Ένα από τα μεγάλα μεταγραφικά σήριαλ ήταν του Λουις Σουάρες, που όμως αποζημιώνει την νέα του ομάδα με τα γκολ που βάζει. Ξεκίνησε στην Μπαρτσελόνα, αλλά ο Κούμαν τον έδιωξε, προσπάθησε να πάει στην Γιουβέντους αλλά το Ιταλικό διαβατήριο ήταν αξεπέραστο πρόβλημα, ακόμα και με στημένες εξετάσεις όπως είπε ο εισαγγελέας της Περούτζια, και τελικά […]

Ένα από τα μεγάλα μεταγραφικά σήριαλ ήταν του Λουις Σουάρες, που όμως αποζημιώνει την νέα του ομάδα με τα γκολ που βάζει. Ξεκίνησε στην Μπαρτσελόνα, αλλά ο Κούμαν τον έδιωξε, προσπάθησε να πάει στην Γιουβέντους αλλά το Ιταλικό διαβατήριο ήταν αξεπέραστο πρόβλημα, ακόμα και με στημένες εξετάσεις όπως είπε ο εισαγγελέας της Περούτζια, και τελικά ο Σιμεόνε τον έφερε στην “μισητή” Μαδρίτη.

Ο Σουάρες δέχτηκε ένα τηλεφώνημα και έκανε άλλο ένα. Πρώτα τον πήρε ο Τσόλο Σιμεόνε για να του πει ότι τον ήθελε στην ομάδα. Στη συνέχεια ο Ουρουγουανός πήρε τον συμπατριώτη του, Ντιέγο Γοδίν και τελικά πήρε την απόφαση του.

Τέσσερις μήνες μετά, ο 34χρονος Λουισίτο (έχει γενέθλια στις 24 Ιανουαρίου) είναι ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος και η ομάδα του φιγουράρει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Λίγκας.

Ο Λουίς Σουάρες είναι ένας από τους πιο ολοκληρωμένους στράικερ του σύγχρονου ποδοσφαίρου. Ο μικρός από την Ουρουγουάη δούλευε ως οδοκαθαριστής όταν ο κόσμος ανακάλυψε το εκπληκτικό ταλέντο του. Έγινε μεγάλο αστέρι, ενώ ταυτόχρονα πάλευε να ισορροπήσει την αγάπη του για το ποδόσφαιρο με την εκρηκτική του προσωπικότητα. Αυτή είναι μια ιστορία για όνειρα που έγιναν πραγματικότητα και για ένα αγόρι που κατάφερε να ξεφύγει από την απελπισία και να γνωρίσει τεράστια επιτυχία.

Ελεύθερος από την Μπαρτσελόνα αλλά με ένα τρελό όρο

Ο  Μπαρτομέου θέλησε να βάλει μια ακόμα “πινελιά” στις τόσες “ομορφιές” που είχε κάνει ως πρόεδρος. Αντί να ζητήσει από την Ατλέτικο χρήματα για την παραχώρηση του παίκτη, προέβη στο εξής εκπληκτικό.Συμφώνησε με τον ομόλογό του, Ενρίκε Θερέθο, να εισπράξει η Μπάρσα έξι εκ. ευρώ, αλλά ως μπόνους επίτευξης στόχων. Δηλαδή να πάρει χρήματα από μια ανταγωνίστρια ομάδα, αν αυτή κατάφερνε να κατακτήσει για παράδειγμα το πρωτάθλημα ή το κύπελλο!

La ingeniería táctica de Simeone para proteger a Suárez

Με άλλα λόγια, για να εισπράξουν αυτά τα 6 εκ. ευρώ οι “μπλαουγκράνα”, θα πρέπει να “θέλουν” να μείνουν οι ίδιοι χωρίς τίτλους και αυτούς να τους πάρει η Ατλέτικο! Έπος! Ο Θερέθο φυσικά και αποδέχτηκε την “παράνοια” του Μπαρτομέου, ενώ και ο Σουάρες ικανοποιήθηκε πλήρως, υπογράφοντας τελικά συμβόλαιο διετούς διάρκειας με την Ατλέτικο. Ο Ουρουγουανός, εμφανώς συγκινημένος, αποχαιρέτησε τους συμπαίκτες του μετά την προπόνηση της 23ης Σεπτεμβρίου.

Ο Ουρουγουανός στράικερ κατάφερε για 10η διαδοχική αγωνιστική περίοδο να φτάσει σε διψήφιο αριθμό τερμάτων, αφού πλέον έχει 11 γκολ με τη φανέλα της Ατλέτικο.

Φυσικά είναι τα λιγότερα απ’ όσα έχει πετύχει όλα τα προηγούμενα χρόνια, με κορυφαία σεζόν αυτή του 2015-2016 όπου πέτυχε 40 τέρματα.

Είναι πρώτος σκόρερ της La Liga η ομάδα του πρώτη και με διαφορά 10 βαθμών, και η Μπαρτσελόνα στην χειρότερη κατάσταση της σύγχρονης ιστορίας της. Κάτι δεν υπολόγισες καλά Ρόναλντ.

Και δεν τους έκανε στην Μπαρτσελόνα. Αν και έχασε κάποιους αγώνες εξαιτίας κορονοϊού, ο Σουάρες δείχνει ότι την τέχνη του παστελιού την ξέρει καλά εδώ και χρόνια, και είναι πρώτος σκόρερ στη La Liga 

Ο Λούις Σουάρες ξεπέρασε τα 150 γκολ στη La Liga και βοηθάει σε μεγάλο βαθμό την Ατλέτικο Μαδρίτης να είναι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του φετινού τίτλου.

Χαρακτηριστικό στοιχείο της Ατλέτικο είναι ότι όταν δεν σκοράρει ο Σουάρες συνήθως δεν κερδίζει.

Άραγε τι να σκεφτόταν ο Ρόναλντ Κούμαν όταν τηλεφώνησε στον Ουρουγουανό φορ και του έκανε γνωστό ότι δεν τον υπολογίζει για τη νέα σεζόν

 “Δεν είσαι στα πλάνα μου για τη νέα σεζόν”.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για La Liga

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Διεθνή

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ατλέτικο Μαδρίτης

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ