Ο Ιλαίς Μορίμπα είναι ένα παιδί που έχει «μεγαλώσει» στους «Μπλαουγκράνα», ενώ η Γιουνάιτεντ έχει δείξει έντονο ενδιαφέρον για να τον αποκτήσει. Πόσο εύκολο είναι; Η Ακαδημία της Μπαρτσελόνα ξεχωρίζει παγκοσμίως, καθώς τροφοδοτεί εδώ και αρκετά χρόνια, την πρώτη ομάδα με ταλέντα. Μάλιστα, σημαντικό στοιχείο της Μπάρτσα είναι το ότι, σε όποια κατάσταση κι αν […]

Ο Ιλαίς Μορίμπα είναι ένα παιδί που έχει «μεγαλώσει» στους «Μπλαουγκράνα», ενώ η Γιουνάιτεντ έχει δείξει έντονο ενδιαφέρον για να τον αποκτήσει. Πόσο εύκολο είναι;

Η Ακαδημία της Μπαρτσελόνα ξεχωρίζει παγκοσμίως, καθώς τροφοδοτεί εδώ και αρκετά χρόνια, την πρώτη ομάδα με ταλέντα.

Μάλιστα, σημαντικό στοιχείο της Μπάρτσα είναι το ότι, σε όποια κατάσταση κι αν βρίσκεται αγωνιστικά, πάντα εμπιστεύεται και δίνει ευκαιρίες σε παιδιά που προέρχονται από την Ακαδημία της.

Πρόκειται για παίκτες με αρκετό ταλέντο, οι οποίοι μεταμορφώνονται σε έτοιμους ποδοσφαιριστές, που πρωταγωνιστούν στο ποδοσφαιρικό στερέωμα. Τον τρόπο, τον γνωρίζουν εκείνοι, γι’ αυτό και πετυχαίνουν!

Η «Μασία» (έτσι ονομάζεται η Ακαδημία της Μπαρτσελόνα) έχει ανεβάσει αρκετά νέα παιδιά, με τον προπονητή της πρώτης ομάδας, Ρόναλντ Κούμαν να δίνει ευκαιρίες σε εκείνους. Αλλά κι εκείνοι πρέπει να αρπάζουν την κάθε ευκαιρία. Κι αυτό κάνουν, βγάζοντας ασπροπρόσωπο τον προπονητή τους.

Ιλαίς Μορίμπα… το ταλέντο της «Μασία»

Ένας εκ των «διαμαντιών» της Ακαδημίας είναι και ο νεαρός Ιλαίς Μορίμπα. Ο ίδιος είναι 18 χρονών (γεννημένος τον Ιανουάριο του 2003) και θεωρείται ένα από τα next big thing. Σίγουρα, περιμένουν να πρωταγωνιστήσει στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Είναι ήδη διεθνής με τις μικρές εθνικές της Ισπανίας, αν και επιθυμεί να εκπροσωπήσει την Γουινέα, που είναι η γενέτειρά του.

Ανήκει στις Ακαδημίες της Μπάρτσα μια δεκαετία από το 2010-2020, ενώ το 2019 ανανέωσε το συμβόλαιό του, με ρήτρα για τυχόν αποχώρηση τα 100 εκατ. ευρώ! Ο Ρόναλντ Κούμαν του έχει δώσει κάποιες ευκαιρίες στην πρώτη ομάδα (σε πρωτάθλημα και Κύπελλο).

Ο νεαρός έχει κερδίσει τις εντυπώσεις κι όπως φαίνεται, θα πρέπει να ξεχάσει τη δεύτερη ομάδα των Καταλανών. Ίσως πρέπει να ετοιμαστεί να γίνει συμπαίκτης με τον Λιονέλ Μέσι.

Μάλιστα, Ισπανικά ΜΜΕ υποστηρίζουν πως έχει κάνει τρομερές εμφανίσεις στη μεσαία γραμμή, εκτοξεύοντας τη φήμη του.

Ενδιαφέρον και… ενδεχόμενη κλοπή από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Για την περίπτωση του Μορίμπα, ενδιαφέρον έχουν δείξει η Λειψία και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ! Βέβαια, για να γίνει ενδεχόμενη μετακίνηση-«κλοπή», θα πρέπει να πληρωθεί η ρήτρα των 100 εκατ. ευρώ!

Μάλιστα, η «Mundo Deportivo» υποστηρίζει πως υπάρχουν ήδη προτάσεις από τις δύο ομάδες για εκείνον.

Δείτε παρακάτω το δημοσίευμα:

Είναι πολλά τα χρήματα, αλλά φανταστείτε πόσο θα κοστίζει σε λίγα χρόνια, αν συνεχίσει έτσι…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Διεθνή

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Μπαρτσελόνα

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ