Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν την πεποίθηση ότι οι  ποδοσφαιριστές  κερδίζουν πάρα πολλά χρήματα. Δεδομένο ότι είναι διάσημοι και περιζήτητοι κάποιοι θεωρούν ότι βγάζουν εκατομμύρια και ζουν στο δικό τους κόσμο. Ένας μύθος που καταρρίπτεται σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Παγκόσμια Ένωση Ποδοσφαιριστών. Οι δράση και η οικονομικοί ενίσχυση των ποδοσφαιριστών, σε άτομα […]

Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν την πεποίθηση ότι οι  ποδοσφαιριστές  κερδίζουν πάρα πολλά χρήματα.

Δεδομένο ότι είναι διάσημοι και περιζήτητοι κάποιοι θεωρούν ότι βγάζουν εκατομμύρια και ζουν στο δικό τους κόσμο. Ένας μύθος που καταρρίπτεται σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Παγκόσμια Ένωση Ποδοσφαιριστών.

Οι δράση και η οικονομικοί ενίσχυση των ποδοσφαιριστών, σε άτομα που το είχαν ανάγκη, στην περίοδο της καραντίνας ήταν μία πραγματικότητα.
Με απόλυτη ευαισθησία στις ευπαθείς ομάδες σύμφωνα με έκθεση του Γενικού Γραμματέα, οι ποδοσφαιριστές έδειξαν το ανθρώπινο πρόσωπό τους σε αυτούς που το είχαν ανάγκη.

Δεν είναι όπως φαίνεται

Με μεγάλη δράση στη φιλανθρωπία πολλοί από αυτούς έκαναν δωρεές, βοήθησαν στο να συγκεντρωθούν φάρμακα ενώ συμμετείχαν σε καμπάνιες για να κινητοποιήσουν τον υπόλοιπο κόσμο

Συγκεκριμένα ο Γιόνας Μπάερ Χόφμαν, γενικός γραμματέας της FIFPro, δήλωσε: «Οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές και οι αθλητές όλων των σπορ ανέπτυξαν απίστευτες πρωτοβουλίες σε όλο τον κόσμο για να βοηθήσουν την κοινότητα, τους συλλόγους τους, τις ομάδες, ακόμα και τους συμπαίκτες τους» τόνισε ο Μπάερ Χόφμαν για να προσθέσει ότι «η αντίληψη του κοινού πως οι αθλητές δεν έχουν αίσθηση της κοινωνικής ευθύνης είναι πέρα για πέρα λανθασμένη».

Με τους αξιέπαινους Κεϊτά Μπαλντέ να ενισχύει οικονομικά 200 εργάτες που έμειναν χωρίς εργασία και τον Μάρκους Ράσφορντ να προτρέπει στην κυβέρνηση να παρατείνει το πρόγραμμα των σχολικών γευμάτων.

Ενώ στην Ιρλανδία διεθνής παίκτες ενίσχυσαν οικονομικά παίκτες που αντιμετώπιζαν προβλήματα.
Με την Ένωση Ποδοσφαιριστών να βοηθάει ομάδες της Μποτσουάνα μοιράζοντας τρόφιμα σε επτά ομάδες και βοηθώντας 50 γυναίκες παίκτριες.

Λίγοι είναι οι μεγάλοι κερδισμένοι

Ξεκαθαρίζοντας το θέμα για τα χρήματα που λαμβάνουν οι ποδοσφαιριστές ο Μάρκους Ράσφορντ έγραψε στην αναφορά του: «Η κοινή πεποίθηση πως οι ποδοσφαιριστές ζουν ξέγνοιαστες και πλούσιες ζωές έχει κάνει τους φιλάθλους και την κοινή γνώμη να έχουν μεγάλες προσδοκίες από τους ποδοσφαιριστές σε θέματα κοινωνικής ευθύνης σχετικά με την πανδημία.

Όμως, κατά τη διάρκεια της πολλοί παίκτες ζούσαν είτε παίρνοντας πακέτα με τρόφιμα ή ακόμα και οικονομική ενίσχυση για να ζήσουν»

Σύμφωνα με την έκθεση του Μπάερ Χόφμαν μεγαλύτερο ποσοστό του 45% λαμβάνει λιγότερα από 1000 δολάρια τον μήνα ενώ το 41% τα λαμβάνει και με καθυστέρηση. Με αποκορύφωμα το γυναικείο ποδόσφαιρο όπου κατά μέσο όρο ο μισθός κάθε παίκτριας είναι λιγότερα από 600 δολάρια.

Πράξεις άξιες θαυμασμού από μεγάλους παίκτες του ποδοσφαίρου που φυσικά οι ίδιοι δεν αλλοτριώθηκαν από τα χρήματα ότε ξέχασα από που ακριβώς ξεκίνησαν.

Και τι σας έχουμε;

Για όλους εσάς, που θέλετe να μαθαίνετε πρώτοι τις εξελίξεις στο survivor και είστε κολλημένοι με το Facebook μπορείτε καθημερινά να επισκέπτεστε την νέα σελίδα μας και θα διαβάζετε αποκλειστικά για spoiler. Φυσικά για τα πάντα (Survivor, Master Chef, Φάρμα, House of Fame,Battle of the Couples, και τις αγαπημένες σας τηλεοπτικές σειρές). Μπορείτε να την επισκεφτείτε ΕΔΩ: [ΚΛΙΚ].

Μην ξεχνάτε να κάνετε Subscribe και στο νέο κανάλι μας στο YouTube [Κλικ ΕΔΩ] για να είστε μπροστά σε όλες τις εξελίξεις στα Spoiler. Το Spoiler TV ήρθε για να μείνει…

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (linkSports365.gr

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Διεθνή

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ