Δεν ξέρω εάν οι οπαδοί του Ολυμπιακού έχουν γερή καρδιά αλλά σίγουρα την τελευταία δεκαετία τα τεστ κοπώσεως στα όποια έχουν υποβληθεί είναι δεκάδες. Έτσι και στο παιχνίδι απέναντι στην Άλμπα Βερολίνου για την 8η αγωνιστική της Ευρωλίγκας, οι φίλοι των Ερυθρόλευκων τα…χρειάστηκαν και ευτυχώς για αυτούς και την ομάδα τους η έκβαση του αγώνα […]

Δεν ξέρω εάν οι οπαδοί του Ολυμπιακού έχουν γερή καρδιά αλλά σίγουρα την τελευταία δεκαετία τα τεστ κοπώσεως στα όποια έχουν υποβληθεί είναι δεκάδες. Έτσι και στο παιχνίδι απέναντι στην Άλμπα Βερολίνου για την 8η αγωνιστική της Ευρωλίγκας, οι φίλοι των Ερυθρόλευκων τα…χρειάστηκαν και ευτυχώς για αυτούς και την ομάδα τους η έκβαση του αγώνα ήταν αίσια.

ΔΕΝ ΜΠΗΚΕ ΠΟΤΕ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΓΙΑ 10 ΛΕΠΤΑ

Το παιχνίδι από πλευράς Ολυμπιακού ξεκίνησε κάκιστα. Αισχρά θα έλεγα. Στα πρώτα πέντε λεπτά οι παίκτες του ΟΣΦΠ είχαν υποπέσει ήδη σε πέντε λάθη. Οι Γερμανοί από την άλλη ήταν εκεί….Και πήραν προβάδισμα στον αγώνα 0-7 με τρίποντο του Έρικσον, πολύ νωρίς στον αγώνα. Η εικόνα των Ερυθρόλευκων ανάγκασε τον κόουτς Μπαρτζώκα να πάρει τάιμ ουτ στα 4 πρώτα λεπτά ούτως ώστε να διορθώσει όσο μπορεί την εικόνα του ΟΣΦΠ και να κόψει τον ρυθμό της Άλμπα. Ο κανόνας ήταν τα λάθη και η εξαίρεση….κάηκε με το τρίποντο του Παπανικολάου που μείωσε προσωρινά σε 3-7. Ωστόσο αυτό αποδείχθηκε μια αναλαμπή καθώς η γερμανική ομάδα δεν επηρεάστηκε καθόλου. Ήλεγχε απόλυτα τον ρυθμό και η κυριαρχία έδειχνε να είναι καθολική για το πρώτο δεκάλεπτο. Με ένα δικό τους 4-0 έφτασαν το σκορ στο 3-11.

Η πιο όμορφη φάση του 1ου δεκαλέπτου ήρθε από τον συνήθη ύποπτο Σακίλ ΜακΚίσικ. 2 λεπτά πριν την λήξη του δεκαλέπτου και έπειτα από καλή άμυνα και κλέψιμο έφυγε στο ανοικτό γήπεδο και κάρφωσε την μπάλα στην αντίπαλη ρακέτα. Ο ρυθμός των Γερμανών από την άλλη ήταν φρενήρης. Συνέχισαν να κάνουν πάρτι στην ρακέτα των ερυθρόλευκων. Απάντησαν πάλι με ένα μικρό σερί 0-4 και οδήγησαν το σκορ σε διψήφια διαφορά 10 πόντων (5-15). Το μόνο που κατάφερε ο Ολυμπιακός είναι να μειώσει με ένα φλόουτερ του Βεζένκοφ από την κορυφή της ρακέτας και με ένα τρίποντο του ΜακΚίσικ. Το δεκάλεπτο έκλεισε με σκορ 10-23 υπέρ των Γερμανών.

ΥΠΝΩΤΙΣΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΕΝΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΟ

Το ίδιο έργο εκτυλίχθηκε και στην 2η περίοδο. Οι πόντοι έμπαιναν με το…σταγονόμετρο την ίδια ώρα που οι Βερολινέζοι ανέβασαν την διαφορά σε ολοένα και μεγαλύτερα επίπεδα. Λο και Γκρέιντζερ έβρισκαν διαρκώς ανοιχτούς διαδρόμους στο καλάθι της ελληνικής ομάδας και το εκμεταλλεύτηκαν στον απόλυτο βαθμό. Με διαδοχικά λει απ η διαφορά σκαρφάλωσε στους 14 πόντους και σε σκορ (14-28). 5 λεπτά πριν από την λήξη ο Πρίντεζης με το γνωστό σε όλους πεταχτάρι μείωσε εκ νέου στους 12 αλλά όπως είπαμε όλα αυτά στο 1ο ημίχρονο ήταν αναλαμπές.

Ο Χαραλαμπόπουλος που πήρε και εκείνος χρόνο συμμετοχής μετά από καιρό πέτυχε ένα δίποντο από την γωνία και το σκορ έγινε 18-30. Οι καλές φάσεις για τον ΟΣΦΠ ήταν μετρημένες στα δάχτυλα. Η Άλμπα από την μεριά της έκανε ό,τι έπρεπε. Τα απολύτως απαραίτητα! Οι δυο ομάδες πήγαν στην ανάπαυλα με 24-35, με τους Γερμανούς να μην έχουν ενοχληθεί και πιεστεί σε κανένα λεπτό του ημιχρόνου και όλα προμήνυαν πως το βράδυ για αυτούς θα ήταν αρκετά εύκολο.

ΑΣΤΡΑΠΙΑΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΟ ΧΡΩΜΑ

Ο Ολυμπιακός βγήκε από το διάστημα ξεκούρασης του ημιχρόνου με σκοπό να μειώσει την διαφορά και να διεκδικήσει μέχρι τέλους το παιχνίδι. Ο ΜακΚίσικ με εντυπωσιακό κάρφωμα και ο Ζαν-Σαρλ με δίποντο από κοντά μείωσαν στους 7. Μπορεί η αστοχία στα σου των Ερυθρόλευκων να….. περίσσευε όμως η άμυνα τους ήταν άκρως αποτελεσματική. Σε αυτό συντέλεσαν οι αλλαγές του Μπαρτζώκα και η απόφαση του να μην παίξει με καθαρό πεντάρι αλλά με δυο τεσσάρια. Βεζένκοφ και Ζαν-Σαρλ έδωσαν παραπάνω ταχύτητα και ενέργεια στην άμυνα ενώ στην επίθεση τα ποσοστά ευστοχίας και απόδοσης άρχισαν να βελτιώνονται.

Ο ΟΣΦΠ άρχισε να επιβάλει τον ρυθμό του και το momentum έγειρε στην πλευρά της ελληνικής ομάδας. ΜακΚίσικ με τρίποντο από την γωνία και Ζαν-Σαρλ μείωσαν ήτοι περισσότερο την διαφορά και μάλιστα στον πόντο τρία λεπτά πριν από την λήξη του δεκαλέπτου. (38-39 27΄). Κάπου εκεί ανέλαβε και πάλι ο αρχηγός. Ο Σπανούλης αποδείχθηκε….. συνδεδεμένος και με 2/2 τρίποντα όχι μόνο οδήγησε την ομάδα του μπροστά στο σκορ αλλά της έδωσε και αέρα 7 πόντων (51-44).

Ολυμπιακός-Άλμπα 75-71: Και στο τέλος κερδίζουν οι Έλληνες με καρφώματα! - Fosonline

ΟΛΙΓΟΛΕΠΤΗ ΑΔΡΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΠΑΡΩΜΑ ΤΗΣ ΠΟΛΥΠΟΘΗΤΗΣ ΝΙΚΗΣ

Νωθρό ξεκίνημα για ένα ακόμα δεκάλεπτο για τους Ερυθρόλευκους, οι οποίοι δυσκολεύτηκαν να βρουν λύσεις στην επίθεση. Οι Γερμανοί ήταν ψύχραιμοι παρόλη την διαφορά που απέκτησε ο ΟΣΦΠ στο τέλος της προηγούμενη περιόδου και βρήκαν την ευκαιρία να μειώσουν σε 53-52 με ένα σερί 10-0. Ο κόουτς των Ερυθρόλευκων κάλεσε ταιμ ουτ για να αφυπνίσει την ομάδα του. Ο Ολυμπιακός απάντησε με ένα δικό του 10-0 και έβαλε τις βάσεις που θα του εξασφάλιζαν μια ακόμα νίκη στον μαραθώνιο της Ευρωλίγκας. Ζαν-Σαρλ, Σλούκας και Βεζένκοφ ευστόχησαν σε δικές τους προσπάθειες και τα πράγματα άρχισαν να γίνονται πιο εύκολα.

Η άμυνα άκρως αποτελεσματική. Αυτό έδινε ώθηση στους Ερυθρόλευκους οι οποίοι με ένα τρίποντο του εκπληκτικού για ένα ακόμα παιχνίδι Βεζένκοφ πήγαν για ακόμα μια φορά την διαφορά σε διψήφια τιμή ενάμιση λεπτό πριν από την λήξη (60-70). Το παιχνίδι έληξε με 75-71 και η ομάδα του Μπαρτζώκα μπαίνει σε διαβολοβδομάδα για γερά νεύρα με ανεβασμένη ψυχολογία με τις 2 συνεχόμενες νίκες.

ΠΑΙΚΤΕΣ-ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

Θα μπορούσα για ακόμα μια φορά να εκθειάσω τον Βεζένκοφ, τον Σπανούλη, τον Πρίντεζη. Ωστόσο αυτή η παράγραφος θα είναι αφιερωμένη στον Παπανικολάου, τον Ζαν-Σαρλ και στον αφηνιασμένο Shaq-Attack Σακίλ ΜακΚίσικ.

Η παρουσία του Ζαν-Σαρλ στο φετινό ρόστερ του ΟΣΦΠ είναι κάτι παραπάνω από πολύτιμη. Όταν τραυματίστηκε στον πρώτο αγώνα ανέφερα πως θα είναι απώλεια καθώς δεν θα είναι παίκτης που θα συμπληρώνει τα σχέδια αλλά θα έχει σημαντική συνεισφορά αμυντικά και επιθετικά. Αθλητικός και με προσήλωση στα πλάνα του προπονητή, θα δίνει μονίμως λύσεις. Όσοι τον είχαμε δει από πέρυσι που αγωνίστηκε με την φανέλα της Βιλερμπαν, έχουμε γνώση. Πρόκειται για ένα under-sized 4άρι ο οποίος υπό συνθήκες μπορεί να ανταποκριθεί άριστα και στην θέση 5.

Ο Μπαρτζώκας εξάλλου είναι μανούλα στο να ανακαλύπτει τέτοιους παίκτες. Και δεν θα μπορούσε να χάσει αυτή την ευκαιρία με τον Ζαν-Σαρλ. Πολύτιμος και υπερ-εργαλείο έβαλε 13 πόντους και μάζεψε 5 ριμπάουντ στο παιχνίδια του Ολυμπιακού και φυσικά ήταν ένα από τα δυο σημεία αναφοράς στο τελευταίο παιχνίδι του ΟΣΦΠ.

Ο Παπανικολάου με την σειρά του άρχισε να ανεβαίνει. Βρίσκεται σε περίοδο φορμαρίσματος και αρχίζει να θυμίζει τον Παπανικολάου προ τριετίας. Σε αυτό σημαντική συνεισφορά έχει πάλι ο άνθρωπος που κάθεται στον πάγκο και καθοδηγεί. Ο Μπαρτζώκας τον εμπιστεύεται απόλυτα και του το δείχνει. Ίσως και η άνοδος του Παπ να οφείλεται σε αυτό. Ο κόουτς είναι εκεί και τον στηρίζει και αυτός το ανταποδίδει και σε αυτόν και στον κόσμο του ΟΣΦΠ με τις εμφανίσεις του οι οποίες είναι ολοένα και καλύτερες.

Ο Μπαρτζώκας για αυτές τις συνθήκες είναι ο ιδανικός. Είναι η καλύτερη του να πηγαίνει σε ομάδες που υπάρχει καμένη γη και να τις ανασταίνει. Θυμηθείτε που άφησε τον ΟΣΦΠ και που τον βρήκε! Τι έκανε με την Λοκομοτίβ Κουμπάν την οποία οδήγησε και στο πρώτο φάιναλ φορ της ιστορίας της. Τους παίκτες που ανέδειξε και την αξία που έχουν σήμερα. Σίνγκλετον, Ντάνστον, Χάντερ. Ακόμα και η παρουσία του στην Κίμκι ήταν θετική καθώς έφτασε ένα καλάθι πριν από το φάιναλ φορ χάνοντας τεράστια ευκαιρία να πετάξει έξω την ΤΣΣΚΑ. Μόνο η παρουσία του στην Μπαρτσελόνα ήταν αρνητική αλλά εκεί δυστυχώς δεν του επέτρεψαν να δημιουργήσει κάτι…δικό του. Παιδί του φυσικά και σε αυτή την προσπάθεια ήταν ο Βεζένκοφ, τον οποίο εμπιστεύεται στο εγχείρημα του αναγέννησης του μπασκετικού τμήματος του ΟΣΦΠ.

Ολυμπιακός - Άλμπα Βερολίνου: 75-71 | Ειδησεις | Pagenews.gr

Ερχόμενος στο λιμάνι ο κόουτς εκτός από το κύμα αισιοδοξίας που έφερε μαζί του, έφερε συνάμα και ένα σωρό ριζικές αλλαγές. Αυτό που βρήκε ήταν μια κατάσταση που θύμιζε καράβι ακυβέρνητο στην μέση του ωκεανού. Κατάσταση χαοτική και βαθιά απογοητευτική. Αυτό που αντίκρισε ήταν μια ομάδα που παρέπαιε αγωνιστικά και παίκτες οι οποίοι δεν ταίριαζαν στην φιλοσοφία του. Όταν παρέλαβε αυτό το συνονθύλευμα από τον Μπλατ (γιατί ο Κεμζούρα ήταν απλώς εκεί για να δώσει χρόνο στην διοίκηση του Ολυμπιακού να λάβει μια απόφαση για το ποιος θα είναι αυτός που θα οδηγήσει τον Ολυμπιακό και πάλι σε αγωνιστική υπόληψη και εν συνεχεία, περισσότερο μακροπρόθεσμα, σε αγωνιστικές επιτυχίες) έδιωξε όλα τα σαπάκια τα οποία άφησε πίσω η θητεία του Ισραηλινού προπονητή. Εκτός από ένα πεντάρι εγνωσμένης αξίας που να μπορεί να σταθεί σε υψηλό επίπεδο (το βρήκε στο πρόσωπο του Έλις) , ήθελε έναν παίκτη “πολυθεσίτη”. Εκείνον ο οποίος θα είναι ικανός να αγωνίζεται στην θέση 3 και ενίοτε στην θέση 2. Σκληρός αμυντικά και αποτελεσματικός στην επίθεση. Να μπορεί να τρέχει στο ανοικτό γήπεδο και φυσικά να κλείνει τρύπες στην περιφέρεια. Αυτόν, τον βρήκε στο BCL και την Μπεσίκτας και όχι σε κάποια ομάδα Ευρωλίγκας, όσο περίεργο και εάν ακούγεται αυτό.

Ο Σακίλ ΜακΚίσικ κατέθεσε τα διαπιστευτήρια του στον κόσμο του Ολυμπιακού από το πρώτο παιχνίδι, και φυσικά αξέχαστη θα μείνει η απίστευτη εμφάνιση του απέναντι στον ΠΑΟ στο ΣΕΦ στα πλαίσια της περσινής Ευρωλίγκας. Φέτος, λοιπόν, ο Σακ είναι όλα όσα ήθελε ο κόουτς Μπαρτζώκας σε έναν παίκτη. Το παιχνίδι του απέναντι στην Άλμπα ήταν συγκινητικό και φυσικά η συνεισφορά του τεράστια. Οι 14 πόντοι σε 22 λεπτά συμμετοχής, τα 3 ριμπάουντ και οι 3 ασίστ του έδωσαν 13 στο σύστημα αξιολόγησης και σαφώς είναι ο παίκτης ο οποίος θεωρήθηκε κλειδί για την ανατροπή του αγώνα.

Απίστευτη ενέργεια και στις δυο πλευρές του γηπέδου. Ταχύτητα και εντυπωσιακά καρφώματα στο παιχνίδι μετάβασης από την άμυνα στην επίθεση μα πάνω από όλα αποτελεσματικότητα στις προσπάθειες, ήταν τα χαρακτηριστικά του κάδρου. Ο Σακ είναι ο παίκτης που πολλές φορές θα θεωρείται ρυθμιστής και game changer στα παιχνίδια του φετινού ΟΣΦΠ καθώς θα κληθεί να πάρει πολλαπλούς ρόλους σε ένα παιχνίδι , πράγμα που είναι δύσκολο για οποιονδήποτε άλλο παίκτη που βρίσκεται στο ρόστερ. Με τούτα και με εκείνα ο ΟΣΦΠ ταξιδεύει στην Βαρκελώνη να αντιμετωπίσει ,στην πιο δύσκολη αποστολή του, την πιο φορμαρισμένη ομάδα της Ευρώπης, την Μπαρτσελόνα του Γιασικεβίτσιους, του Καλάθη και του Μίροτιτς, την Τετάρτη σε ένα παιχνίδι που θα διαλευκάνει σε μεγάλο βαθμό την υπάρχουσα κατάσταση…..

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Euroleague

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Διοργανώσεις

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ολυμπιακός

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

“gerçek Parayla En Iyi Slot Makineleri Empieza Spor Bahisler
Uncategorized

“gerçek Parayla En Iyi Slot Makineleri Empieza Spor Bahisler