Κάθε τραυματισμός είναι κακό πρώτα για τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή, και μετά για την ομάδα του που θα τον χάσει για κάποιο διάστημα. Αλλά αλλιώς να τραυματιστείς σε αγώνα ή σε προπόνηση, και αλλιώς στην προσωπική σου ζωή, σε εντελώς αθώες καταστάσεις.  Κάθε σύλλογος, και οι οπαδοί του, «τρελαίνονται» όταν ένας παίκτης της ομάδας τραυματίζεται. […]

Κάθε τραυματισμός είναι κακό πρώτα για τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή, και μετά για την ομάδα του που θα τον χάσει για κάποιο διάστημα. Αλλά αλλιώς να τραυματιστείς σε αγώνα ή σε προπόνηση, και αλλιώς στην προσωπική σου ζωή, σε εντελώς αθώες καταστάσεις. 

Κάθε σύλλογος, και οι οπαδοί του, «τρελαίνονται» όταν ένας παίκτης της ομάδας τραυματίζεται. Πόσο μάλλον αν αυτό γίνει με περίεργο τρόπο. Και πιστέψτε μας υπάρχουν πολλοί.

Το χειρότερο πράγμα για έναν αθλητή είναι να τραυματιστεί και να μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για κάποιο χρονικό διάστημα. Οι φίλαθλοι, ο προπονητής και ο σύλλογος μετράνε τις ημέρες για την αποθεραπεία του.

Να τραυματιστεί κάποιος παίκτης εν ώρα αγώνα είναι φυσιολογικό, όπως επίσης και στην προπόνηση, όμως, να χτυπήσει στο σπίτι του, σε βενζινάδικο ή ψήνοντας μπριζόλα είναι από τα πιο περίεργα.

Στην χθεσινή αναμέτρηση του Παναιτωλικού με τον Παναθηναϊκό, ο τερματοφύλακας του συλλόγου του Αγρινίου Κρίστοφερ Κνετ έμεινε εκτός αποστολής αφού είχε πάθει έγκαυμα ψήνοντας μια μπριζόλα. Με αφορμή αυτό το περιστατικό με τον Αυστριακό γκολκίπερ βρήκαμε στο Sputnik μερικούς από τους πιο απίθανους, περίεργους, σπάνιους τραυματισμούς στον χώρο των ομαδικών σπορ.

Εκτός δράσης λόγω σιδερώστρας, ψαρέματος, aftershave και PlayStation

  • Ο αναπληρωματικός τερματοφύλακας της Λίβερπουλ Μίκαελ Στένσγκααρντ δεν έπαιξε ποτέ για την πρώτη ομάδα, αλλά κατάφερε να βγάλει τον ώμο του, όταν άνοιξε ένα ντουλάπι στο σπίτι του και η σιδερώστρα έπεσε και τον χτύπησε.
  • Ο τερματοφύλακας της Βαλένθια Σαντιάγκο Κανιθάρες έχασε το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2002, αφού ο Ισπανός τερματοφύλακας μόλις ξυρίστηκε στο μπάνιο του και πήγε να βάλει aftershave, το μπουκάλι τού έπεσε στο πάτωμα, έσπασε και τα κομμάτια του γυαλιού του έκοψαν έναν τένοντα στο πόδι μιας και δεν φορούσε παντόφλες.
  • Ο πρώην αμυντικός της Μίλαν, ο Αλεσάντρο Νέστα υπέστη τενοντίτιδα στον καρπό, αφού πέρασε πολλές ώρες παίζοντας PlayStation.
  • Ο παίκτης της Γκρίσμπι Ιβάνο Μπονέτι δέχθηκε ένα πιάτο με φτερούγες κοτόπουλο από τον προπονητή του, χτυπώντας στο ζυγωματικό.
  • Ο Άγγλος τερματοφύλακας Ντέιβιντ Τζέιμς έβλαψε τον ώμο του ενώ ψάρευε, προφανώς τραβώντας ένα μεγάλο ψάρι.

Βάζοντας βενζίνη, με νάτσος, τρώγοντας υπόθετο και στα συγκρουόμενα

Ο Αργεντινός μέσος Έβερ Μπανέγα, ενώ ήταν στη Βαλένθια, έγινε πρωτοσέλιδο καθώς κατάφερε να τραυματιστεί όταν σταμάτησε σε ένα βενζινάδικο για να γεμίσει το αυτοκίνητό του, αλλά ξέχασε να βάλει χειρόφρενο, και όταν βγήκε από το αυτοκίνητο, αυτό κινήθηκε, τον πάτησε και έπαθε κάταγμα.

Ένας από τους πιο περίεργους τραυματισμούς είναι του Μπρετ Μπάρμπερι. Ο Αμερικανός παίκτης του μπέιζμπολ ήταν πεινασμένος και αποφάσισε να φτιάξει μερικά νάτσος με πιπεριές τσίλι και καυτή σάλτσα. Δυστυχώς για αυτόν, δεν έπλυνε τα χέρια του από τα πικάντικα συστατικά και προσπάθησε να βάλει τους φακούς επαφής του. Όταν τους έβαλε, ήταν σαν να έχει πετάξει οξύ στα μάτια του και έμεινε εκτός από τον επόμενο αγώνα της ομάδας του.

  • Ο ποδοσφαιριστής Μίχαελ Ρένσινγκ το 2008, πριν το παιχνίδι της Μπάγερν Μονάχου με την Αμπερντίν για το κύπελλο ΟΥΕΦΑ, προσπάθησε να δέσει τα κορδόνια του και υπέστη τραυματισμό στην πλάτη.
  • Ο Άγγλος αμυντικός Τζον Τέρι έκανε συγκρουόμενα αυτοκινητάκια στο λούνα παρκ και σε ένα τρακάρισμα τραντάχτηκε έντονα και τραυματίστηκε στην πλάτη.
  • Ο Βραζιλιάνος άσος Ραμάλιο πήρε το σωστό φάρμακο, αλλά από λάθος μέρος. Ο ποδοσφαιριστής κατάπιε το υπόθετο που έπρεπε να λάβει για μία οδοντική λοίμωξη.
  • Ο Σκοτσέζος επιθετικός Κέβιν Κάιλ θέλησε να βοηθήσει στο σπίτι τη γυναίκα του και αποφάσισε να ταΐσει το μωρό. Όμως, υπέστη εγκαύματα στους όρχεις από το καυτό νερό που του έριξε το μωρό όταν το τάιζε.

Το τέντωμα στο κρεβάτι, το ηλεκτρικό τρυπάνι, βλέποντας τηλεόραση

Από τους πιο παράξενους τραυματισμούς στην ιστορία είναι και του ποδοσφαιριστή Λιρόι Λίτα, αφού έμεινε έναν μήνα εκτός δράσης λόγω τραβήγματος που υπέστη μετά από τέντωμα στο κρεβάτι του.

Ο επιθετικός Ντάριους Βασέλ έγινε viral το 2003, όταν είχε μια φουσκάλα στο πόδι του (κοντά στο νύχι) και προσπάθησε να την σπάσει με ηλεκτρικό τρυπάνι. Φυσικά, τρύπησε περισσότερο από το κανονικό και έκοψε το μισό νύχι του.

Ο Άγγλος στόπερ Ρίο Φέρντιναντ τραυματίστηκε ενώ έβλεπε τηλεόραση, αφού είχε απλώσει τα πόδια του σε ένα τραπεζάκι για αρκετή ώρα και όταν προσπάθησε να σηκωθεί, τραυμάτισε έναν τένοντα πίσω από το γόνατό του.

Πάτησε τα ούρα του σκύλου του

Ο Ουαλός ποδοσφαιριστής Ντάρεν Μπάρναρντ είναι φιλόζωος και αποφάσισε να αγοράσει ένα κουτάβι. Όμως, το σκυλάκι ούρησε στο πάτωμα του σπιτιού του και ο Ντάρεν τα πάτησε, γλίστρησε και έσχισε το γόνατό του μένοντας πέντε μήνες εκτός δράσης.

  • Ο αμυντικός Αλαν Ράιτ τραυματίστηκε στο γόνατό του, λόγω ότι η νέα του Φεράρι δεν ήταν στα μέτρα του και στην προσπάθειά να πατήσει γκάζι, έπαθε ζημιά στο πόδι.
  • Ο γκολκίπερ Άλεξ Στέπνι έβγαλε το σαγόνι του φωνάζοντας στους συμπαίκτες του.
  • Ο παίκτης του μπέιζμπολ Άνταμ Έιτον προσπάθησε να ανοίξει το πλαστικό περιτύλιγμα ενός DVD με ένα μαχαίρι και κατάφερε να μαχαιρωθεί στο στομάχι, οπότε χρειάστηκε ράμματα.
  • Ο τερματοφύλακας Λιονέλ Λετιζί κατάφερε να τραυματιστεί παίζοντας Scrabble. Πώς; Πήγε να πιάσει ένα κομμάτι που έπεσε στο πάτωμα και έβγαλε την πλάτη του.

Στα πιτς λόγω σολάριουμ

Ο άσος του μπέιζμπολ Μάρτι Κόρντομπα πήγε για σολάριουμ και κοιμήθηκε μέσα στο κρεβάτι μαυρίσματος με αποτέλεσμα να βγει… πορτοκαλί και οι γιατροί του συνέστησαν να αποφύγει το άμεσο ηλιακό φως και έτσι έχασε ματς της ομάδας του.

Ο πίτσερ Τζον Σμόλτς έκαψε τον εαυτό του με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο. Για ανεξήγητο λόγο, αποφάσισε να σιδερώσει το πουκάμισό του ενώ το φορούσε.

Ο Ντέιβιντ Γουίτερ της Όλνταμ τραυματίστηκε επειδή σήκωνε τον σκύλο του. Η ποδοσφαιρική ομάδα στην ανακοίνωσή της αναφέρει πως ο ποδοσφαιριστής των «Latics» ανέφερε πόνους στην πλάτη παίζοντας με το σκυλί του.

Η βέρα του έκοψε το δάχτυλο

Ο ποδοσφαιριστής της Σερβέτ Πάολο Ντιόγκο είχε πρόσφατα παντρευτεί και δεν ήθελε να βγάλει τη βέρα του ακόμα και όταν αγωνιζόταν. Όμως, μόλις έδωσε ασίστ στο φινάλε ενός αγώνα, πήδηξε από έναν φράχτη που χώριζε το γήπεδο και τους οπαδούς, αλλά το δαχτυλίδι κόλλησε στα κάγκελα και του έκοψε το δάχτυλο.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Διεθνή

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ