Ο Μάρκο Φαν Μπάστεν ήταν ο πιο ολοκληρωμένος επιθετικός και δίδαξε την τέχνη του γκολ στους νεότερους. Τα λόγια του πάνω στο ποδόσφαιρο έχουν μεγάλη αξία και πόσο μάλλον όταν μιλάει με σκληρούς χαρακτηρισμούς για τον ίσως; Νο 1 ποδοσφαιριστή του πλανήτη. Ο διεθνής Αργεντίνος μετά τα όσα συνέβησαν το καλοκαίρι δεν έχει βρει ακόμα […]

Ο Μάρκο Φαν Μπάστεν ήταν ο πιο ολοκληρωμένος επιθετικός και δίδαξε την τέχνη του γκολ στους νεότερους. Τα λόγια του πάνω στο ποδόσφαιρο έχουν μεγάλη αξία και πόσο μάλλον όταν μιλάει με σκληρούς χαρακτηρισμούς για τον ίσως; Νο 1 ποδοσφαιριστή του πλανήτη.

Ο διεθνής Αργεντίνος μετά τα όσα συνέβησαν το καλοκαίρι δεν έχει βρει ακόμα τα πατήματα του και δεν κάνει καθόλου καλή χρονιά. Το αντίθετο μάλιστα. Και μαζί του και η Μπαρτσελόνα που κάνει το χειρότερο ξεκίνημα της εδώ και πολλά χρόνια. Μόνο 3 γκολ σε 8 εμφανίσεις του ελάχιστη βοήθεια στο δημιουργικό κομμάτι. Σε ακόμα χειρότερη κατάσταση ο άλλος επιθετικός Αντουάν Γκριενζμαν, με απολογισμό 2 γκολ σε 10 αγώνες.

Σε πρόσφατες δηλώσεις του ο Μάρκο Φαν Μπάστεν στο τηλεοπτικό δίκτυο “Ziggo Sport” είπε:

“O Mέσι παίζει άσχημα τώρα. Τόσο αυτός όσο και ο Αντουάν Γκριεζμάν παίζουν σαν να είναι ζαχαροπλάστες. Είμαι σίγουρος πως ο Μέσι ενοχλείται από το γεγονός πως τα ματς διεξάγονται χωρίς κόσμο στις εξέδρες.

Επιπλέον δεν είναι χαρούμενος με τη γενική κατάσταση που επικρατεί στην Μπαρτσελόνα. Υπάρχει επίσης και η κόντρα του με τον Γκριεζμάν όπως φημολογείται. Δεν είναι ο παίκτης που γνωρίζουμε”.

Marco van Basten's international farewell - Howler Magazine

Τον έχουν αποκαλέσει με πολλα παρατσούκλια όπως “Κύκνος της Ουτρέχτης”, “ζωγράφος» της στρογγυλής θεάς”, ο ίδιος ο “Ντα Βίντσι του ποδοσφαίρου”. Αλλά ήταν και παραμένει ο κορυφαίος στο είδος του, και τα γκολ που πέτυχε είναι υλικό για σεμινάριο για τους νεότερους.

Ένας από τους χαρισματικούς και ολοκληρωμένους σέντερ φορ που αγωνίστηκαν ποτέ στα ευρωπαϊκά γήπεδα. Η επαφή του με τα αντίπαλα δίχτυα υπήρξε μοναδική, διότι είχε πολλούς τρόπους για να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα. Φόβος τρόμος για κάθε αντίπαλη άμυνα, θα μπορούσε να πετύχει πολλά παραπάνω στην καριέρα του, αν δεν σταματούσε στα 29 του χρόνια λόγω τραυματισμού. Το παρατσούκλι του, Κύκνος της Ουτρέχτης, περιγράφει με απόλυτη σαφήνεια την πανίσχυρη ποδοσφαιρική του κομψότητα. Δυστυχώς για τον ίδιο, ο αστράγαλός του δεν αποδείχτηκε τόσο δυνατός και τον ανάγκασε σε πρόωρη έξοδο από το ομορφότερο παιχνίδι του κόσμου.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Διεθνή

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ