Η UEFA ανακοίνωσε τις ποινές που επιβλήθηκαν στις 12 ομάδες, οι οποίες συμμετείχαν στη νέα κλειστή ευρωπαϊκή λίγκα. Όταν έγινε γνωστή η ίδρυση της νέας ευρωπαϊκής Super League, η UEFA δήλωνε έξαλλη και αποφασισμένη να μοιράσει τιμωρίες. Παρόλα αυτά, προς το παρόν δεν το κάνει! Ή μάλλον το κάνει, αλλά πρόκειται για ποινές-χάδια! Την Παρασκευή […]

Η UEFA ανακοίνωσε τις ποινές που επιβλήθηκαν στις 12 ομάδες, οι οποίες συμμετείχαν στη νέα κλειστή ευρωπαϊκή λίγκα.

Όταν έγινε γνωστή η ίδρυση της νέας ευρωπαϊκής Super League, η UEFA δήλωνε έξαλλη και αποφασισμένη να μοιράσει τιμωρίες. Παρόλα αυτά, προς το παρόν δεν το κάνει! Ή μάλλον το κάνει, αλλά πρόκειται για ποινές-χάδια!

Την Παρασκευή (7/5) έγιναν γνωστές οι ποινές. Οι Ίντερ, Ατλέτικο, Μίλαν, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μάντσεστερ Σίτι, Τότεναμ, Άρσεναλ, Λίβερπουλ, Τσέλσι δήλωσαν… μεταμέλεια. Έτσι λοιπόν, οι ποινές για τις εννιά αυτές ομάδες είναι οι παρακάτω.

Θα τους γίνει μείωση της τάξεως του 5% στα ευρωπαϊκά τους έσοδα, τη νέα σεζόν. Όπως επίσης και οι εννιά ομάδες καλούνται να πληρώσουν όλες μαζί, το πρόστιμο των 15 εκατ. ευρώ.

Όπως γίνεται αντιληπτό, το να δώσουν 9 ομάδες 15 εκατ. ευρώ, δεν είναι καμία σπουδαία τιμωρία. Ούτε πρόκειται για πρόβλημα το -5% στα ευρωπαϊκά έσοδα. Δε θα τους επηρεάσει καν.

Παρόλα αυτά, οι 9 αυτές ομάδες αποδέχθηκαν να πληρώσουν 100 εκατ. ευρώ, σε περίπτωση που το επαναλάβουν στο μέλλον. Όμως αυτό είναι κάτι το θεωρητικό, δεν είναι κάποια ποινή! Είναι κάτι που θα πληρώσουν, αν ξανακάνουν τέτοια κίνηση.

Πλέον… η σειρά των τριών (Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, Γιουβέντους)

Παρά τις φωνές της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας οι 9 ομάδες δεν τιμωρήθηκαν, σε ουσιαστική βάση. Παρόλα αυτά, μένουν ακόμη τρεις ομάδες. Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους δεν έδειξαν μεταμέλεια, με την UEFA να απειλεί ξανά.

Συγκεκριμένα ανακοίνωσε πως θα παραπέμψει το θέμα αυτών των τριών ομάδων, στην πειθαρχική επιτροπή της.

Το χειρότερο σενάριο θα είναι αποκλεισμός για έναν χρόνο. Με τα κλαμπ να ισχυρίζονται πως δεν τίθεται τέτοια ποινή. Αν επιβληθεί όμως, ποια θα είναι η επόμενη ημέρα; Σίγουρα θα ακολουθήσουν αγωγές και δικαστήρια!

Και τι σας έχουμε;

Για όλους εσάς, που θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τις εξελίξεις στο survivor και είστε κολλημένοι με το Facebook. Μπορείτε καθημερινά να επισκέπτεστε την νέα σελίδα μας. Να διαβάζετε αποκλειστικά για spoiler. Φυσικά για τα πάντα (Survivor, Master Chef, Φάρμα, House of Fame,Battle of the Couples, και τις αγαπημένες σας τηλεοπτικές σειρές). Μπορείτε να την επισκεφτείτε εδώ[Κλικ ΕΔΩ]

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (linkSports365.gr

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Διοργανώσεις

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ