Ωστόσο, η διοργανώτρια αρχή του αγγλικού πρωταθλήματος θα επιβάλει χρηματική καμπάνα στις ομάδες για αυτή τους την πρωτοβουλία. Κάτι το οποίο συμφωνήθηκε μετά τις μεταξύ τους διαπραγματεύσεις. Συγκεκριμένα, οι Big-6 (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μάντσεστερ Σίτι, Τσέλσι, Τότεναμ, Άρσεναλ και Λίβερπουλ) που συμμετείχαν στην προσπάθεια δημιουργίας της European Super League θα πληρώσουν για αυτή τους την κίνηση […]

Ωστόσο, η διοργανώτρια αρχή του αγγλικού πρωταθλήματος θα επιβάλει χρηματική καμπάνα στις ομάδες για αυτή τους την πρωτοβουλία. Κάτι το οποίο συμφωνήθηκε μετά τις μεταξύ τους διαπραγματεύσεις.

Συγκεκριμένα, οι Big-6 (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μάντσεστερ Σίτι, Τσέλσι, Τότεναμ, Άρσεναλ και Λίβερπουλ) που συμμετείχαν στην προσπάθεια δημιουργίας της European Super League θα πληρώσουν για αυτή τους την κίνηση 20 εκατομμύρια λίρες. Δηλαδή περίπου 23,2 εκατομμύρια ευρώ.

Παράλληλα η Premier League έβαλε και μία ποινή σε περίπτωση που κάποια αγγλική ομάδα θελήσει να συμμετέχει στο μέλλον σε μία κλειστή αποσχιστική λίγκα. Οπως η European Super League. Επιβάλλοντας το ίδιο χρηματικό πρόστιμο. Και αφαίρεση 30 βαθμών από τις ομάδες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα χρήματα του πρόστιμου που θα πληρώσουν οι Big-6 στην Premier League. Θα είναι ποσά που θα πρέπει να βγάλουν από τα ταμεία τους. Και δε θα γίνει κάποιος συμψηφισμός με τα έσοδα από το τηλεοπτικό συμβόλαιο των ομάδων.

Αργότερα μέσα στην ημέρα η Premier League αναμένεται να προχωρήσει στις σχετικές ανακοινώσεις που αφορούν τις ποινές, δημιουργώντας ένα κανονιστικό πλαίσιο με στόχο να μην επαναληφθούν φαινόμενα όπως αυτό της European Super League.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Διεθνή

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ