18 χρόνια φαγούρας για την Σίτι. Όχι πια. Μετά την καταστροφική ήττα από την Μπράιτον για την Λίβερπουλ ήρθε και η ήττα από την Μάντσεστερ Σίτι και η ομάδα του Πεπ βρέθηκε αγκαλιά με τον τίτλο, και η ομάδα του Κλοπ βρέθηκε στο -10 από την Σίτι που έχει και αγώνα λιγότερο. Θα χρειαστεί προσοχή […]

18 χρόνια φαγούρας για την Σίτι. Όχι πια. Μετά την καταστροφική ήττα από την Μπράιτον για την Λίβερπουλ ήρθε και η ήττα από την Μάντσεστερ Σίτι και η ομάδα του Πεπ βρέθηκε αγκαλιά με τον τίτλο, και η ομάδα του Κλοπ βρέθηκε στο -10 από την Σίτι που έχει και αγώνα λιγότερο. Θα χρειαστεί προσοχή και η υπόθεση τετράδα για τους REDS.

Η Λίβερπουλ που μέχρι πριν λίγες εβδομάδες ήταν υπόδειγμα για την αποτελεσματικότητα της έδρας της, κάνοντας μάλιστα και τρομερό ρεκόρ, αλλά στους τελευταίους 4 αγώνες της στο Άνφιλντ μετράει 0-2-2.

Ο Μο Σαλάχ δεν έχει χάσει πέναλτι από τον Οκτώβριο του 2017

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και κείμενο που λέει "LC Standard Chartered"

Λίβερπουλ – Μάντσεστερ Σίτι 1 – 3

Πρώτα η Μπράιτον και στην συνέχεια η Σίτι έδωσαν την χαριστική βολή στα όνειρα τίτλου της Λίβερπουλ. Ο Αλισον θύμισε Κάριους χαρίζοντας δύο γκολ στην Μάντσεστερ Σίτι, η οποία έκανε παρέλαση πρωταθλήτριας στο Anfield. Μπροστά με 3-1 βρέθηκε η Μάντσεστερ Σίτι στο ντέρμπι του «Άνφιλντ», χάρη στα τραγικά λάθη του τερματοφύλακα της Λίβερπουλ, Άλισον, που… χάρισε και στα δύο γκολ την μπάλα -με τα πόδια- στους αντιπάλους του.

Ο Κώστας Τσιμίκας μπήκε στο 85′ του αγώνα με τη Σίτι, ενώ το σκορ ήταν 1-4 σε βάρος της Λίβερπουλ, και έκανε το ντεμπούτο του στην Premier League, πέντε μήνες και 28 μέρες μετά τη μεταγραφή του στους “κόκκινους”. 

Αλλαγή στον θρόνο της Premier League. Κάπως έτσι ήταν το σκηνικό στην έδρα της Λίβερπουλ, καθώς η εκπληκτική ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα πέρασε με το εντυπωσιακό 1-4 και πήγε τη διαφορά από την 2η, Γιουνάιτεντ, στο +5 με ματς λιγότερο.

Αρνητικός πρωταγωνιστής για τους Reds, που έχασαν 3 σερί εντός έδρας ματς πρωταθλήματος από το 1963, ήταν ο keeper, Αλισον, ο οποίος θύμισε τον Κάριους στον τελικό του CL χαρίζοντας δύο γκολ στους Πολίτες, που έφτασαν τις 14 σερί νίκες σε όλες τις διοργανώσεις και είναι το απόλυτο φαβορί για τον τίτλο. Ηταν η πρώτη νίκη στο Anfield για την Σίτι από το 2003 και πρώτη ever του Πεπ στην έδρα των Μέρσεϊσαϊντερς, που παρέμειναν στο Νο4 αλλά πλέον η θέση τους εκεί κάθε άλλο παρά σίγουρη είναι.

https://twitter.com/Fastgoal2/status/1358478571191361539

 Η Σίτι έχασε τεράστια ευκαιρία για να πάρει προβάδισμα στο ματς, με τον Στέρλινγκ να κερδίζει πέναλτι σε μαρκάρισμα που δέχτηκε μέσα στην περιοχή από τον Φαμπίνιο αλλά τον Γκιουντογκάν να στέλνει τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι μέσω πολύ κακής εκτέλεσης.

Ό,τι δεν έκανε πάντως στο 37′ ο Γκιουντογκάν, το πέτυχε στο 49′, στην πρώτη καθαρή ευκαιρία που έβγαλε στο δεύτερο ημίχρονο η Μάντσεστερ Σίτι. Ο Στέρλινγκ βρήκε υπέροχα τον Φόντεν μέσα στην περιοχή των κόκκινων και ο Άγγλος έκανε το συρτό σουτ, ο Άλισον απέκρουσε ασθενώς και ο Γερμανός μέσος πήρε το ριμπάουντ για να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα με σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής.

Στο 58′ η Λίβερπουλ άγγιξε το 1-1 με το διαγώνιο σουτ του Τζόουνς μέσα από την περιοχή που έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Έντερσον, για να βρει την ισοφάριση λίγα λεπτά αργότερα.

Ο Σαλάχ έκλεψε τη μπάλα από τον Ρούμπεν Ντίας, ο Πορτογάλος στόπερ τον τράβηξε από τη φανέλα και τον γκρέμισε, με τον διαιτητή να δείχνει την άσπρη βούλα και τον Αιγύπτιο να εκτελεί τον Έντερσον, φτάνοντας τα 16 γκολ στη φετινή Premier League.

Ωστόσο, η Σίτι ήταν αυτή που πατούσε καλύτερα, κυκλοφορούσε ιδανικά και με σύμμαχο το μομέντουμ έκανε ό,τι ήθελε στο ματς. Η είσοδος του Ζεσούς απελευθέρωσε τον Φόντεν και όλα έδειχναν… γαλάζια! Στο 71’ το γκολ του Στόουνς ακυρώθηκε, όμως δυο λεπτά αργότερα ήρθε το γκολ! Διπλό τραγικό λάθος του Αλισον, ο Φόντεν πέρασε στο χαλαρό την άμυνα και με ασίστ ο Γκουντογκάν βρήκε δίχτυα!

Στο 76’ ο Βραζιλιάνος γκολκίπερ έκανε νέα γκάφα, ο Μπερνάρντο έκανε τρομερή ασίστ και ο Στέρλινγκ με κεφαλιά πέτυχε το 3-1. Η Λίβερπουλ… κατέρρευσε, επηρεάστηκε από τα σοβαρά λάθη, η άμυνα δεν μπορούσε να σταματήσει τους αντιπάλους και στο 83’ ο Φόντεν με τρομερή ατομική ενέργεια διαμόρφωσε το 4-1. Ηταν η 3η διαδοχική εντός έδρας ήττα για τη Λίβερπουλ, κάτι που συνέβη για πρώτη από το 1963…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Premier League

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Διεθνή

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Λίβερπουλ

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Μάντσεστερ Σίτι

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ