Υπάρχουν κάποια γήπεδα, τα οποία βρίσκονται σε μαγευτικά τοπία. Τοπία που έχουν φόντο παγόβουνα και ως «φιλάθλους», φάλαινες. Το ποδόσφαιρο, αδιαμφισβήτητα είναι ο «βασιλιάς» των αθλημάτων. Μάλιστα, κάποιες φορές τα γήπεδα όπου διεξάγονται οι αναμετρήσεις, ανεβάζουν κι άλλο τις… μετοχές του αθλήματος. Συνήθως, με την ατμόσφαιρα που κυριαρχεί σε αυτά, αλλά και επίσης με την […]

Υπάρχουν κάποια γήπεδα, τα οποία βρίσκονται σε μαγευτικά τοπία. Τοπία που έχουν φόντο παγόβουνα και ως «φιλάθλους», φάλαινες.

Το ποδόσφαιρο, αδιαμφισβήτητα είναι ο «βασιλιάς» των αθλημάτων. Μάλιστα, κάποιες φορές τα γήπεδα όπου διεξάγονται οι αναμετρήσεις, ανεβάζουν κι άλλο τις… μετοχές του αθλήματος.

Συνήθως, με την ατμόσφαιρα που κυριαρχεί σε αυτά, αλλά και επίσης με την τοποθεσία των γηπέδων.

Μπορεί στην Ευρώπη το ποδόσφαιρο να είναι λατρεμένο σπορ, όμως κι στον Αρκτικό Κύκλο είναι αρκετά δημοφιλές, ενώ οι αθλητές που αγωνίζονται εκεί, έχουν την τύχη να παίζουν σε μαγευτικά τοπία!

Γήπεδα δίπλα σε… παγόβουνα

Από το 1971, στη Γροιλανδία διεξάγεται το πιο παράξενο τουρνουά ποδοσφαίρου. Αυτό είναι και το Grønlandsbanken Final 6. Είναι ίσως η πιο σύντομη διοργάνωση, καθώς διαρκεί μόλις μία εβδομάδα και συγκεντρώνονται οι καλύτεροι ποδοσφαιριστές του Αρκτικού Κύκλου.

Οι αναμετρήσεις γίνονται στο Ντίσκο. Το Ντίσκο είναι ένα αρχαίο ηφαιστειακό νησί, το οποίο έχει φόντο τα παγόβουνα. Φυσικά, οι «συμπαίκτες» των αθλητών είναι οι φάλαινες, που κυκλοφορούν τριγύρω.

Το τουρνουά αυτό διεξάγεται στο Κεκερτάσουνγκ του Ντίσκο, στα νότια της Γροιλανδίας. Διαθέτει γήπεδο με τεχνητό χλοοτάπητα, σε ένα μαγικό τοπίο. Από τη μία περιβάλλεται από μαύρη άμμο, αλλά από την άλλη από παγόβουνα.

Σίγουρα εντυπωσιακό και τεράστια εμπειρία για όσους έχουν τη δυνατότητα να αγωνιστούν εκεί.

Για να πάει κανείς εκεί όμως δεν είναι εύκολο. Και εννοούμε κυριολεκτικά. Εκεί, προκρίνονται οκτώ ομάδες, από αναμετρήσεις που γίνονται κάθε Ιούλιο, αλλά πηγαίνουν εκεί κωπηλατώντας!

Η έκταση της Γροιλανδίας είναι αρκετά μεγάλη. Μπορούμε να τη συγκρίνουμε με τη Γαλλία ή την Ισπανία. Όμως, μονάχα το 20% είναι κατοικήσιμο, καθώς το υπόλοιπο 80% είναι πάγος.

Όπως γίνεται αντιληπτό, το να υπάρξει βλάστηση για χορτάρι είναι αρκετά δύσκολο. Υπάρχουν λίγες περιοχές, αλλά για εννέα μήνες είναι αδύνατον να γίνουν αναμετρήσεις. Αυτό ισχύει διότι το χιόνι φτάνει έως και τα δύο μέτρα.

Παρόλες τις «δυσκολίες» όμως, το ποδόσφαιρο παραμένει το πιο δημοφιλές άθλημα, ενώ σχεδόν το 10% του πληθυσμού είναι ποδοσφαιριστές. Σε πραγματικά νούμερα, περίπου 5.000 άνθρωποι.

Οι τερματοφύλακες είναι εκείνοι που δυσκολεύονται περισσότερο, καθώς, έως να γίνει το γήπεδο με τον τεχνητό χλοοτάπητα (2016), οι επιφάνειες των γηπέδων είχαν πέτρες και άμμο.

Ο Γιόχαν Φρέντερικ μάλιστα, πρώην αρχηγός της G-44 είχε πει: «Πρέπει να το λέει η καρδιά σου για να παίξεις τερματοφύλακας εκεί. Έπρεπε να φοράς αρκετά ρούχα, ενώ μόνο γρατζουνιές θα είχες, στην καλύτερη περίπτωση».

Αναμένονται περισσότερα γήπεδα με πλαστικό χλοοτάπητα

Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Δανίας, διότι διοικητικά στη Δανία ανήκει η Γροιλανδία, έχει αποφασίσει πως θα κατασκευαστούν γήπεδα με πλαστικό χλοοτάπητα.

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας, κ. Γέσπερ Μέλερ έχει πει τα εξής: «Στα πλάνα μας ήταν να φτιάξουμε έξι μεγάλα γήπεδα με πλαστικό χλοοτάπητα, ως το 2021, όμως υπάρχουν ήδη 11-12.

Έχουμε κάνει την αρχή, όμως το ταξίδι είναι μεγάλο. Το μέλλον του ποδοσφαίρου στην Γροιλανδία είναι λαμπρό».

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Διεθνή

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ