Λυδία Ξένου – Μια πολύ σημαντική επιτυχία για την Ελλάδα στο καράτε. Παρόν αλλά και μεγάλο μέλλον για τα Εθνικά μας χρώματα από την Ελληνίδα πρωταθλήτρια Λύδια Ξένου. Πιο συγκεκριμένα για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στην κατηγορία 54κ. Νεανίδων, που διεξάγεται στο Τάμπερε, στον μεγάλο τελικό αντιμετώπισε την αθλήτρια της Ολλανδίας Μαμαντέους και επικράτησε 1-0 κατακτώντας […]

Λυδία Ξένου – Μια πολύ σημαντική επιτυχία για την Ελλάδα στο καράτε. Παρόν αλλά και μεγάλο μέλλον για τα Εθνικά μας χρώματα από την Ελληνίδα πρωταθλήτρια Λύδια Ξένου.

Πιο συγκεκριμένα για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στην κατηγορία 54κ. Νεανίδων, που διεξάγεται στο Τάμπερε, στον μεγάλο τελικό αντιμετώπισε την αθλήτρια της Ολλανδίας Μαμαντέους και επικράτησε 1-0 κατακτώντας έτσι το χρυσό μετάλλιο. Ήταν το πρώτο για την Ελλάδα στην διοργάνωση.

Για να φτάσει στην κατάκτηση του χρυσού η Ξένου απέκλεισε στους προκριματικούς την Γκιρβίκα )Λετονία) 5-0, στην συνέχεια την Πρίγκλοβα (Τσεχία) με 2-1 και στον ημιτελικό την Κολέτι (Ιταλία)

Η Λύδια είναι αθλήτρια του Οδυσσέα Πετρούπολης.

Οικογενειακή υπόθεση τα μετάλλια

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια γεννήθηκε στις 16/1/2007, και είναι αδελφή του Διονύση Ξένου.  Με την σειρά του τον περασμένο Μάιο είχε πάρει το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Ανδρών στο  Πόρετς. Αλλά έχουμε και συνέχεια στην οικογενειακή υπόθεση των μεγάλων διακρίσεων, αφού και ο άλλος αδελφός της Στέφανος Ξένος είχε πάρει το χάλκινο στο Πόρετς.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Διοργανώσεις

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ