Η Ρωσία τελικά δεν απόφυγε την καμπάνα από την WADA. Μπορεί στην έφεση να πέτυχε μείωση της ποινής, αλλά για δύο χρόνια μπαίνει στο ψυγείο από οποιαδήποτε αθλητική διοργάνωση. Σύμφωνα με την CRC, την ειδική επιτροπή της WADA, η οποία πρότεινε την επιβολή κυρώσεων για τη Ρωσία μετά από ελέγχους, η Ρωσική Υπηρεσία Aντι-ντόπινγκ είναι […]

Η Ρωσία τελικά δεν απόφυγε την καμπάνα από την WADA. Μπορεί στην έφεση να πέτυχε μείωση της ποινής, αλλά για δύο χρόνια μπαίνει στο ψυγείο από οποιαδήποτε αθλητική διοργάνωση.

Σύμφωνα με την CRC, την ειδική επιτροπή της WADA, η οποία πρότεινε την επιβολή κυρώσεων για τη Ρωσία μετά από ελέγχους, η Ρωσική Υπηρεσία Aντι-ντόπινγκ είναι υπόλογη για πλαστογράφηση εργαστηριακών αποτελεσμάτων, τα οποία αφορούν εξετάσεις Ρώσων αθλητών για χρήση παράνομων ουσιών. Μάλιστα βάσει των στοιχείων της CRC πρόκειται για 145 υποθέσεις ντόπινγκ, για τις οποίες προτάθηκε ο αποκλεισμός της Ρωσίας από κορυφαίες αθλητικές οργανώσεις την επόμενη τετραετία. 

Η έφεση μείωσε την αρχική ποινή

Ο Παγκόσμιος οργανισμός αντί ντόπινγκ μετά το σκάνδαλο αποφάσισε, μετά από έφεση της Ρωσίας στο CAS η ποινή των τεσσάρων ετών να πέσει στα δύο.

Συγκεκριμένα το CAS ανακοίνωσε την μείωση της ποινής που τους είχε επιβάλει η WADA, από τέσσερα σε δύο έτη, ωστόσο η Ρωσία δεν θα συμμετέχει στους Ολυμπιακούς και στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το ερχόμενο καλοκαίρι, καθώς και στους χειμερινούς του Πεκίνο το 2022.

Το Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο (CAS) αποφάσισε να απαγορευτεί στη Ρωσία να χρησιμοποιήσει το όνομα, τη σημαία και τον ύμνο της στους επόμενους δύο Ολυμπιακούς Αγώνες (δηλαδή στους Θερινούς του 2021 και τους Χειμερινούς του 2022), καθώς και σε οποιοδήποτε παγκόσμιο πρωτάθλημα για τα επόμενα δύο χρόνια. Επίσης, η χώρα απαγορεύεται να υποβάλει προσφορές για τη διοργάνωση μεγάλων αθλητικών εκδηλώσεων, για το ίδιο χρονικό διάστημα (δύο έτη). 

Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί πως θα μπορεί να παίξει τα προκριματικά ωστόσο δεν θα προκριθεί ακόμα και αν μαζέψει τους βαθμούς που χρειάζεται.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Διοργανώσεις

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ