Μιλάμε για μια ριζική αλλαγή στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, καθώς η European Super League παίρνει σάρκα και οστά! Αναμένεται να γίνει κι επίσημη η δημιουργία της κλειστής ευρωπαϊκής λίγκας, η οποία θα περιέχει μόνο τις μεγαλύτερες δυνάμεις της Ευρώπης! Σύμφωνα με δημοσίευμα του RMC, αναμένεται να ανακοινωθεί το αναλυτικό σχέδιο των «μεγάλων». Στο εν λόγω σχέδιο […]

Μιλάμε για μια ριζική αλλαγή στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, καθώς η European Super League παίρνει σάρκα και οστά!

Αναμένεται να γίνει κι επίσημη η δημιουργία της κλειστής ευρωπαϊκής λίγκας, η οποία θα περιέχει μόνο τις μεγαλύτερες δυνάμεις της Ευρώπης!

Σύμφωνα με δημοσίευμα του RMC, αναμένεται να ανακοινωθεί το αναλυτικό σχέδιο των «μεγάλων». Στο εν λόγω σχέδιο όμως, δε θα βρίσκονται οι Γάλλοι και οι Γερμανοί, καθώς δεν υπάρχει ούτε μια ομάδα από τις δύο αυτές χώρες!

Βέβαια, αυτό δημιουργεί αρκετή… νευρικότητα στην UEFA, η οποία θα περιμένει να μάθει περισσότερες λεπτομέρειες.

Αν και η αντίδρασή της ήταν αστραπιαία. Εξέδωσε δριμύτατη ανακοίνωση, απειλώντας με αποβολή από όλες τις διοργανώσεις τις 12 ομάδες που υπέγραψαν το εν λόγω project.

Το εν λόγω «σούπερ» πρωτάθλημα θα συμπεριλαμβάνει 11+1 ομάδες. Οι πέντε (εν αναμονή την Μάντσεστερ Σίτι) από την Αγγλία, οι τρεις από Ισπανία, ενώ άλλες τρεις θα είναι από την Ιταλία.

Οι «οργανώτριες» ομάδες του εν λόγω πρωταθλήματος φέρεται να ήταν οι Ρεάλ Μαδρίτης και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ενώ βασικό ρόλο φέρεται επίσης να είχε κι ο Αντρέα Ανιέλι.

Οι 12 ομάδες της European Super League είναι: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Σίτι, Άρσεναλ, Τσέλσι, Τότεναμ, Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης, Ατλέτικο Μαδρίτης, Ίντερ, Μίλαν και Γιουβέντους.

Υπήρχαν και αντιδράσεις για το εν λόγω πρωτάθλημα!

Ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, χαιρέτησε την απόφαση των Γαλλικών ομάδων να μην συμμετέχουν σε αυτό το «εγχείρημα».

Όμως, ανάλογη αντίδραση υπήρχε και από τον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου, Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος δήλωσε μέσω twitter:

«Τα πλάνα για μια Ευρωπαϊκή Super League θα ήταν άκρως καταστροφικά για το ποδόσφαιρο και στηρίζουμε τις ποδοσφαιρικές αρχές στο να λάβουν δράση. Θα είχαν τεράστιο αντίκτυπο στην καρδιά του εθνικού ποδοσφαίρου και θα προκαλούσαν προβληματισμό στους φιλάθλους όλης της χώρας. Οι σύλλογοι που εμπλέκονται πρέπει να απαντήσουν στους φιλάθλους και την ευρύτερη ποδοσφαιρική κοινότητα, πριν κάνουν οποιαδήποτε περαιτέρω βήματα».

Επιπλέον, και ο CEO της διοργανώτριας αρχής του γερμανικού πρωταθλήματος (σ.σ.: επίσης οι γερμανικές ομάδες δεν συμμετέχουν), Κρίστιαν Ζίφερτ, ο οποίος με ανακοίνωσή του υποστηρίζει: «Θα ήταν ανεύθυνο να κάνουμε ανεπανόρθωτη ζημιά στα εθνικά πρωταθλήματα. Στηρίζω την UEFA. Τα οικονομικά συμφέρονται κάποιων λίγων κορυφαίων ομάδων στην Αγγλία, την Ιταλία και την Ισπανία θα οδηγήσουν με αυτόν τον τρόπο στην κατάρρευση του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου»

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Διεθνή

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Άρσεναλ

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ατλέτικο Μαδρίτης

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Γιουβέντους

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ίντερ

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Λίβερπουλ

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Μάντσεστερ Σίτι

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Μίλαν

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Μπαρτσελόνα

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ρεάλ Μαδρίτης

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Τότεναμ

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Τσέλσι

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ