Ο δικηγόρος του Ντιέγκο Μαραντόνα από την πρώτες ώρες του θανάτου του, είχε αφήσει ξεκάθαρες αιχμές για λάθη και παραλήψεις όσον αφορά την αιτία που προήλθε ο χαμός του «Πίμπε Ντ’ Όρο».  Και τελικά δεν είχε άδικο με τα όσα έχουν βγει και συνεχίζουν να βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας. Η αιτία του θανάτου του Ντιέγκο […]

Ο δικηγόρος του Ντιέγκο Μαραντόνα από την πρώτες ώρες του θανάτου του, είχε αφήσει ξεκάθαρες αιχμές για λάθη και παραλήψεις όσον αφορά την αιτία που προήλθε ο χαμός του «Πίμπε Ντ’ Όρο». 

Και τελικά δεν είχε άδικο με τα όσα έχουν βγει και συνεχίζουν να βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας.

Η αιτία του θανάτου του Ντιέγκο Μαραντόνα συνεχίζει να απασχολεί τη δικαιοσύνη και όλο και περισσότεροι άνθρωποι εμφανίζονται στα αξιοθέατα του Γενικού Εισαγγελέα του Σαν Ισίντρο.

Ως γνωστόν, οι πρώτοι κατηγορούμενοι με τις πιο βαριές κατηγορίες είναι ο προσωπικός του γιατρός Λεοπόλντο Λούκε και η ψυχίατρος Αγκουστίνα Κοσάτσοφ. Όμως, τώρα στη… λίστα του Εισαγγελέα μπήκαν ο ψυχολόγος Κάρλος Ντίαζ και οι νοσοκόμες Ρικάρντο Αλμιρόν και Νταχιάνα Ζισέλα Μαντρίντ.

Οι αξιωματούχοι ξεκίνησαν έρευνα εναντίον των επαγγελματιών υγείας για τον θάνατο από αμέλεια του Αργεντινού θρύλου του ποδοσφαίρου.

Ο Ντίαζ είχε αναλάβει τη μεταχείριση του Ντιεγκίτο τον Σεπτέμβριο του 2020 και εξετάστηκε από τον Λούκε και την Κοσάτσοφ για τον κυρίαρχο ρόλο που είχε επιτύχει. Από την άλλη πλευρά, η Μαντρίντ δήλωσε κάτι διαφορετικό όταν το ζήτησε το Δικαστήριο απ’ ό,τι στην έκθεση που παρουσίασε στην εταιρεία που χρησιμοποιούσε.

«Έγραψα στην έκθεση ότι προσπάθησα να ελέγξω ζωτικά σημεία, κάτι που δεν είναι αλήθεια. Το έβαλα λόγω μιας ένδειξης από τον συντονιστή» παραδέχθηκε αργότερα. H Αλμιρόν, εν τω μεταξύ, είναι ο τελευταίος που είχε δει τον Ντιέγκο Μαραντόνα εν ζωή.

Επιπλέον, η μαγείρισσά του, γνωστή ως Μονόνα (ονομάζεται Ρομίνα Μιλάγκρος Ροντρίγκεζ), η οποία βρισκόταν στο σπίτι τη στιγμή που ο Ντιέγκο βρέθηκε νεκρός και η Γκρισέλντα Βανέσα Μοράλ θα κληθούν να καταθέσουν ως μάρτυρες.

Η εισαγγελία δεν αποκλείει τη στόχευση άλλων φερόμενων δραστών καθώς συλλέγονται αποδεικτικά στοιχεία.

Ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα δεν έλαβε κανένα φάρμακο για καρδιακά προβλήματα, και ήταν εγκληματικό λάθος η μεταφορά στο σπίτι. Θα έπρεπε να είχε παραμείνει στο νοσοκομείο για σωστή παρακολούθηση και αποθεραπεία. 

Ο Ντιέγκο Μαραντόνα πέθανε στις 25 Νοεμβρίου, από ανακοπή καρδιάς και οι συμπληρωματικές εξετάσεις που έγιναν στη σορό του έδειξαν πως δεν είχε καταναλώσει τις τελευταίες μέρες, ούτε αλκοόλ, ούτε παράνομα ναρκωτικά, αλλά οι γιατροί ανίχνευσαν ψυχοτρόπα φάρμακα.

Επίσης, στη νεκροψία που πραγματοποιήθηκε στον Θεό του ποδοσφαίρου έδειξε ότι δεν έλαβε φάρμακα για την καρδιακή του νόσο και για αυτό ευθύνονται οι γιατροί που τον παρακολουθούσαν.

Σύμφωνα με ιταλικό δημοσίευμα, ο θάνατος του Ντιεγκίτο θα μπορούσε ίσως να είχε αποφευχθεί, αφού τα πρώτα αποτελέσματα της νεκροψίας στο σώμα του, επιβεβαιώνουν ότι δεν έλαβε τη σωστή ιατρική περίθαλψη για την καρδιά του και στην πρώτη επιθεώρηση του σπιτιού του, μια μέρα μετά το θάνατό του, έδειξε πώς το περιβάλλον στο οποίο έζησε δεν ήταν κατάλληλο για έναν ασθενή σε μετεγχειρητική αποκατάσταση για εγχείρηση στο κεφάλι.

“Θα πεθάνει ο χοντρός”

Συγκολονίζουν τα μηνύματα που αντάλλαξαν ο προσωπικός γιατρός του Ντιέγκο Μαραντόνα, Λεοπόλδο Λούκε, τόσο με την ψυχολόγο, Αγουστίνα Κοσάκοβ, όσο και με στενό του συνεργάτη (δεν αποκαλύπτεται το όνομά του) λίγες ώρες πριν ο Αργεντινός αφήσει την τελευταία του πνοή.

Τα έφερε στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα Infobae. Ο Λεοπόλδο Λούκε που οδηγούσε προς την οικεία του Πίμπε ντε Όρο ενημερωνόταν από την ψυγολόγο για την προσπάθεια των γιατρών να τον επαναφέρουν στη ζωή το πρωί της 25ης Νοεμβρίου.

Αυτό που συγκλονίζει είναι η απάντησή του σε μήνυμα που του στέλνει ο συνεργάτης του και στο οποίο υπάρχει η είδηση που έχει ήδη κυκλοφορήσει ότι “ο Ντιέγκο είναι νεκρός”. Κάνει εντύπωση η απουσία συναισθημάτων του Λούκε καθώς λέει ξεκάθαρα ότι “θα πεθάνει ο χοντρός”.

“Είμαι στην εθνική οδό, φαίνεται ότι είναι νεκρός. Φαίνεται ότι υπέστη καρδιακή ανακοπή. Θα πεθάνει ο χοντρός. Πηγαίνω προς τα εκεί”, ακούγεται να λέει.

Δεν μιλάμε για έναν οποιονδήποτε γιατρό, αλλά για τον προσωπικό του και στενό φίλο του εκλιπόντος.

Η διαθήκη που σόκαρε όλους τους κληρονόμους!

Η ιστορία της φανέλας του Μαραντόνα με την Νιουελς και τον Μέσι!

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Διεθνή

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Μαραντόνα

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ