέβαια, έχει γνωρίσει χιλιάδες μάνατζερ παικτών. Κι απ’ την καλή κι απ’ την ανάποδη. Αν κάποιος μπορούμε να πούμε ότι “το έχει” το άθλημα, είναι ο Αντριάνο.

Η αδυναμία στον εγγονό και το αβαντάζ του Ολυμπιακού!

Αλλά όσο στιβαρός κι αν υπήρξε ως εκτελεστικός διευθυντής της Μίλαν, άλλο τόσο έχει αδυναμία στον εγγονό του. Άλλωστε, έχει και το όνομά του -αν και στην αγγλική εκδοχή, αφού έχει γεννηθεί στις ΗΠΑ.

Ο Άντριαν Γκαλιάνι -εγγονός- είναι πλέον παίκτης της Β ομάδας του Ολυμπιακού. Οι “ερυθρόλευκοι” τον πήραν από τη Νότιγχαμ Φόρεστ, όπου πέρασε δύο χρόνια. Στα 20 του, δοκιμάστηκε στου Ρέντη, άρεσε και έμεινε. Με κανονικό συμβόλαιο. Ε, είπε και ο παππούς του να τον επισκεφθεί. Και, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, πέρασε κι από τα γραφεία της ΠΑΕ. (Την περασμένη Πέμπτη, συγκεκριμένα).

Σήμερα, ο Γκαλιάνι διευθύνει τη Μόντσα, ομάδα της γενέτειράς του. Αλλά, βέβαια, το ιταλικό ποδόσφαιρο και δη τη Μίλαν το γνωρίζει σαν την τσέπη του σακακιού του. Σύμφωνα με τις πιο πάνω πληροφορίες, λοιπόν, λόγω της χαράς του για την εξέλιξη του εγγονού του, έθεσε εαυτόν στη διάθεση των πρωταθλητών! Ξαναλέμε: δε θα κάνει αναζήτηση ταλέντων, ο άνθρωπος. Αλλά και μόνο η άποψή του  για κάθε τι ποδοσφαιρικό, είναι ανεκτίμητης αξίας.Πολύ δε περισσότερο, τυχόν βοήθειά του!
Εφόσον βοηθήσει… ίσως τρίβουμε τα μάτια μας!
Ο Γκαλιάνι δε γνωρίζει απλώς πρόσωπα, πράγματα και καταστάσεις. Είναι και ένας άνθρωπος που εξακολουθεί και διαθέτει εκτόπισμα στο ιταλικό ποδόσφαιρο. Ο λόγος του μετράει και δεν υπάρχει κανείς που να μην του απαντά στο τηλέφωνο. Εφόσον πλέον νοιώθει οικεία με τον Ολυμπιακό και τον πρόεδρό του, Βαγγέλη Μαρινάκη, ετοιμαστείτε για… εκπλήξεις!

Εκπλήξεις που δε θα αφορούν μόνο τη Μίλαν. (Παρότι, όπως φημολογείται, συζήτησε και για κάποιες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών της ομάδας που ίσως θα ενδιέφεραν τον Ολυμπιακό). Πιθανότατα, δε, δε θα αφορούν και μόνο το ιταλικό ποδόσφαιρο -στο οποίο πάντως και μόνο η αναφορά του ονόματός του, “ανοίγει πόρτες”.

Εξίσου, αν όχι και πιο σημαντικό ακόμη, είναι ότι ο Γκαλιάνι γνωρίζει καλά και τους σπουδαιότερους ατζέντηδες του κόσμου. Ξέρει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν και τι καπνό φουμάρουν, αν είναι φερέγγυοι ή όχι, κ.λπ. Και, αυτό κι αν είναι άσος στο μανίκι μιας ομάδας!

Μέσα από μια φιλική σχέση με τον Αντριάνο Γκαλιάνι, στον Ολυμπιακό ανοίγονται νέες προοπτικές. Καθόλου δεν αποκλείεται, σύντομα να τρίβουμε τα μάτια μας!

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Super League 2

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ολυμπιακός

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ