Ποιος Τζο Νέσμπο; Μπραν-Γιέρβ ήταν ΤΟ νορβηγικό θρίλερ! Και Μπραν-Γιέρβ δεν είναι το όνομα κάποιου καινούριου Νορβηγού συγγραφέα. Είναι το μπαράζ που έσπασε καρδιές για την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία. Ένα πραγματικό θρίλερ, σε -πραγματικότατη- θρίλερ τύπου ομίχλη! Η Μπραν, 14η (3η απ’ το τέλος) στην Ελίτεσεριεν, έπαιζε την παραμονή της εκεί με τη Γιέρβ, […]

Ποιος Τζο Νέσμπο; Μπραν-Γιέρβ ήταν ΤΟ νορβηγικό θρίλερ! Και Μπραν-Γιέρβ δεν είναι το όνομα κάποιου καινούριου Νορβηγού συγγραφέα. Είναι το μπαράζ που έσπασε καρδιές για την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία. Ένα πραγματικό θρίλερ, σε -πραγματικότατη- θρίλερ τύπου ομίχλη!

Η Μπραν, 14η (3η απ’ το τέλος) στην Ελίτεσεριεν, έπαιζε την παραμονή της εκεί με τη Γιέρβ, που τερμάτισε 3η στην αμέσως κατώτερη. Θεωρητικά η Μπραν ήταν το φαβορί. Και, στην πράξη, αν πιστέψουμε τα στατιστικά του αγώνα, το έδειξε. Κατοχή μπάλας, τελικές, σουτ προς το τέρμα, συνολικά σουτ, κόρνερ (18-1!), αποκρούσεις των γκολκίπερ (1-12!!!) όλα είναι συντριπτικά υπέρ της Μπραν.

Η ανατροπή, της ανατροπής, ω ανατροπή!

Όμως τι σόι θρίλερ θα ήταν αυτό αν, μέσα από την ομίχλη δεν έβγαινε και η ανατριχιαστική ανατροπή; Στο Ινφίνιτι Αρένα του Όσλο η Γιέρβ προηγήθηκε με τον Βίσνε (29′), η Μπραν έχασε πέναλτι με τον Φίνε (32′) αλλά ισοφάρισε στο 49′ με τον Χέγκεμπε. Οι γηπεδούχοι χάνουν κι άλλο πέναλτι (Ρασμούσεν 55′), το 1-1 μένει και το ματς πηγαίνει στην παράταση.

Εκεί, η Μπράν μένει με 10 (αποβολή Χόβε στο 92′) και η φιλοξενούμενη Γιέρβ δεν άφησε την ευκαιρία ανεκμετάλλευτη. Με γκολ του Κάμπος στο 92′ και το 112′ φτάνει το σκορ στο 1-3.

Τι; Όχι δα. Σιγά μην είναι αυτή η ανατροπή-θρίλερ. Μπα. Η Μπραν συνέρχεται και με δυο τεμάχια του Χεγκέμπε (114′) και του Σακόρ (116′) κάνει το ματς 3-3. Μετά… δέχεται το 3-4 από τον Ιμπραχίμ στο 117′. Και… ξανα-ματά-ανατρέπει το σκορ, σε 4-4 στο 120′ με τον Νίλσεν!

Το ματς φτάνει στα πέναλτι. Μη σας ζαλίσουμε. Το πράγμα εκεί πάει ως εξής: 1-0, 1-1, 2-1, 2-2, 3-2, 3-3… Χαμένο του Σακόρ, χαμένο του Νορχάιμ, μένει το 3-3. Και μετά, 4-3, 4-4, 5-4, 5-5, 6-5, 6-6, 7-6, 7-7… Εκεί, στο 9ο πέναλτι, ο Τέιλορ δεν τα καταφέρνει, ο Ιμπραχίμ κάνει το 7-8 και για πρώτη φορά στην ιστορία της, η Γιέρβ ανεβαίνει στην πρώτη κατηγορία!

Χαρές, πανηγύρια και ο… Τζο Νέσμπο τρέμει!

Χαρές, πανηγύρια και όλα τα σχετικά ήταν βεβαίως, αναμενόμενα. Και θεμιτά. Μιλάμε για ματς από τα λίγα. Με χαμένα πέναλτι, δοκάρια, εναλλαγή στο σκορ, νίκη, εν τέλει, της “Σταχτοπούτας”. Και βέβαια, σε σκηνικό θρίλερ και με (ποδοσφαιρική) ζωή ή θάνατο στη μέση…


Κι αν δεν πιστεύετε το σκηνικό θρίλερ και νομίζετε ότι λέμε υπερβολές, ιδού:

Τρέμε Τζο Νέσμπο. Το… φύλλο αγώνος και μόνο αυτού του παιχνιδιού περιλαμβάνει πιο πολλή αγωνία από τα δύο σου τελευταία best seller…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Eliterserien

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ