Η μεταγραφή του Μάριο Χεζόνια όχι μόνο τάραξε τα νερά στην Ελλάδα και την Ευρώπη, αλλά τράβηξε και αρκετό ενδιαφέρον στην Αμερική, όπου o Kροάτης αγωνιζόταν τα τελευταία επτά χρόνια. Γράφει ο Ιάσονας Μίσχος Όταν κάποιος μιλήσει για την καριέρα του Χεζόνια στο ΝΒΑ το βλέμμα του θα πάει στους Ορλάντο Μάτζικ. Αυτοί τον εμπιστεύτηκαν […]

Η μεταγραφή του Μάριο Χεζόνια όχι μόνο τάραξε τα νερά στην Ελλάδα και την Ευρώπη, αλλά τράβηξε και αρκετό ενδιαφέρον στην Αμερική, όπου o Kροάτης αγωνιζόταν τα τελευταία επτά χρόνια.

Γράφει ο Ιάσονας Μίσχος

Όταν κάποιος μιλήσει για την καριέρα του Χεζόνια στο ΝΒΑ το βλέμμα του θα πάει στους Ορλάντο Μάτζικ. Αυτοί τον εμπιστεύτηκαν με την πέμπτη επιλογή στο ντραφτ του 2015, και στην δική τους ομάδα ήταν για το 2/3 των αγώνων που έπαιξε στην κορυφαία λίγκα του κόσμου.

Ο Κροάτης άφησε υποσχέσεις που τελικά… δεν εκπλήρωσε, και εμείς ρωτήσαμε φίλους της ομάδας της Φλόριντα τι τους έχει μείνει από τον 26χρονο και κατά πόσο πιστεύουν ότι θα μπορέσει να κάνει την διαφορά στην Euroleague.

Αρκετοί εξ αυτών είχαν να πουν πολύ καλά πράγματα για τον παίκτη του Παναθηναϊκού. Ο Mauro P. ήταν πάντα από τους φαν του Χεζόνια και από τους ανθρώπους που πίστευαν ότι ήταν λάθος η μη επιμονή σε αυτόν «Ήταν ένας από τους πιο ταλαντούχους μπασκεμπολίστες που έχω δει στην ζωή μου. Σκεφτείτε κάποιον που έχει εκπληκτικό release στο σουτ του και εντυπωσιακά καρφώματα.

Απλά ποτέ δεν έγινε καλός παίκτης, δυσκολεύτηκε να κατανοήσει το πως δούλευε η άμυνα και η επίθεση εδώ. Σαν Μάτζικ εμείς κάνουμε συνέχεια το ίδιο λάθος, όπως αφήσαμε τον Χεζόνια δεν πιστεύουμε σε πολλούς νέους παίκτες μας»

Ενώ ο οπαδός των Μάτζικ και συλλέκτης κειμηλίων της ομάδας, Richard B. μίλησε για τις τεράστιες προσδοκίες που υπήρχαν για τον Κροάτη όταν ήρθε «Ήταν ο άνθρωπος που ήρθε εδώ για να είναι ο δικός μας Λούκα Ντόντσιτς. Του δώσαμε πολλές ευκαιρίες, απλά δεν είχε τελικά τις ικανότητες του Λούκα, δυστυχώς.»

Πάντως ο Thayne B., γέννημα θέμα του Ορλάντο και -φυσικά- οπαδός της τοπικής ομάδας στην ερώτηση για την σύγκριση Χεζόνια-Ντόντσιτς (σε θέμα προσδοκιών που υπήρχαν) θεωρεί ότι το λάθος ήταν των Μάτζικ: «Ποτέ δεν προσπαθήσαμε να τον χρησιμοποιήσουμε όπως το έκαναν οι Μαβς με τον Λούκα, και όπως θα έπρεπε να τον χρησιμοποιήσουμε. Ο τύπος ήθελε να έχει την μπάλα στα χέρια του, να πασάρει, να καρφώνει. Μπορούσε να το κάνει αυτό.»

Πάντως το παραπάνω δεν είναι μακριά από την πραγματικότητα. Προφανώς ο Χεζόνια δεν θα μπορούσε να συγκριθεί με τον Ντόντσιτς, αλλά τις καλύτερες του εμφανίσεις τις έκανε όταν ο Φουρνιέ ήταν εκτός με τραυματισμό. Τότε του έδωσαν την μπάλα στα χέρια και έδειξε ότι τουλάχιστον είναι παίκτης επιπέδου ΝΒΑ.

Μία ευχάριστη έκπληξη μας περίμενε όταν μιλήσαμε με τον Gregory J. και τον ρωτήσαμε την δική του άποψη. Κάτοικος Σικάγο αλλά οπαδός των Μάτζικ μας χαιρέτησε στα Ελληνικά, με το πλήρες μήνυμα του να είναι «γεια σας! He just needs to play with confidence and get good looks. He looked scared/timid in the nba. Lots of talent though, good scorer.».

Ουσιαστικά μας είπε ότι «Πρέπει να παίξει με αυτοπεποίθηση και να βρει σουτ με καλές προϋποθέσεις. Έδειχνε φοβισμένος στο ΝΒΑ. Έχει πολύ ταλέντο πάντως και είναι καλός σκόρερ.

Ακόμη ο Blake L, κάτοικος μιας μικρής πόλης στην Φλόριντα μας έκανε και την πρόβλεψη του για το τι θα καταφέρει στην Euroleague. «Για τον Μάριο υπήρχε πολύ υψηλή εκτίμηση όταν ήρθε στο ΝΒΑ, αλλά ποτέ δεν κατάφερε να έχει τα στατιστικά για να δικαιολογήσει μία επιλογή στην λοταρία.

Είχε 7,7 πόντους ανά ματς ακόμη και στην Μπαρτσελόνα που δείχνει ότι δεν ήταν σταρ.
Ήταν υπερεκτιμημένος αλλά είχε αρκετές δυνατότητες, ήταν αθλητικός και ένας καλός σουτέρ. Πιστεύω ότι θα μετράει περίπου 10-12 πόντους ανά παιχνίδι»

Ακόμη ο Tom M. μας ανέφερε για τον Χεζόνια: «Καλός αθλητής, δυσκολεύτηκε να σουτάρει τόσο καλά όσο φαινόταν ότι θα μπορούσε, θα είναι διασκεδαστικό να τον δούμε στην Ευρώπη» ενώ τέλος ο L.J. μας σχολίασε ότι «Είναι καλός παίκτης, πιστεύω ότι στην Ευρωλίγκα θα ανάψει ξανά την φλόγα.»

Συνολικά η αίσθηση που επικρατεί είναι ότι ο Χεζόνια δεν είναι ο star που περίμεναν οι Μάτζικ, είναι όμως ένας παίκτης με περισσότερες δυνατότητες. Δυνατότητες που θα μπορούσε να δείξει αν του είχε δοθεί περισσότερος χώρος και τον είχαν διαχειριστεί καλύτερα στην κορυφαία λίγκα του κόσμου.

Για την ιστορία, ο Χεζόνια έπαιξε στο Ορλάντο από το 2015 έως το 2018. Η τελευταία του σεζόν ήταν και η καλύτερη του καθώς μέτρησε 9,6 πόντους με 44% στα δίποντα και 34% στα τρίποντα.

Ακολούθησαν δύο μέτριες σεζόν σε Νέα Υόρκη και Πόρτλαντ, η συμφωνία και η λύση συνεργασίας με τους Γκρίζλις, για να φτάσουμε στο σήμερα και τον Παναθηναϊκό.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Euroleague

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Διοργανώσεις

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Παναθηναϊκός

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ