Μεγάλη και τιμητική διάκρισή για την Μάρία Σάκκαρη που συνεχώς ανεβαίνει στην εκτίμηση του κόσμου με τα πεπραγμένα της, που χρόνο με το χρόνο παρουσιάζει μεγάλη βελτίωση. Τελευταία της επιτυχία είναι ότι με το κλείσιμο της χρονιάς στο 2020 την βρίσκει στην 1η θέση στο WTA έχοντας το καλύτερο ρεκόρ σε τάι μπρέικ. Στην κορυφή […]

Μεγάλη και τιμητική διάκρισή για την Μάρία Σάκκαρη που συνεχώς ανεβαίνει στην εκτίμηση του κόσμου με τα πεπραγμένα της, που χρόνο με το χρόνο παρουσιάζει μεγάλη βελτίωση. Τελευταία της επιτυχία είναι ότι με το κλείσιμο της χρονιάς στο 2020 την βρίσκει στην 1η θέση στο WTA έχοντας το καλύτερο ρεκόρ σε τάι μπρέικ. Στην κορυφή της λίστας με 9-1.

Μία περίεργη χρονιά με αρκετές εκπλήξεις έφτασε στο τέλος της για τη Μαρία Σάκκαρη, καθώς η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ανακοίνωσε πριν από λίγο χρονικό διάστημα ότι δεν θα επιστρέψει στο κορτ έως το τέλος του 2020. Η ίδια μετά τον αποκλεισμό της από το τουρνουά της Οστράβας αποχαιρέτησε τη φετινή σεζόν, δηλώνοντας: «Ευχαριστώ τους διοργανωτές τού Οστράβα Όπεν και όλους όσους με ακολουθήσατε στο φετινό τουρ. Τώρα είναι η οφ σίζον και θα επικεντρωθώ ώστε να πάω το παιχνίδι μου στο επόμενο επίπεδο. Ελπίζω να σας δω σύντομα».

Zoom Q&A: Maria Sakkari on her Elle shoot, flying & Tom's Greek accent |  TENNIS.com - Live Scores, News, Player Rankings

Έπειτα από μερικές ημέρες ξεκούρασης η 25χρονη αθλήτρια θα επιστρέψει στις προπονήσεις προκειμένου να εμφανιστεί ακόμα πιο έτοιμη στις υποχρεώσεις και στα τουρνουά του νέου έτους. Μπορεί το 2020 τα πράγματα να μην εκτυλίχθηκαν όπως τα είχαν προγραμματίσει οι αθλητές λόγω της πανδημίας, ωστόσο η Σάκκαρη κατάφερε να εκμεταλλευτεί τη διακοπή, να κάνει τη διαφορά και να κλείσει με θετικό πρόσημο την παρουσία της. Συγκεκριμένα η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια ολοκλήρωσε τη σεζόν με ρεκόρ 20-11, ενώ το χρηματικό έπαθλο το οποίο κέρδισε τη φετινή χρονιά ήταν 784.535 δολάρια, φτάνοντας έτσι συνολικά τα 3,5 εκατομμύρια δολάρια στην καριέρα της. Φυσικά ξεχωριστή θέση στη φετινή πορεία της έχει και η μεγάλη άνοδός της στις θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης, αφού μπόρεσε να βρεθεί μέχρι και το νούμερο 20 που αποτελεί έως και σήμερα το προσωπικό της ρεκόρ.

Η Μαρία Σάκκαρη δουλεύει σκληρά και επιβραβεύεται με τις σπουδαίες νίκες που πετυχαίνει στα τουρνουά που λαμβάνει μέρος. Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια από τη στιγμή που άρχισε τη συνεργασία της με τον Τόμι Χιλ, έχει κάνει άλματα προόδου.

Η εικόνα της έχει αλλάξει άρδην και δίκαια πλέον συγκαταλέγεται στις κορυφαίες τενίστριες του πλανήτη. Η Μαρία έχει βελτιωθεί πάρα πολύ και έχει αλλάξει τον τρόπο που σκέφτεται.

Στα κρίσιμα σημεία δεν λυγίζει και όταν οι παλμοί ανεβαίνουν τα πηγαίνει ακόμα καλύτερα. Στα τάι μπρέικ είναι… ανίκητη η Σάκκαρη και μάλιστα έκλεισε το 2020 έχοντας το καλύτερο ρεκόρ στην WTA! Η Μαρία, που ολοκλήρωσε τη σεζόν στο Νο. 22 της παγκόσμιας κατάταξης, μέσα στο 2020 έπαιξε 10 τάι μπρέικ, έχοντας ρεκόρ 9-1! Ποσοστό επιτυχίας 90% για την κορυφαία τενίστρια της χώρας μας. Αυτή η επίδοση είναι μάλιστα διαφορά η καλύτερη, αφού η αμέσως επόμενη είναι της Ελενα Ριμπάκινα και της πρωταθλήτριας του Australian Open, Σοφία Κενίν, που μοιράστηκαν το ίδιο ρεκόρ (8-6).

Maria Sakkari reflects on Rabat and her lucky bird: 'It was an emotional  week'

Το έργο της Μαρίας δεν ήταν καθόλου εύκολο, αφού μεταξυ άλλων μέσα στο 2020 έδωσε τάι μπρέικ με αντιπάλους όπως οι Σερένα Γουίλιαμς (δύο φορές), Ναόμι Οσάκα και Πέτρα Κβίτοβα, κερδίζοντας και τις τρεις τενίστριες στη… ρώσικη ρουλέτα. Το μοναδικό τάι μπρέικ που έχασε ήταν στο Ρολάν Γκαρός απέναντι στην Μαρτίνα Τρεβιζάν. Σπουδαία χρονιά για την Μαρία, που δεν σταματάει τη σκληρή δουλειά και ήδη προετοιμάζεται πυρετωδώς για τη νέα αγωνιστική σεζόν.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι στην κορυφή με τα περισσότερα κερδισμένα τάι μπρέικ στους άνδρες βρίσκεται ο Νόβακ Τζόκοβιτς με 15-2.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Διοργανώσεις

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ