Tις κατάλληλες κινήσεις για να εξελιχθούν σε contender τα επόμενα χρόνια, έστω και με τον… ανορθόδοξο τρόπο κάνουν οι Σικάγο Μπουλς. Γράφει ο Ιάσονας Μίσχος Αρχικά να μιλήσουμε για την… αλφαβήτα του ΝΒΑ. Όσο και αν έχουν γίνει οι προσπάθειες να υπάρχουν ίδιες ευκαιρίες σε κάθε ομάδα, κάποια franchises έχουν το πλεονέκτημα. Ο λόγος γίνεται […]

Tις κατάλληλες κινήσεις για να εξελιχθούν σε contender τα επόμενα χρόνια, έστω και με τον… ανορθόδοξο τρόπο κάνουν οι Σικάγο Μπουλς.

Γράφει ο Ιάσονας Μίσχος

Αρχικά να μιλήσουμε για την… αλφαβήτα του ΝΒΑ. Όσο και αν έχουν γίνει οι προσπάθειες να υπάρχουν ίδιες ευκαιρίες σε κάθε ομάδα, κάποια franchises έχουν το πλεονέκτημα.

Ο λόγος γίνεται για τις λεγόμενες μεγάλες αγορές του NBA. Οι παίκτες πάντα θα προτιμήσουν την Νέα Υόρκη, το Λος Άντζελες, την Βοστόνη και το Σικάγο σε σχέση με το Σαν Αντόνιο, το Τορόντο και την Μινεσότα.

Έχει να κάνει με την πόλη και την ποιότητα ζωής αλλά κατά κύριο λόγο με την προβολή που θα πάρουν από τα media αλλά και με το πόσο θα μεγαλώσει ο «θρύλος» τους.

Όλο αυτό φυσικά πρέπει να «συντροφεύεται» και από μία σωστή δουλειά που γίνεται από τα στελέχη της ομάδας. Δεν είναι τυχαίο ότι οι Νικς, οι Μπουλς και οι Νετς (έως το 2019) δεν είχαν καταφέρει να προσεγγίσουν κάποιον Super star. Είχε να κάνει με το ότι όσο μεγάλη αγορά και αν έχουν, η οργάνωση τους ήταν σχεδόν… ανύπαρκτη.

Οι Νετς έδειξαν τον δρόμο

Το καλύτερο παράδειγμα από όλες τις ομάδες είναι οι Μπρούκλιν Νετς. Παρά το ότι «μοιράζονται» την αγορά της Νέας Υόρκης αποτέλεσε για χρόνια τον χειρότερο προορισμό σε όλο τ ΝΒΑ.

Από το 2014 έως το 2018 δεν μπόρεσαν να προσεγγίσουν ούτε… μισό σοβαρό παίκτη, ακόμη και όταν προσέφεραν υπέρογκα συμβόλαια σε περιπτώσεις καλαθοσφαιριστών που σήμερα δεν είναι κάτι περισσότερο από ρολίστες.

Υπό κανονικές συνθήκες μία τέτοια ομάδα θα έπρεπε να χτίσει και πάλι… πετραδάκι-πετραδάκι. Μια ομάδα σε μεγάλη αγορά όμως αρκούσε να δείξει ότι έχει προοπτικές για να φέρει μερικούς από τους κορυφαίους εν ενεργεία μπασκεμπολίστες.

2016 Κένι Άτκινσον

Tα βήματα ήταν απλά. Αρχικά δόθηκαν το 2016 τα κλειδιά της ομάδας στον Κένι Άτκινσον. Αυτός κατάφερε να φτιάξει ένα μείγμα με παίκτες οι οποίοι έδειχναν ότι έχουν μέλλον. Φτιάχτηκε μία ομάδα με τους Ντινγουίντι, Λεβέρτ, Άλεν, Τζέφερσον αλλά και με ικανούς βετεράνους οι οποίοι με την προσθήκη του Ράσελ άλλαξαν τις ισορροπίες.

Πριν το καταλάβει κανείς το Μπρούκλιν από τις 21 νίκες και τις τελευταίες θέσεις στο ΝΒΑ κατάφεραν να εκτοξευθούν στα πλέι-οφ με ένα σύνολο παικτών οι οποίοι γινόταν καλύτεροι κάθε χρονιά.

Βλέποντας την μεγάλη εικόνα οι Νετς ολοκληρώνοντας την σεζόν 2018-19 είχαν:

1.Σοβαρότητα στον τρόπο που λειτουργούσαν τις τελευταίες τρεις σεζόν

2. Παίκτες οι οποίοι μπορούν να αποτελέσουν συμπληρωματικά κομμάτια για μία πορεία πρωταθλητισμού.

3. Παίκτες οι οποίοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε trades.

4. Το πλεονέκτημα του να βρίσκονται στην Νέα Υόρκη, την πιο μπασκετική πόλη του κόσμου.

Όλα αυτά αξιολόγησαν οι Ντουράντ και Ίρβινγκ και αποφάσισαν να πάνε μαζί στο Barclays Center των Μπρούκλιν Νετς, μετατρέποντας την ομάδα σε contender από την μία μέρα στην άλλη.

Η ξαφνική εκτόξευση λοιπόν των Νετς έδωσε… ελπίδα σε ομάδες σαν τους Νικς και τους Μπουλς που είχαν βρει τοίχο εδώ και πολλά χρόνια, με τους «ταύρους» να δείχνουν ότι έμαθαν το τι πρέπει να κάνουν.

Ο Καρνισόβας άλλαξε τα πάντα σε χρόνο ρεκόρ

Οι ιστορικοί του μέλλοντος ενδεχομένως να «μαρκάρουν» την σεζόν 2019-20 για το Σικάγο. Γιατί; Γιατί τότε η ομάδα του Ιλινόι αποφάσισε να δώσει τα κλειδιά στον Αρτούρας Καρνισόβας.

Ο Λιθουανός πρώην GM των Νάγκετς -και παρ ολίγον των Μπακς του Γιάννη- έφερε την αλλαγή στην πόλη των ανέμων και σε έναν χρόνο το franchise είναι αγνώριστο.

Η ίσως πιο σημαντική κίνηση του ήταν το ότι έφερε στο Σικάγο τον Μπίλι Ντόνοβαν. Έναν προπονητή που συνδυάζει όλο το «πακέτο». Έχει μεγάλη εμπειρία στην εξέλιξη νέων παικτών, ενώ έχει βρεθεί σε θέση να κάνει πρωταθλητισμό με την Οκλαχόμα.

Όλο αυτό κρατώντας τους παίκτες που χρειάζεται και συμπληρώνοντας σημαντικά κομμάτια. Οι Μπουλς κράτησαν τον Λαβίν που είναι ο ηγέτης της ομάδας, επέμειναν στον Σατοράνσκι και έδωσαν ευκαιρίες στον Γουάιτ.

Πάτρικ Γουίλιαμς

Προστέθηκε ο Πάτρικ Γουίλιαμς από το ντραφτ (που προ στιγμήν αποδεικνύεται εξαιρετική επιλογή) ενώ στην trade deadline που μας πέρασε, τα κόκκινα φόρεσαν οι Βούτσεβιτς και Τάις.

Οι οποίοι μέχρι τώρα φαίνεται να ταιριάζουν «γάντι» στην ομάδα.

Έτσι πέρα από τον ηγέτη (Λαβίν) και τον προπονητή (Ντόνοβαν) οι Μπουλς πλέον έχουν σοβαρότητα, εξελίξιμους παίκτες με τεράστιο potential (Γουάιτ, Γουίλιαμς).

Όσο και έμπειρους καλαθοσφαιριστές που είτε μπορούν να σταθούν σε ομάδα πρωταθλητισμού, είτε να χρησιμοποιηθούν σε κάποιο trade.

Πλέον ο επόμενος στόχος για το Σικάγο είναι να μπορέσει να προσεγγίσει κάποιον Super Star στην free agency.

Αυτό να πάρει ξεκάθαρα μία κατεύθυνση προς τις πρώτες θέσεις της Ανατολής αλλά και ολόκληρου του ΝΒΑ.

Και τι σας έχουμε;

Για όλους εσάς, που θέλετe να μαθαίνετε πρώτοι τις εξελίξεις στο survivor και είστε κολλημένοι με το Facebook μπορείτε καθημερινά να επισκέπτεστε την νέα σελίδα μας και θα διαβάζετε αποκλειστικά για spoiler. Φυσικά για τα πάντα (Survivor, Master Chef, Φάρμα, House of Fame,Battle of the Couples, και τις αγαπημένες σας τηλεοπτικές σειρές). Μπορείτε να την επισκεφτείτε ΕΔΩ: [ΚΛΙΚ].

Μην ξεχνάτε να κάνετε Subscribe και στο νέο κανάλι μας στο YouTube [Κλικ ΕΔΩ] για να είστε μπροστά σε όλες τις εξελίξεις στα Spoiler. Το Spoiler TV ήρθε για να μείνει…

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) Sports365.gr

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Διοργανώσεις

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για ΝΒΑ

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ