Δίκαιη η νίκη πρόκριση για τον Ολυμπιακό που σε ένα ακόμα παιχνίδι παρουσιάστηκε περισσότερο βελτιωμένος, και όπως δείχνει το κακό ξεκίνημα ανήκει στο παρελθόν.

Ο πιο σημαντικός αγώνας της φετινής σεζόν ήταν αυτός ανάμεσα σε ΟλυμπιακόςΑπόλλων Λεμεσού στο Καραϊσκάκης στη ρεβάνς του 1-1 της Κύπρου, για μια θέση στους ομίλους του Europa League.

Η ενδεκάδα του Ολυμπιακού: Βατσλίκ, Μπα, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Άβιλα, Κούντε, Εμβιλά, Μασούρας, Ζινκερνάγκελ, Χουάνγκ, Αραμπί.

Η ενδεκάδα του Απόλλωνα Λεμεσού: Γιοβάνοβιτς, Πέιμπερνς, Ρομπέρζ, Μαυρίας, Κάμας, Σαχάρ, Κόλ, Φέλιξ, Πίττας, Χέντι, Ντιγκινί.

Ο Ολυμπιακός, εάν περνούσε τον Απόλλωνα Λεμεσού, θα μπει στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας στην κλήρωση του Europa League.

Επεισόδια με τους φιλάθλους του Απόλλων Λεμεσού

Με το καλημέρα ο Ολυμπιακός πήρε το προβάδισμα στο σκορ. Στο 2′ ΄έπειτα από γέμισμα η μπάλα χτύπησε στην πλάτη του Μαυρία, ο Ρέαμπτσιουκ πήρε την μπάλα και μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά, έκανε το γύρισμα πάρε βάλε προς τον Μασούρα, και έκανε εύκολα το 1-0. Γκολ με την επιστροφή του στην ενδεκάδα.

Ο Ολυμπιακός από την στιγμή που πήραν αυτό που ήθελαν, δηλαδή ένα γρήγορο γκολ, έβρισκε περισσότερους χώρους και είχε τις ευκαιρίες τους να διπλασιάσει τα τέρματα του. Ο Απόλλωνας προσπαθούσε αλλά χωρίς να έχει δημιουργήσει τις κλασικές ευκαιρίες.

Στο 60% υπέρ του Απόλλωνα ήταν η κατοχή της μπάλας, αλλά οι γηπεδούχοι δεν είχαν δεχθεί κάποια μεγάλη ευκαιρία.

Με θέση πρόκρισης πήγε στα αποδυτήρια ο Ολυμπιακός και σίγουρα το άγχος έχει μεταφερθεί στην πλευρά των Κυπρίων.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός έβρισκε κενούς χώρους, αφού όσο περνούσε ο χρόνος ο Απόλλων ανέβαινέ για να βρει την ισοφάριση.

Στο 61΄ο Ελ Αραμπί όπως και στον πρώτο αγώνα έτσι και τώρα έχασε μια ευκαιρία από αυτές που δεν χάνει. Ο Εμβιλά έκλεψε την μπάλα, έδωσε στον Ραντζέλοβιτς που πάτησε περιοχή από τα δεξιά. Γύρισε προς τον Αραμπί που βρισκόταν σε πλεονεκτική θέση, και με κεφαλιά, έστειλε την μπάλα στον Γιοβάνοβιτς.

Στο 71′ νέα μεγάλη ευκαιρία για να καθαρίσει την πρόκριση. Ο Κούντε πήρε την μπάλα από τον Ντιγκινί, και έπιασε ένα δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, με την μπάλα να χτυπάει στο οριζόντιο δοκάρι και να φεύγει άουτ.

Στο 77′ ο Αραμπί τράβηξε πάνω του όλους τους παίκτες, πέρασε την μπάλα στον Μασούρα που βρισκόταν σε καλή θέση, έκανε το σουτ, αλλά ήταν άστοχο.

Απίστευτη ευκαιρία στο 88′. Ο Βαλμπουενά έφερε την μπάλα στην περιοχή, ο Αραμπί έκανε το πλασέ στο δεύτερο δοκάρι, και η μπάλα δεν πέρασε τη γραμμή.

Τελικά για μια ακόμα φορά ο Ολυμπιακός πλήρωσε την αμυντική του αδράνεια και τις χαμένες ευκαιρίες.

Στο 90′ ο Απόλλωνας Λεμεσού ισοφαρίζει και παγώνει το Καραϊσκάκης. Έπειτα από σέντρα από την αριστερή πλευρά, ο Ρομπέρζ πήρε την κεφαλιά και έδωσε στον Πίττα που ήταν αφύλακτος και  έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα. Μεγάλο μερίδιο ευθύνης για τον Βατσλίκ.

Ολυμπιακός (3)

Τελικό αποτέλεσμα 1-1 και έκτο Ευρωπαϊκό παιχνίδι χωρίς νίκη. Απίστευτη εξέλιξη.

Μια ακόμα παράταση για τον Ολυμπιακό.

Με το καλημέρα στην παράταση νέα μεγάλη ευκαιρία χαμένη από τον Ελ Αραμπί. Στο 93′  ο Ντε Λα Φούεντε γύρισε στον Αραμπί, και έκανε το σουτ, όμως απέκρουσε δύσκολα ο Γιοβάνοβιτς.

Ο Μπα έπαιζε με την τύχη του από την αρχή του αγώνα. Έχει δεχτεί μια αστεία κίτρινη κάρτα στις αρχές του αγώνα και στο 100′ ανέτρεψε τον Τζάνγκα που είχε τσιμπήσει την μπάλα και είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα, σωστά. Αποβολή και με δέκα παίχτες συνέχισε ο Ολυμπιακός για το υπόλοιπο της παράτασης.

Ο Απόλλωνας αν και με παίχτη παραπάνω δεν πίεσε ιδιαίτερα τον Ολυμπιακό, αλλά αντίθετα οι ερυθρόλευκοι στο 114′ είχαν διπλή ευκαιρία με τον Σισέ.

Τελικά οι ομάδες οδηγήθηκαν στην διαδικασία των πέναλτι, για πρώτη φορά στην Ευρωπαϊκή ιστορία του στο Καραϊσκάκης.

Εμβιλά – γκολ

Κυριάκος – Βατσλίκ απέκρουσε

Ντε Λα Φουέντε – Γκολ

Πίττας –  Γκολ

‘Αβιλα – Γκολ

Κεντά – Βατσλίκ απέκρουσε

Ρανγκέλοβιτς – Γιοβάνοβιτς απέκρουσε

Μπα – Βατσλικ απέκρουσε

Με τρεις αποκρούσεις ο Βατσλίκ τον έστειλε στους ομίλους.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Europa League

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ολυμπιακός

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ