Έρχεται και το εθνόσημο στις φανέλες Τσιτσιπά-Σάκκαρη. Ηρεμείστε. Ουδεμία αντεθνική σκευωρία δεν έχει προκύψει. Απλώς μια μικρή αμέλεια. Ας τα πάρουμε, όμως, από την αρχή. Σήμερα, αρκετά δημοσιεύματα άφηναν υπονοούμενα για το γεγονός ότι ο Στέφανος και η Μαρία έπαιξαν τους προκριματικούς αγώνες τους χωρίς τη σημαία στις εμφανίσεις τους. Τίποτε όμως δεν κρύβεται πίσω […]

Έρχεται και το εθνόσημο στις φανέλες Τσιτσιπά-Σάκκαρη. Ηρεμείστε. Ουδεμία αντεθνική σκευωρία δεν έχει προκύψει. Απλώς μια μικρή αμέλεια. Ας τα πάρουμε, όμως, από την αρχή. Σήμερα, αρκετά δημοσιεύματα άφηναν υπονοούμενα για το γεγονός ότι ο Στέφανος και η Μαρία έπαιξαν τους προκριματικούς αγώνες τους χωρίς τη σημαία στις εμφανίσεις τους. Τίποτε όμως δεν κρύβεται πίσω απ’ αυτό το γεγονός.

Κατ’ αρχάς, το τένις είναι ένα από τα αθλήματα των Ολυμπιακών που δεν προβλέπει υποχρεωτική εμφάνιση. Προκειμένου να προσελκύει επαγγελματίες υψηλού επιπέδου, η ΔΟΕ επιτρέπει σε τενίστριες και τενίστες να φορούν τα ρούχα των εταιρειών-χορηγών τους.

Για την αγωνιστική εμφάνιση αθλητών και αθλητριών, αρμόδια είναι η εκάστοτε Ομοσπονδία. Και  αυτό, απλώς, συνέβη. Η ομοσπονδνία τένις αμέλησε να ζητήσει από Τσιτισπά και Σάκκαρη να ετοιμάσουν οι χορηγοί τους φανέλες με το εθνόσημο ή με κάποιο ανάλογο διακριτικό της χώρας: Hellas, π.χ.Και η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή αμέλησε από μεριάς της να κάνει το σχετικό έλεγχο πριν από το Τόκιο.

Μετά τα σημερινά σχόλια, η ΕΟΕ ζήτησε από την αθλήτρια και τον αθλητή μας να ετοιμαστούν κατάλληλες εμφανίσεις. Και οι δύο συμφώνησαν αμέσως και ξεκίνησαν τις σχετικές διαδικασίες ώστε στους επόμενους αγώνες τους οι φανέλες με το εθνόσημο και το Hellas να είναι έτοιμες.

Άλλωστε -και για όσους θέλουn να κάνουν την τρίχα, τριχιά- και ο Στέφανος και η Μαρία επέλεξαν να εμφανιστούν με γαλανόλευκη εμφάνιση έτσι κι αλλιώς.

Να τονίσουμε ότι στο τουρνουά ήδη αρκετοί αθλητές έχουν εμφανιστεί χωρίς εθνόσημο (π.χ Ζβέρεφ), ενώ άλλοι με εθνόσημο (π.χ. Τζόκοβιτς). Το θέμα εναπόκειται στους ίδιους αποκλειστικά.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Διοργανώσεις

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Τένις

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ