Η Πρέμιερ Λιγκ καλεί τον Τόμας Τούχελ. Κάτι τέτοιο συμβαίνει αφού Άρσεναλ και Τσέλσι θέλουν τον Γερμανό τεχνικό, που βρίσκεται στο ταμείο ανεργίας μετά την απόλυση του από την Παρί. Γιατί έτσι έχουν τα πράγματα. Η Παρί τον έδιωξε ως αποτυχημένο. Αλλά η Άρσεναλ που είναι στα όρια νευρική κρίσης κοιτάζει ζεστά… Από τον μαθητευόμενο […]

Η Πρέμιερ Λιγκ καλεί τον Τόμας Τούχελ. Κάτι τέτοιο συμβαίνει αφού Άρσεναλ και Τσέλσι θέλουν τον Γερμανό τεχνικό, που βρίσκεται στο ταμείο ανεργίας μετά την απόλυση του από την Παρί. Γιατί έτσι έχουν τα πράγματα. Η Παρί τον έδιωξε ως αποτυχημένο.

Αλλά η Άρσεναλ που είναι στα όρια νευρική κρίσης κοιτάζει ζεστά…

Από τον μαθητευόμενο μάγο (Αρτέτα) η Άρσεναλ ψάχνει τον επόμενο σωτήρα της. Ο Τούχελ έμεινε ελεύθερος από την Παρί (για την ακρίβεια τον σούταραν) και φαντάζει για τους ανθρώπους της Άρσεναλ ο ιδανικός αντικαταστάτης. Κάτι παραπάνω θα βλέπουν…..

Τον ήθελαν και την εποχή που σταμάτησε ο μεγάλος Αρσέν Βενγκέρ, αλλά ενώ ήταν το πρώτο φαβορί ο Γερμανός να διαδεχτεί τον Αλσατό τεχνικό, τελικά δεν προχώρησε.

Οι γκρίνιες είναι πλέον πολλες και το μέλλον του Αρτέτα δεν μπορεί να είναι σίγουρο. Με το χειρότερο ξεκίνημα των τελευταίων 39 ετών, δεν θα μπορούσε να ήταν και διαφορετικό το κλίμα στην ομάδα του Βόρειου Λονδίνου. 

Arsenal fans to regret Mikel Arteta sack wish as Thomas Tuchel reveals  Tottenham dream - football.london

Και η διοίκηση τελικά πήρε την απόφαση και τι είπε;

Άμεσα αποτελέσματα ή φεύγεις. Η προθεσμία που δόθηκε στον Αρτέτα είναι μέχρι αρχές του Ιανουαρίου. 

Ουσιαστικά η απομάκρυνση του Τούχελ από την Παρί άνοιξε την όρεξη των Άγγλων. Μόλις λίγες ώρες μετά την είδηση της απομάκρυνσης του από τους πρωταθλητές Γαλλίας, αγγλικά δημοσιεύματα συνδέουν το όνομά του Τούχελ με την Άρσεναλ. Όπως αναφέρει η «Mirror», ο Τόμας Τούχελ είναι το φαβορί για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία των Λονδρέζων, σε περίπτωση που ο Ισπανός απομακρυνθεί από τον πάγκο της ομάδας.

Η πρώτη νίκη ήρθε μετά το τελεσίγραφο που πήρε η Αρτέτα και μάλιστα επί της Τσέλσι του Λάμπαρντ και του μετέφερε το ίδιο πρόβλημα. Ειρωνεία σωστά.

Ο Λάμπαρντ είναι κοντά στην πόρτα της εξόδου

Ο Αμπράμοβιτς δεν πιστεύει πολύ τον Λάμπαρντ και κοιτάζει το μπλοκάκι του και βλέπει πρώτο στην λίστα το όνομα του Γερμανού. Αλλά και από την πλευρά του Τούχελ λέγεται σύμφωνα με δημοσίευμα της Bild ότι θέλει να αναλάβει την Τσέλσι και να συνεργαστεί μεταξύ άλλων με τους συμπατριώτες του Τίμο Βέρνερ, Κάι Χάβερτς και Αντόνιο Ρούντιγκερ, αλλά και με τον Τιάγκο Σίλβα που είχε υπό τις οδηγίες του στην Παρί.

Chelsea consider Thomas Tuchel appointment as Abramovich to make Frank  Lampard sack call | Football | Sport | Express.co.uk

Υπάρχει και ιστορία…

Το 2017 είχε γίνει ανεπίσημη πρόταση της Τσέλσι προς τον Τούχελ, όταν εκείνος σταμάτησε την συνεργασία του με τη Μπορούσια Ντόρτμουντ, χωρίς ωστόσο να υπάρξει συμφωνία. 

Γιατί γουστάρουν Τόμας Τούχελ;

Ο Τούχελ έχει εργαστεί στο παρελθόν στην ομάδα των αναπληρωματικών της Άουγκσμπουργκ (2007-08), τη Μάιντς (2009-14) και την Ντόρτμουντ (2015-17), ενώ πανηγύρισε ένα κύπελλο Γερμανίας το 2017. Και φυσικά το πέρασμα του από την Παρί.(2018 – 2020)

Θα πει κάποιος ότι κατέκτησε σχεδόν όλους τους τίτλους στην Γαλλία. Οκ. Αλλά με το ρόστερ της Παρί θα τους κέρδιζε και με πολλούς άλλους προπονητές με πολύ χαμηλότερο κασέ και προβολής. Στην Ευρώπη που εκεί ήταν όλη η ιστορία πήγε την πρώην ομάδα του στον τελικό της προηγούμενης διοργάνωσης, αλλά κάτω από τις συνθήκες των νοκ άουτ και όχι διπλών παιχνιδιών, και με αρκετή τύχη όπως θυμόμαστε.

Δηλαδή θέλουμε να πούμε ότι μπορεί να εξελιχθεί σε τοπ προπονητή μελλοντικά. Αλλά τώρα δίνει ακόμα εξετάσεις.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Διεθνή

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Άρσεναλ

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Τσέλσι

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ