Είναι φιλάνθρωπος, μανιώδης κωπηλάτης και λάτρης του αθλητισμού. Όχι μόνο από μακριά, αλλά με ενεργές, άμεσες και έμμεσες επενδύσεις σ' αυτόν. Μια απ τις τελευταίες του ίσως βοηθήσει και τη νέα του ομάδα να αλλάξει επίπεδο...

Καρντινάλε: Ο φιλάνθρωπος… κωπηλάτης της Μίλαν! Όλα δείχνουν ότι η μεταβίβαση της Μίλαν από την Elliott Management στη RidBird είναι πλέον υπόθεση διαδικαστική. Ο πρόεδρος της ομάδας, Πάολο Σκαρόνι δήλωσε, άλλωστε, ότι πιστεύει πως “όλα πάνε όπως πρέπει”. Επίσης, ότι, παρά το γεγονός πως, τυπικά, θα πρέπει να περάσει ένας μήνας για την επικύρωση της αγοράς, η ουσία του θέματος “θα κλείσει τα επόμενα εικοσιτετράωρα”.

Και αν πρέπει να συνοψίσουμε σε λίγες γραμμές τι σημαίνει αυτό για την ομάδα, αρκεί να πούμε ότι πλέον, από ιδιοκτήτη-εταιρεία, θα έχει πια ιδιοκτήτη-πρόσωπο. Και μάλιστα ξεχωριστό από πολλές πλευρές πρόσωπο. Με το πρώτο του πτυχίο να είναι σχετικό με τις Τέχνες, ο Καρντινάλε σπούδασε στη συνέχεια και οικονομικά. Στο Χάρβαρντ. Εκεί αγάπησε και την κωπηλασία, που, βέβαια, είναι το σπορ-σήμα κατατεθέν και της Οξφόρδης, όπου έκανε το μεταπτυχιακό του.

Επαγγελματικά ξεκίνησε την καριέρα του στη Goldman Sachs. Και τέσσερα χρόνια αφότου η Τράπεζα πήγε να τινάξει στον αέρα την παγκόσμια οικονομία, το 2012, μετά από μια 20ετία στην τραπεζική, ο Καρντινάλε πέρασε για λίγο από μια κεφαλαιακή εταιρεία. Και στη συνέχεια ίδρυσε τη δική του. Τη RidBird που διακινεί περί τα 6 δισ. δολάρια σε κεφάλαια, αρκετά απ’ αυτά στον αθλητισμό -άμεσα και έμμεσα.

Άμεση, πχ. ήταν η εμπλοκή της πέρυσι στη Λίβερπουλ, όταν αγόρασε το 10% των μετοχών της Fenway Sports Group -ιδιοκτήτριας και της αγγλικής ομάδας, αλλά και των Ρεντ Σοξ (μπέιζμπολ), των Πίτσμπουρκ Πένγκουινς (χόκεϊ) κ.λπ. Έμμεσα, η εμπλοκή του έχει να κάνει κυρίως με τα media.

Επενδύσεις σε media και μια εταιρεία που… ενδιαφέρει πολύ τη Μίλαν!

Ο Καρντινάλε είναι από τα ισχυρά πρόσωπα του Yankee Entertainment & Sports Network. Το δίκτυο είναι το σημαντικότερο αθλητικό περιφερειακό στις ΗΠΑ και μεταδίδει τους αγώνες εξαιρετικά δημοφιλών ομάδων της Νέας Υόρκης. Μεταξύ τους και τα παιχνίδια των New York Yankees, Brooklyn Nets, New York City FC, , αλλά και της Women NBA ομάδας New York Liberty.

Ο Καρντινάλε ήταν και μέλος της διοίκησης των New York Yankees, αλλά και στο ΔΣ. της One Team Partners.  Η εταιρεία προσεγγίζει πρωτοποριακά το αθλητικό μάρκετινγκ και βάζει στο επίκεντρο τους ίδιους τους πρωταγωνιστές και τις πρωταγωνίστριες των σπορ. Έχει συνεργασία με σχεδόν όλες τις Ενώσεις παικτών (στο NFL, το MLB την MLS, το WNBA)  και το αντικείμενό της είναι η συλλογική εκμετάλλευση της εικόνας και του ονόματός τους. Ο Καρντινάλε έχει και σημαντική φιλανθρωπική δράση, κυρίως μέσω δωρεών σε ιδρύματα και υποτροφιών.

Πρόσφατε έκανε και μια επένδυση που μπορεί να ενδιαφέρει πάρα πολύ και τη Μίλαν. Αφορά την πρωτοπόρο εταιρία Zelus Analytics. Η εταιρεία έχει έδρα στο Τέξας και εφαρμόζει τεχνικές Μηχανικής Μάθησης και Τεχνητής Νοημοσύνης στη στατιστική ανάλυση των σπορ. Είναι από τις κορυφαίες στον κόσμο στον τομέα και οι πρωταθλητές Ιταλίας, του Τζέρι Καρντινάλε πλέον, μπορεί να ωφεληθούν πολύ από τη συνεργασία μαζί της…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Serie A

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Μίλαν

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Теннис Cегодня » Лайвскор, Результаты, Ставки И Статистик
mostbet-ru-serg

Теннис Cегодня » Лайвскор, Результаты, Ставки И Статистик