Απίστευτη εξέλιξη ...

Είναι η δικαίωση για τους πρωτεργάτες της ευρωπαϊκής Super League. Αυτούς που παρουσιάσαν το πλάνο δημιουργίας μιας νέας διοργάνωσης, όχι υπό την σκέπη της UEFA, την άνοιξη του 2021 και αυτούς που επέμειναν σε αυτό πηγαίνοντας στα δικαστήρια την Ευρωπαίκή Συνομοσπονδία.

Η απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι δεσμευτική. Κάτι που σημαίνει ότι πια η UEFA δεν μπορεί να πάει κόντρα σε συλλόγους της που θέλουν να αποχωρήσουν από την… σκέπη τους και να κάνου δική τους Λίγκα.

Αυτό σημαίνει πως ανοίγει ο δρόμος για τη δημιουργία νέας ανεξάρτητης Λίγκας. Tην οποία δεν θα ελέγχει η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία.

Σύμφωνα με την απόφαση του Δικαστηρίου. Οι κανονισμοί της UEFA και το μονοπώλιο. Που ασκεί πηγαίνουν κόντρα στους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Είμαστε βασικά αισιόδοξοι και έχουμε μεγάλη εμπιστοσύνη στο ευρωπαϊκό νομικό σύστημα».

Τόνισε προ της απόφασης ο Μπερντ Ράιχαρτ, διευθύνων σύμβουλος της Α22, της εταιρείας που βρίσκεται πίσω από την ευρωπαϊκή Super League. Σε δηλώσεις του στο DPA.

«Είναι ένα σημαντικό ορόσημο, γιατί τότε θα ξέρουμε αν ανοίξει η αγορά. Εάν το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο δώσει τη δυνατότητα στους συλλόγους να αποκτήσουν κυριαρχία επί της δικής τους διοργάνωσης, θα είναι επίσης σημαντικό. Είμαι πεπεισμένος γι’ αυτό», τόνισε.

 

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Uncategorized

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ