Το γυναικείο ποδόσφαιρο συνεχώς κερδίζει έδαφος σε όλη την Ευρώπη. Και ειδικά στην Αγγλία, όπου η Women's Super League είναι μεγάλη υπόθεση. Και, εφέτος -ή μάλλον και εφέτος- έχει ως κεντρική ηρωίδα του μια Ολλανδέζα επιθετικό που κάνει πράγματα και θαύματα...

Βίβιαν Μίντεμα: Η “άπιαστη” μικρή Ολλανδέζα! Η ΟΥΕΦΑ και η FIFA κάνουν πλέον ό,τι είναι δυνατόν για να προωθήσουν το γυνακείο ποδόσφαιρο. Και σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες, κυρίως όμως στην Αγγλία, το γυναικείο ποδόσφαιρο είναι, πια, σημαντικότατο κομάτι του παιχνιδιού. Τα γήπεδα όπου γίνονται οι αγώνες μαζεύουν κόσμο. Και οι πρωταγωνίστριες της Women’s Super League (WSL για συντομία) λαμπερά πρόσωπα του αθλητισμού.

Η Άρσεναλ έχει μια ξεχωριστή ιστορία στο γυναικείο ποδόσφαιρο. Το τμήμα ιδρύθηκε ήδη από το 1987 ως “Arsenal Ladies”. Σήμερα ονομάζεται Arsenal Women Football Club. Αλλά όπως κι αν την αποκαλέσει κανείς, είναι σίγουρα η πιο επιτυχημένη σε τίτλους γυναικεία ομάδα στην Αγγλία. Τα τελευταία χρόνια, ο ανταγωνισμός δυνάμωσε πολύ όμως. Τσέλσι και Μάντσεστερ Σίτι έδωσαν επίσης μεγάλο βάρος στα γυναικεία τμήματά τους και η Άρσεναλ έχει να δει κορυφή από το 2018-19. Εκείνη η χρονιά, ωστόσο ήταν εξαίρεση, με τις… “Κανονιέρισσες” να τερματίζουν συνήθως τρίτες.

Η καταλυτική για τις… “Κανονιέρισσες” Ολλανδέζα!

Εφέτος όμως, τα πράγματα είναι διαφορετικά. Με 37 βαθμούς σε 16 ματς, η Άρσεναλ οδηγεί την κούρσα του πρωταθλήματος και είναι φαβορί για τον τίτλο. Και ο λόγος είναι μια… μικρή Ολλανδέζα, η Βίβιαν Μίντεμα! Λίγους μήνες πριν κλείσει τα 26 της (γεν. στις 15 Ιουλίου του 1996), η Μίντεμα κάνει πράγματα και θαύματα εφέτος στη WSL. Ή μάλλον… και εφέτος.

Στο Λονδίνο από το 2017 -μετά από θητεία στη Χέρενφεεν και τη Μπάγερν– η Μίντεμα έχει συμπληρώσει πια 121 παιχνίδια με την ομάδα σε όλες τις διοργανώσεις. Και έχει βάλει… 110 γκολ! Πολυβόλο! Είναι η πρώτη σκόρερ στην ιστορία της WSL και στο παιχνίδι με τη Μπέρμιγχαμ έκανε κι άλλο ένα ρεκόρ. Με το 70ο της γκολ στο πρωτάθλημα η Μίντεμα… 100ρισε! Κι αυτό επειδή έχει επίσης και 30 ασίστ!

Η Μίντεμα ενσαρκώνει το πλάνο της Άρσεναλ -που πετυχαίνει

Η Ολλανδέζα φτάνει, έτσι, να γίνει η πρώτη στο αγγλικό πρωτάθλημα που έχει συνεισφορά σε 100 γκολ της ομάδας της. Είναι, άλλωστε, από τις πιο δεινές σκόρερ του κόσμου. Εφέτος έχει ως τώρα 10 γκολ, ενώ το 2018-19 πέτυχε 22 (και η Άρσεναλ πήρε τίτλο), το 2019-20 16 και πέρυσι 18. Ο διψήφιος αριθμός γκολ σε 4 σερί σεζόν είναι επίσης ρεκόρ για τη WSL.

Η Μίντεμα είναι το κεντρικό πρόσωπο που ενσαρκώνει το πλάνο της Άρσεναλ για πλήρη ανανέωση που ξεκίνησε πριν από πέντε χρόνια. Σε αντίθεση με τη Σίτι και την Τσέλσι που έριξαν πολλά χρήματα σε μεταγραφές, η Άρσεναλ επένδυσε σε ταλέντα που κόστισαν λίγο ή και καθόλου, αφού ήταν από τις Ακαδημίες της. Το πλάνο αποδίδει καρπούς με αρκετά ονόματα της να ξεχωρίζουν πλέον. Παίκτριες όπως η Μπεθ Μιντ, η Ντανιέλ φαν ντε Ντονκ και η Κιμ Λιτλ. Και, φυσικά, η Μίντεμα. Που, αν και το συμβόλαιό της λήγει το καλοκαίρι, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα μείνει στην ομάδα. Και η Άρσεναλ, φυσικά, θα κάνει τα πάντα για να την κρατήσει…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Premier League

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Αθλητικές Ιστορίες

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Άρσεναλ

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Θέλει να «δέσει» τον Τεό Ερναντές η Μίλαν
Ποδόσφαιρο

Θέλει να «δέσει» τον Τεό Ερναντές η Μίλαν