Η ΑΕΚ ξεκίνησε το δύσκολο φετινό της ευρωπαϊκό ταξίδι τον Αύγουστο. Έδωσε μεγάλες μάχες. Έχει παλέψει με θηρία. Απόψε φτάσαμε στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Europa League και η ΑΕΚ έχει να δώσει άλλη μία μάχη: Κόντρα στον Άγιαξ στην κατάμεστη και από Ολλανδούς, αλλά ΑΕΚτζήδες, «Γιόχαν Κρόιφ Αρένα». Δεν μπορεί να τελειώσει το […]

Η ΑΕΚ ξεκίνησε το δύσκολο φετινό της ευρωπαϊκό ταξίδι τον Αύγουστο. Έδωσε μεγάλες μάχες. Έχει παλέψει με θηρία. Απόψε φτάσαμε στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Europa League και η ΑΕΚ έχει να δώσει άλλη μία μάχη: Κόντρα στον Άγιαξ στην κατάμεστη και από Ολλανδούς, αλλά ΑΕΚτζήδες, «Γιόχαν Κρόιφ Αρένα». Δεν μπορεί να τελειώσει το φετινό ευρωπαϊκό ταξίδι της ΑΕΚ απόψε. Δεν το αξίζει, βάσει της εικόνας στο σύνολο όλων των αγώνων που έχει δώσει έως τώρα!

Απόψε το βράδυ τα πράγματα είναι ξεκάθαρα: Η ΑΕΚ δεν πρέπει να φύγει ηττημένη από το γήπεδο! Αν δεν χάσει (και με ισοπαλία και με νίκη φυσικά) θα είναι αυτή που θα τερματίσει στην 3η θέση στον όμιλο «κόλαση» που βρέθηκε και θα συνεχίσει και στους πρώτες μήνες του 2024 στην Ευρώπη παίζοντας στο Conference League.

 

Σε αυτόν τον… τελικό στην Ολλανδία η ΑΕΚ πήγε ξανά με πολλές και σημαντικές απουσίες. Ο τιμωρημένος Γκατσίνοβιτς έμεινε στην Αθήνα, όπως και οι τραυματίες Πινέδα, Πόνσε, Αραούχο, Στάνκοβιτς. Στα θετικά το γεγονός ότι ο Γκαρσία και ο Γιόνσον δίνουν το «παρών» στην Ολλανδία.

Πάμε να δούμε τις σκέψεις του Αλμέιδα για την ΑΕΚ. Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Αθανασιάδης. Από εκεί και πέρα στην άμυνα φαβορί να ξεκινήσουν είναι οι Σιντιμπέ, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί και μπροστά τους ως 6άρι ο Σιμάνσκι. Ο αρχηγός στον άξονα είναι πιθανό να έχει τον Μάνταλο. Δεξί εξτρέμ θα είναι ο Άμραμπατ, αριστερό έχει ελπίδες να ξεκινήσει ο Ελίασον και μπροστά θα παίξουν οι Τσούμπερ – Λιβάι Γκαρσία. Υπάρχει και ως σκέψη να δούμε τον Γαλανόπουλο βασικό κοντά στον Σιμάνσκι. Σε αυτό το ενδεχόμενο ο Μανταλος μπορεί να πάει μπροστά κοντά στον Γκαρσία, ο Τσούμπερ αριστερά και ο Ελίασον να έρθει από πάγκο.

Ακόμα και με τόσες και σοβαρές απουσίες η ΑΕΚ έχει επιλογές. Ο Αλμέιδα έχει διαβάσει φυσικά τον Άγιαξ, έχει δουλέψει πάρα πολύ τις τελευταίες ημέρες και θα κατεβάσει εκ νέου μία ΑΕΚ με σκοπό να «ματώσει» στο γήπεδο και να πάρει το αποτέλεσμα που θέλει. Το σίγουρο είναι πως η ΑΕΚ δεν θα μπει στο ματς να παίξει με… σκοπιμότητα, γνωρίζοντας ότι την βολεύει και η ισοπαλία. Η ΑΕΚ θα μπει να παίξει το παιχνίδι της και να διεκδικήσει τη νίκη.

Να μην επιτρέψει στον Άγιαξ να επιβληθεί. Ένας Άγιαξ ο οποίος έχει βελτιωθεί πολύ τον τελευταίο μήνα, με τον Φαν’ τ Σχιπ στον πάγκο του. Είναι δεδομένο ότι οι Ολλανδοί θα παίξουν τα… ρέστα τους σε αυτό το ματς με την ΑΕΚ, καθώς θέλουν μόνο νίκη. Για τον Άγιαξ η μεγάλη απουσία του Μπερχβάιν, όπως κι αυτή του Μπερχάους.

 

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Europa League

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για ΑΕΚ

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ