Από τη στιγμή που οι Πράσινοι απέλυσαν τον Βόβορα ήθελαν να δώσουν το ηνία του Παναθηναϊκού στον Δημήτρη Πρίφτη, αλλά μετά το όχι της Ουνιξ Καζάν, στράφηκαν στην περίπτωση του  «Ο Οντέντ Κάτας έρχεται να υπογράψει με τον Παναθηναϊκό». Η Χαποέλ δεν πρόκειται να σταθεί εμπόδιο στην παραχώρηση του προπονητή της, αφού τα βρήκε με τον Παναθηναϊκό […]

Από τη στιγμή που οι Πράσινοι απέλυσαν τον Βόβορα ήθελαν να δώσουν το ηνία του Παναθηναϊκού στον Δημήτρη Πρίφτη, αλλά μετά το όχι της Ουνιξ Καζάν, στράφηκαν στην περίπτωση του 

«Ο Οντέντ Κάτας έρχεται να υπογράψει με τον Παναθηναϊκό». Η Χαποέλ δεν πρόκειται να σταθεί εμπόδιο στην παραχώρηση του προπονητή της, αφού τα βρήκε με τον Παναθηναϊκό με μια αποζημίωση που θα της δωθεί.

 O Οντέντ Κάτας πρώην προπονητή της Χάποελ Ιερουσαλήμ έχει γράψει την δική του ιστορία στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, παρά το γεγονός πως αναγκάστηκε να αποσυρθεί στα 26 (!), λόγω σοβαρών προβλημάτων στα γόνατα.

Αν και μέτρησε σχεδόν 10 χρόνια στα παρκέ, ο Κάτας πρόλαβε να πετύχει πολλά. Αφού αγωνίστηκε με τις Μακάμπι Νταρόμ (1991-1992), Μακάμπι Ραμάτ (1992-1993) και Χάποελ Γκαλίλ (1994-1995), έγινε παίκτης της Μακάμπι το καλοκαίρι του 1995 και μέχρι το 1999 κατέκτησε 4 πρωταθλήματα και 2 κύπελλα Ισραήλ. Το πιο σημαντικό όμως ήταν πως έγινε ο αγαπημένος της εξέδρας και μπήκε στις καρδιές των φίλων της ομάδας!

”Ήταν ένας παίκτης με μεγάλη αυτοπεποίθηση. Ένας γεννημένος νικητής”.

Παναθηναϊκός: Ο εξουθενωμένος Κάτας, το Ευρωπαϊκό του 2000 και το κλάμα στο αεροδρόμιο! | Page 2 of 2 | Eurohoops

Όντας ο πρώτος σκόρερ του Ευρωμπάσκετ το 1997, ο Κάτας έβαλε τέλος στην καριέρα του το 2001, έχοντας κατακτήσει 2 πρωταθλήματα Ελλάδας με τους ”πράσινους”. Το 2004 ξεκίνησε την πορεία του στην προπονητική, με αποκορύφωμα το πρωτάθλημα του 2010 με την Χάποελ Γκαλίλ, τα 2 κύπελλα με την Ιερουσαλήμ το 2019 και το 2020, αλλά και το ασημένιο μετάλλιο με Κ-20 του Ισραήλ το 2017 στην Ελλάδα.

Να πούμε βέβαια πως ήταν κατά κάποιο τρόπο άτυχος σε πολλά σημεία της καριέρας του, αφού εκτός από τους τραυματισμούς, όταν το 1998 συμφώνησε με τους Knicks για να αγωνιστεί στο ΝΒΑ, αυτό δεν έγινε ποτέ λόγω του lock out.

Ο Οντέντ Κάτας οδηγεί το Ισραήλ στο EuroBasket 2022. Στο παρελθόν έχει υπάρξει πρώτος σκόρερ στο EuroBasket 1997!

Στο παρελθόν, ο άλλοτε γκαρντ του Παναθηναϊκού είχε αναδειχθεί πρώτος σκόρερ στο EuroBasket της Αθήνας, το 1997. Το μοναδικό στην καριέρα του Κάτας (22π. μέσο όρο). 

Και πλέον είναι ο προπονητής της ομάδας που κέρδισε την πρόκριση για το EuroBasket του 2022

Αυτό το έχει κάνει μόνο ένας αθλητής/προπονητής στο παρελθόν, ο Τσέχος Ιβάν Μράζεκ. Ήταν πρώτος σκόρερ το 1951 (17.1 πόντους) και προπονητής στην έκδοση του 1963. 

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Euroleague

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Διοργανώσεις

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Παναθηναϊκός

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ