Το Γυναικείο EURO ξεκινά με αξιώσεις για τις "λέαινες" . Η Αγγλία είναι μεταξύ των φαβορί, μαζί με Ισπανία, Γερμανία και Ολλανδία. Και η ούτε 22χρονη ακόμη εξτρέμ της Μάντσεστερ Σίτι είναι μεγάλο ατού για την ομάδα...

Λόρεν Χεμπ: Η ελπίδα της Αγγλίας στο Γυναικείο EURO! Στις 6 Ιουλίου, στο Ολντ Τράφορντ, απέναντι στην Αυστρία, μια φανέλα με τα τρία λιοντάρια στο στήθος θα μπει με… σοβαρές αυτή τη φορά αξιώσεις να φτάσει πρώτη στο νήμα του EURO. (Εντάξει. Κακιούλα αυτό. Και οι άντρες τελικό έφτασαν, όπως και να ‘χει το πράγμα πέρυσι). Το στήθος, όμως, σ’ αυτό το ματς θα είναι γυναικείο, όπως είναι και το EURO. Και οι “Λέαινες”, όπως είναι, κατ’ αντιστοιχία με των Ανδρών το παρατσούκλι τους, έτοιμες για το καλύτερο.

Η Ολλανδέζα προπονήτρια, Σαρίνα Γουίγκμαν, που το 2019 έφτασε στον τελικό με την ομάδα της χώρας της, έχει να δουλέψει με αρκετά “διαμάντια”. Το Women’s Super League, η γυναικεία Πρέμιερ, είναι μια ολοένα και πιο σημαντική υπόθεση στη χώρα. Και πολλά μεγάλα ταλέντα έχουν αναδειθεί τα τελευταία χρόνια. Ένα απ’ αυτά, η Λόρεν Χεμπ είναι, αναμφισβήτητα, η μεγάλη σταρ της ομάδας. Όπως είναι και του συλλόγου της, της Μάντσεστερ Σίτι.

Ούτε 22 ακόμη, αλλά με ένα σωρό βραβεία

Ισπανία, Γερμανία και Ολλανδία έχουν επίσης πολύ δυνατές ομάδες, αλλά η Χεμπ μπορεί να κάνει τη διαφορά για την Αγγλία μπροστά. Στις 7 Αυγούστου, η Λόρεν θα κλείσει τα 22 της. Αλλά έχει ήδη πάρει τον τίτλο της Καλύτερης Νεαρής Παίκτριας της χώρας, το 2016 και το 2017 και τον αντίστοιχο τίτλο της WSL το 2018, το 2019, το 2020 και εφέτος. Ο αριθμός είναι ρεκόρ. Αλλά αντικατροπτρίζει και τις ικανότητές της.

Η Χεμπ είναι αριστερό εξτρέμ απ’ τα λίγα, με έφεση και στο σκοράρισμα, αλλά και στη δημιουργία ευκαιριών. Με τη Σίτι πέτυχε εφέτος 16 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις -πρώτη σκόρερ της. Στο Γυναικείο EURO που θα γίνει σε 10 διαφορετικά γήπεδα 8 πόλεων, η ακραία επιθετικός της Σίτι μπαίνει στη μάχη με όπλα της, εκτός από το γκολ, την ταχύτητα, τη σπουδαία τεχνική και το εξαιρετικό κουβάλημα της μπάλας. Εφέτος δημιούργησε μ’ αυτόν τον τρόπο (κερδισμένη μονομαχία ή κούρσα πάνω στη γραμμή) 29 ευκαιρίες (2η η Μπεθ Μιντ, της Άρσεναλ, με 13). Η Αγγλία ποντάρει πολλά επάνω της!

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για EURO

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Γυναικείος Αθλητισμός

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Διοργανώσεις

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ