Αυτό που έμοιαζε σαν απάτη χαρακτηρίστηκε και επίσημα καραμπινάτη απάτη από τις εισαγγελικές αρχές που έκαναν της έρευνα για τις εξετάσεις γλώσσας από τον Σουάρες το καλοκαίρι για να αποκτήσει το Ιταλικό διαβατήριο. Έρευνα και για την Γιουβέντους.  Σύμφωνα με την ερεύνα που εγινε οι εξετάσεις κράτησαν μόνο 12 λεπτά, με τον ποδοσφαιριστή να έχει […]

Αυτό που έμοιαζε σαν απάτη χαρακτηρίστηκε και επίσημα καραμπινάτη απάτη από τις εισαγγελικές αρχές που έκαναν της έρευνα για τις εξετάσεις γλώσσας από τον Σουάρες το καλοκαίρι για να αποκτήσει το Ιταλικό διαβατήριο. Έρευνα και για την Γιουβέντους

Σύμφωνα με την ερεύνα που εγινε οι εξετάσεις κράτησαν μόνο 12 λεπτά, με τον ποδοσφαιριστή να έχει σπέσιαλ μεταχείριση στις εξετάσεις και όπως αναφέρει δημοσίευμα στην Ιταλία, είχαμε και διαρροή των ερωτήσεων μέσω μιας εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων.

Την Παρασκευή  ο εισαγγελέας της Περούτζια Ραφαέλ Καντόνε, που ήταν και ο υπεύθυνος της έρευνας, με ανακοίνωσή του είπε ότι οι έρευνες τελικά επιβεβαίωσαν τις αρχικές υποψίες.

“Μετά τις έρευνες επιβεβαιώθηκε το πλαίσιο για τις υποψίες για μία στημένη εξέταση, η οποία επέτρεψε την έκδοση του πιστοποιητικού γνώσης της ιταλικής γλώσσας τύπου «B1» στον γνωστό ποδοσφαιριστή της Ουρουγουάης Λουίς Σουάρες, προϋπόθεση για την απόκτηση ιθαγένειας. Συγκεκριμένα, προέκυψε ότι το περιεχόμενο της δοκιμής είχε προηγουμένως κοινοποιηθεί στον ίδιο τον παίκτη” 

Μετά τα επίσημα νέα το Υπουργείο Οικονομικών έθεσε σε διαθεσιμότητα οκτώ μηνών τους διευθυντές του Πανεπιστημίου, Τζιουλιάνα Γκρέγκο και Σιμόνε Ολιβιέρι, καθώς και τους δύο καθηγητές που εξέτασαν τον ποδοσφαιριστή της Ατλέτικο Μαδρίτης. Ταυτόχρονα οι υποψίες πέφτουν και στην ομάδα της Γιουβέντους, που “πίεσε” με τον τρόπο της να γίνουν γρήγορα οι διαδικασίες για να πάρει ο Σουάρες την Ιταλική υπηκοότητα.

Luis Suarez faces fraud allegation after being accused of cheating on Italian exam - Mirror Online

Πως έχει η ιστορία

Η απόκτηση του Ιταλικού διαβατηρίου ήταν βασική προϋπόθεση για να γίνει η μεταγραφή του Σουάρες στην Γιουβέντους. Αλλά αν δεν είσαι και τόσο καλός μαθητής όσο επιθετικός, θα πρέπει με κάποιο τρόπο να ξεπεραστεί το πρόβλημα.

Έπρεπε να αποκτήσει κοινοτικό διαβατήριο, και επέλεξε το Ιταλικό, επειδή η σύζυγός του έχει Ιταλούς προγόνους, και έτσι πήρε το τεστ Ιταλικής γλώσσας Β1 στην Περούτζια την περασμένη εβδομάδα, που ήταν το πιο σημαντικό βήμα για την απόκτηση του διαβατηρίου.

Αλλά δεν πήγε έτσι στις εξετάσεις….Πήρε και την βοήθεια του ΄κοινού” για να το σιγουρέψουμε….

Παντού γίνονται αυτά….όχι μόνο στην Ελλάδα..

Luis Suarez is now in Barcelona ready for the new season

Αλλά πρόσεχε και λίγο ρε παιδί μου. Αν ξέρεις τις ερωτήσεις και τις απαντήσεις από πριν, δεν τα λες και όλα τέλεια, Κάνεις και 1-2 λαθάκια για το ξεκάρφωμα.

Έρευνα για πιθανή απάτη ξεκίνησε η εισαγγελία της Περούτζια εναντίον του Λουίς Σουάρες, ο οποίος κατηγορείται ότι, με τη βοήθεια των δασκάλων του, επιχείρησε να «κλέψει» στις εξετάσεις ιταλικής γλώσσας που έδωσε την περασμένη εβδομάδα, προκειμένου να αποκτήσει ιταλικό διαβατήριο.

Όπως καταγγέλλεται ο ποδοσφαιριστής για να μην αποτύχει στις εξετάσεις γνώριζε εκ των προτέρων ποιες είναι οι ερωτήσεις που επρόκειτο να τεθούν! 

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η προκαταρκτική έρευνα έδειξε ότι τα θέματα των εξετάσεων είχαν διαρρεύσει και ο Ουρουγουανός άσος τα είχε στη διάθεσή του πριν καν μπει στην αίθουσα. Στη διάθεση του εισαγγελέα της Περούτζια, Ραφαέλε Καντόνε (ο οποίος στο παρελθόν έχει διατελέσει επικεφαλής της εθνικής αρχής κατά της διαφθοράς), βρίσκονται απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες που «καίνε» τον 33χρονο επιθετικό, ο οποίος εμφανίζεται να μην μπορεί να μιλήσει καθόλου ιταλικά.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Διεθνή

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ατλέτικο Μαδρίτης

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Γιουβέντους

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ