“Κιελινισμός” -σε ελεύθερη μετάφραση. Ναι! Ο Τζιόρτζιο Κιελίνι έγινε λέξη στο γερμανικό λεξιλόγιο. Και ο λόγος είναι ο τρόπος που έζησε το EURO 2020 με την πρωταθλήτρια. Οι Γερμανοί (όπως και οι Άγγλοι) είναι γνωστό ότι γεννούν εύκολα λέξεις. Αλλά να εμπνευστούν μια τέτοια από τον ίδιο, αποκλείεται να το περίμενε ο αρχηγός της Σκουάντρα […]

“Κιελινισμός” -σε ελεύθερη μετάφραση. Ναι! Ο Τζιόρτζιο Κιελίνι έγινε λέξη στο γερμανικό λεξιλόγιο. Και ο λόγος είναι ο τρόπος που έζησε το EURO 2020 με την πρωταθλήτρια. Οι Γερμανοί (όπως και οι Άγγλοι) είναι γνωστό ότι γεννούν εύκολα λέξεις. Αλλά να εμπνευστούν μια τέτοια από τον ίδιο, αποκλείεται να το περίμενε ο αρχηγός της Σκουάντρα Ατζούρα.

Άλλωστε, πριν από μερικούς μήνες, υπήρχε σοβαρή πιθανότητα να κρεμάσει τα παπούτσια του. Στα 37 του και μετά από μια μεγαλειώδη καριέρα με Γιούβε και Εθνική, το σώμα του έχει αρχίσει να τον προδίδει. Ο Κιελίνι υπέφερε από συνεχείς μυικούς τραυματισμούς. Και στο EURO έλειψε γι’ αυτό το λόγο από δύο ματς.

Δεν κόστισαν στην ομάδα. Ούτε το θυμάται κανείς. Όλοι θυμούνται τι είδους εμφανίσεις έκανε στα παιχνίδια που έπαιξε. Και ήταν, απλώς, εκπληκτικός! Πραγματικός ηγέτης. Σχολιάζοντας το EURO, ο Μπάστιαν Σβάινστάιγκερ ανέφερε: “Κιελίνι και Μπονούτσι είναι οι καλύτεροι αμυντικοί στον κόσμο”.

Τι είναι όμως ο «Chiellinigkeit»; Ο “Κιελινισμός”;

Όμως οι συμπατριώτες του σπουδαίου Γερμανού πρώην διεθνούς, επιφύλαξαν στον Τζιόρτζιο μια ακόμη μεγαλύτερη τιμή. Τη λέξη: «Chiellinigkeit». “Κιελινισμός”, σε ελεύθερη μετάφραση. Και με σημσία; «Να βλέπετε τα πράγματα λίγο πιο χαλαρά. Να είστε λίγο χαρούμενοι – λίγο σοβαροί, να κάνετε τη δουλειά σας όσο καλύτερα μπορείτε. Και να διασκεδάζετε όσο την κάνετε».

Είναι μια λέξη που αντιπροσωπεύει όλα όσα ήταν ο Κιελίνι και σ’ αυτό το τουρνουά. Αγωνιστικά, σοβαρός, ικανός και αποτελεσματικός. Συγχρόνως, όμως και πολλά άλλα ακόμη, όχι αμιγώς αγωνιστικά. Συμπαραστάτης στους συμπαίκτες του (βλέπε το χαμένο πέναλτι του Λοκατέλι, με την Ισπανία). Φίλος και συνάδελφος με τους αντιπάλους, με τους οποίους αστειευόταν και χαμογελούσε. Ναι: ακόμη και πριν αρχίσει η “ρουλέτα” των πέναλτι του τελικού.

Ένας γνήσιος λάτρης του ποδοσφαίρου, που ζει το παιχνίδι με χαρά και ενθουσιασμό, φανερό ακόμη και στην ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου. (Προσέξτε γύρω στο 18” και μετά το 55” )

https://www.youtube.com/watch?v=8ducBcS3KtY

Παίκτης… έμπνευση, δηλαδή. Ναι. Ακόμη και για λεξιπλασία! Viva… ο “Κελινισμός”, λοιπόν! Και μακάρι για καιρό ακόμη να βλέπουμε αυτόν τον ποδοσφαιριστή στα γήπεδα.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για EURO

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Διεθνή

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ