Ο Αργεντινός μπορεί να περνάει μια περίεργη χρονιά  στην Μπαρτσελόνα χωρίς ακόμα να εχει ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του για το αν θα παραμείνει κάτοικος Βαρκελώνης, αλλά ο Λιονέλ Μέσι σύμφωνα με την IFFHS νίκησε τον Κριστιάνο Ρονάλντο στην άτυπη μονομαχία τους για τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή παγκοσμίως τη δεκαετία 2011-2020. Στην τρίτη θέση της σχετικής ψηφοφορίας […]

Ο Αργεντινός μπορεί να περνάει μια περίεργη χρονιά  στην Μπαρτσελόνα χωρίς ακόμα να εχει ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του για το αν θα παραμείνει κάτοικος Βαρκελώνης, αλλά ο Λιονέλ Μέσι σύμφωνα με την IFFHS νίκησε τον Κριστιάνο Ρονάλντο στην άτυπη μονομαχία τους για τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή παγκοσμίως τη δεκαετία 2011-2020. Στην τρίτη θέση της σχετικής ψηφοφορίας ο Ινιέστα.

Όπως έκανε γνωστό η Διεθνής Ομοσπονδία Ιστορίας και Στατιστικής του ποδοσφαίρου (IFFHS), ο Αργεντινός ανακηρύχτηκε ως ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής για τη δεκαετία 2011-2020 μέσω ψηφοφορίας στην οποία πήραν μέρος τα 150 μέλη της IFFHS σε όλο τον κόσμο, με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να είναι δεύτερος και ο Αντρές Ινιέστα τρίτος.

Από εκεί και πέρα, οι επτά ποδοσφαιριστές που βρίσκονται ακριβώς κάτω από το πόντιουμ και συμπληρώνουν αυτή την λίστα των εκλεκτών της ασπρόμαυρης στρογγυλής Θεάς είναι οι: Νεϊμάρ (Βραζιλία), Σέρχιο Ράμος (Ισπανία), Μάνουελ Νόιερ (Γερμανία), Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι (Πολωνία), Τζανλουίτζι Μπουφόν (Ιταλία), Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς (Σουηδία) και Λούκα Μόντριτς (Κροατία).

H λίστα της IFFHS με τους 10 κορυφαίους ποδοσφαιριστές στον κόσμο από το 2011 μέχρι το 2020

Όσον αφορά στις γυναίκες, την πρώτη θέση κατέκτησε ο Βραζιλιάνα Μάρτα, αφήνοντας στη 2η και στην 3η θέση αντίστοιχα τις Κάρλι Λόιντ (ΗΠΑ) και Τζένιφερ Μαροζάν (Γερμανία), για να ακολουθήσουν οι Άντα Χέγκερμπεργκ (Νορβηγία), Άλεξ Μόργκαν (ΗΠΑ), Γουεντί Ρενάρ (Γαλλία), Λούσι Μπορνζ (Αγγλία), Σακί Κουμαγκάι (Ιαπωνία), Μέγκαν Ραπίνο (ΗΠΑ) και Χόουπ Σόλο (ΗΠΑ).

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Διεθνή

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Κριστιάνο Ρονάλντο

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Μεσι

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ