Κάθε φανέλα που παρουσιάζεται σχετίζεται με κάποια ιστορία ειδικά στα μεγάλα και ιστορικά κλαμπ όπως και στην περίπτωση της Μπαρτσελόνα. Η Μπαρτσελόνα παρουσίασε την νέα της εμφάνιση στην αναμέτρηση του ισπανικού πρωταθλήματος με τη Θέλτα, και όπως αποκάλυψαν οι άνθρωποι του κλαμπ είναι εμπνευσμένη από τη La Moreneta. Η Παναγία του Μονσεράτ είναι η προστάτιδα […]

Κάθε φανέλα που παρουσιάζεται σχετίζεται με κάποια ιστορία ειδικά στα μεγάλα και ιστορικά κλαμπ όπως και στην περίπτωση της Μπαρτσελόνα.

Η Μπαρτσελόνα παρουσίασε την νέα της εμφάνιση στην αναμέτρηση του ισπανικού πρωταθλήματος με τη Θέλτα, και όπως αποκάλυψαν οι άνθρωποι του κλαμπ είναι εμπνευσμένη από τη La Moreneta.

Η Παναγία του Μονσεράτ είναι η προστάτιδα της Καταλονίας και ένα από τα μεγαλύτερα σύμβολα της. Είναι ξεχωριστή από το μαύρο χρώμα της και εξ ου και το προσωνύμιο της «La Moreneta», σε μετάφραση η «μελαχρινούλα». 

Barcelona's black-and-gold strip inspired by famous statue - Football Espana

Πρόκειται για ένα ξύλινο άγαλμα του 12ου αιώνα ρομανικού ρυθμού και δείχνει την Μητέρα του Ιησού Χριστού. Το άγαλμα αυτό βρίσκεται στον ναό στο όρος Μονσεράτ της Καταλονίας.

Μαύρη φανέλα με χρυσές αποχρώσεις όπως η La Moreneta

Η Μπαρτσελόνα που είναι ταυτισμένη με την Καταλονία στον μέγιστο βαθμό και αποφάσισε να τιμήσει την «La Moreneta». Δημιούργησε λοιπόν την φανέλα με μαύρο χρώμα και χρυσές αποχρώσεις. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι παγκοσμίως η Καταλονία είναι γνωστή για την Μπαρτσελόνα, για το μαγικό βουνό του Μοντσεράτ και για την Μαύρη Παρθένα La Moreneta (Μαύρο δέρμα και χρυσά ρούχα) και έτσι φτάσαμε σε αυτήν την ιδιαίτερη  φανέλα της Μπαρτσελόνα.

How to Visit Montserrat Monastery: Things to Do, Hiking & Practical Tips

Θα πρέπει επίσης να αναφέρουμε ότι υπάρχει και παρεκκλήσι στο Camp Nou με την εικόνα της. Επειδή η Μπαρτσελόνα πουλάει φανέλες σε όλον τον κόσμο και η φανέλα αυτή ταυτίζεται με την Καθολική πίστη, και σε κάποιες χώρες δεν αναγνωρίζεται,  οι άνθρωποι της ομάδας είχαν αποφασίσει να μην πουν την ιστορία για την φανέλα, αλλά ευτυχώς για μας τους πρόλαβε η Mundo Deportivo και αποκάλυψε την ιστορία.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για La Liga

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Διεθνή

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Μπαρτσελόνα

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ