Ο Παναθηναϊκός μετά από καιρό έβγαλε πολύ ενέργεια και κέρδισαν πολύ εύκολα την Βαλένθια που της έκοψε τον δρόμο για την οχτάδα. Ο Ζακ Όγκαστ έκανε ό,τι ήθελε σε επίθεση και άμυνα, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο που μπήκαν και οι βάσεις της νίκης για τους πράσινους, Παναθηναϊκός-Βαλένθια 91-72 Ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησε την πιο «γεμάτη» εμφάνιση της χρονιάς […]

Ο Παναθηναϊκός μετά από καιρό έβγαλε πολύ ενέργεια και κέρδισαν πολύ εύκολα την Βαλένθια που της έκοψε τον δρόμο για την οχτάδα. Ο Ζακ Όγκαστ έκανε ό,τι ήθελε σε επίθεση και άμυνα, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο που μπήκαν και οι βάσεις της νίκης για τους πράσινους,

Παναθηναϊκός-Βαλένθια 91-72

Ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησε την πιο «γεμάτη» εμφάνιση της χρονιάς και δεν άφησε την Βαλένθια (η οποία σημειωτέον «καιγόταν» για τη νίκη) να φανεί απειλητική περισσότερο από 12-13 λεπτά.

Έκτοτε στο παρκέ του ΟΑΚΑ υπήρχε μία ομάδα. Και αυτή ήταν ο Παναθηναϊκός! Το μεγάλο ζητούμενο για το «τριφύλλι» ήταν η διάρκεια. Και αυτή τη φορά όχι μόνο δεν άφησε ένα ημίχρονο να πάει χαμένο (όπως κάνει τις περισσότερες φορές φέτος) αλλά φρόντισε να… κόψει τον βήχα των Ισπανών και αν βρεθει στο +14 ύστερα από το πρώτο μισό του ματς. Αυτό ήταν! Η συνέχεια αποτέλεσε… τυπική διαδικασία.

Παναθηναϊκός - Βαλένθια: 91-72 | Ειδησεις | Pagenews.gr

Ο Παναθηναϊκός άρχισε τον αγώνα με τους Μακ, Νέντοβιτς, Γουάιτ, Μήτογλου και Όγκαστ. Οι πράσινοι ξεκίνησαν με ένα γρήγορο 4-0 με τους Ισπανούς να χτυπούν στη ρακέτα και να ισοφαρίζουν και λίγο μετά ο Όγκαστ έδωσε τη θέση του στον Παπαγιάννη, με τον ορεξάτο Νέντοβιτς να γράφει το 10-7 στο 4’. Στο 5’ στο 14-10 πάτησε παρκέ και ο Παπαπέτρου με τον Ουάιτ στο μεταξύ να έχει φτάσει τους 6π. και τον τρομερό Παπαγιάννη να φτάνει τους 8π. για το 20-10 στο 7’. Μετά το τάιμ άουτ ο Χέρμανσον με 7 σερί δικούς του πόντους έκανε το 20-17 κάνοντας τον Κάτας να πάρει τάιμ άουτ και το δεκάλεπτο να λήγει 22-20.

Το γρήγορο 26-20 σχεδόν (26-24) εξανεμίστηκε για τον Παναθηναϊκό που δυσκολευόταν πολύ στην περιφερειακή άμυνα κόντρα στην καλή κυκλοφορία της Βαλένθια. Οι πράσινοι με νύχια και δόντια διατηρούσαν μια μικρή διαφορά (33-28 στο 14’) παίρνοντας καλό βαθμό στη δημιουργία με τον Νέντοβιτς να έχει τρεις ασίστ.

​Ο Σέρβος λειτουργούσε εξαιρετικά ως δημιουργός σε πρώτο χρόνο, καθώς από τα δικά του χέρια είχαν αρχίσει κι οι τρεις πράσινοι αιφνιδιασμοί. Ένα ξέσπασμα του Όγκαστ σε άμυνα και επίθεση έφερε το 37-28 με τον Πονσαρνάου να καλεί τάιμ άουτ. Παίρνοντας ενέργεια από την άμυνα ο Νέντοβιτς (12π., 4 ασίστ) με πέντε σερί πόντους έγραψε το 42-28 στο 16’, ενώ ο Μπέντιλ έστειλε τη διαφορά στους 15 (45-30) κι ο Παπαπέτρου μετά στους 16 (48-32 στο 19’) με το ημίχρονο να κλείνει στο 48-34.

Με ένα γρήγορο 7-3 ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε και με 18 (55-37) στο 22’ με τη Βαλένθια να πιέζει σε όλο το γήπεδο πια. Οι «πράσινοι» διατηρούσαν πάντως τον καλό τους ρυθμό με τους Ισπανούς να σκοράρουν μόνο με βολές (57-40 στο 23’). Στο 57-45 ο Κάτας κάλεσε τάιμ άουτ, αφού οι παίκτες του έδειχναν να έχουν χάσει τη συγκέντρωση τους με τον Πρέπελιτς να έχει φτάσει τους 10 σε 15’ και τον Μποχωρίδη να παίρνει τη θέση του αρνητικού Μακ. Στο 59-48 ο Παναθηναϊκός απάντησε με ένα 7-0 για το 66-48 στέλνοντας τη διαφορά στους 18 στο 27΄. Το δεκάλεπτο έληξε στο 68-52 με τους γηπεδούχους να δείχνουν πως είχαν τον έλεγχο της κατάστασης.

To μόνο που είχε να κάνει ο Παναθηναϊκός στην τελευταία περίοδο ήταν να μην κάνει τη Βαλένθια να πιστέψει πως μπορεί με κάποιο τρόπο να γυρίσει το ματς και το τρίποντο του Μποχωρίδη στο 35′ για το 80-60 έδειξε πως το Τριφύλλί ήταν σε τροχιά νίκης απόψε. Ο Όγκαστ κάρφωσε την μπάλα μετά την επαναφορά για το 82-63 και τα όσα ακολούθησαν ήταν διαδικαστικά απλά με το ταμπλό στο τέλος να γράφει 91-72 με τον Μποχωρίδη να βάζει και τρίποντο.

Τα δεκάλεπτα: 22-20, 48-34, 68-52, 91-72

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Euroleague

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Διοργανώσεις

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Παναθηναϊκός

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ