Η πιο δύσκολη από τις πιθανές αντιπάλους του στον πρώτο σταθμό για την πρόκριση στο Τσάμπιονς Λιγκ έτυχε στους πρωταθλητές. Η ισραηλινή ομάδα ασφαλώς και είναι στα μέτρα του. Χρειάζεται όμως προσοχή. Ας τη γνωρίσουμε.

Μακάμπι: Επίθεση-φωτιά και κόουτς “γάτα”! Η τύχη θα μπορούσε, σίγουρα ,να έχει χαμογελάσει λίγο περισσότερο στον Ολυμπιακό, στην κλήρωσή του για τον 2ο Προκριματικό Γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Από τις Μάριμπορ (Σλοβενία)-Σαχτιόρ Σολιγκόρσκ (Λευκορωσία), Ντουντελάνζ (Λουξεμβούργο)-Τίρανα (Αλβανία), Σάμροκ Ρόβερς (Ιρλανδία)-Χιμπέρνιανς (Μάλτα), η πρωταθλήτρια Ισραήλ για το 2021-22 είναι μακράν η πιο αξιόλογη σε δυναμικότητα.

Ανέβηκε στην κορυφή της βαθμολογίας της Λιγκάτ χα’ Αλ τη 17η αγωνιστική και δεν έχασε την πρώτη θέση ως το τέλος. Σε 26 αγωνιστικές μάζεψε 59 βαθμούς, με 18 νίκες 5 ισοπαλίες και μόλις 3 ήττες. Είχε με διαφορά την καλύτερη επίθεση (62 γκολ) και τη 2η καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα (19). Μάλιστα, θα μπορούσε στο τέλος της σεζόν να κάνει και το νταμπλ, αλλά έχασε τον τελικό του Κυπέλλου στα πέναλτι (5-3) από τη Χαποέλ Μπερ Σεβά, που ήλθε δεύτερη στο πρωτάθλημα με την καλύτερη άμυνα (17) γκολ.

Ο εφετινός τίτλος της ήταν ο 14ος, ενώ την τροπαιοθήκη της κοσμούν ακόμη 6 Κύπελλα. Στην Ευρώπη, στη φάση των Ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ έχει καταφέρει να περάσει 2 φορές, το 2002-3 και το 2009-10. Και στο Γιουρόπα Λιγκ έχει φτάσει στη φάση των 16 το 2006-7 και στους Ομίλους το 2011-12 και το 2013-14. Είναι μια αρκετά νεανική ομάδα, με μέσο όρο ηλικίας τα 26,9 και κορμό από Ισραηλινούς παίκτες.

Καυτή έδρα -πολύ  αποτελεσματική επίθεση

Γήπεδό της είναι το θαυμάσιο Στάδιο Σάμι Όφερ, στο οποίο παίζει επίσης και η Χαποέλ Χάιφα, αλλά και η Εθνική Ισραήλ. Έχει το όνομα του μακαρίτη δισεκατομμυριούχου εφοπλιστή που δώρισε 20.000.000, από τα 80 συνολικά που κόστισε η κατασκευή του, το 2014. Χωρά 30.780 θεατές και, όταν γεμίζει είναι μια καυτή έδρα.

Ως ρόστερ, η Μακάμπι Χάιφα αξίζει, σύμφωνα με το Trasnfermarkt 16.100.000 ευρώ. Ακριβότεροι παίκτες της είναι ο δεξιός της εξτρέμ, Ομέρ Ατζιλί  (1.500.000), και  οι κεντρικοί της χαφ Άλι Μοχάμεντ και Νέτα Λάβι (1.400.000), με τον 2ο, ωστόσο, να χάνει εφέτος πάρα πολλά ματς λόγω τραυματισμού. Μόλις 5 ακόμη παίκτες της έχουν αξία από 1.000.000 ή και λίγο πιο πάνω. Και οι τρεις απ’ αυτούς, είναι οι αριστεροί της εξτρέμ Μαβίς Τσιμποτά και Ντόλεβ Χαζίζ, αλλά και ο σέντερ φορ της, Ντιν Ντέιβιντ.

Ατζιλί, Ντέιβιντ και Χαζίζ, πέτυχαν συνολικά 44 γκολ και είχαν 10 ασίστ σε πρωτάθλημα και πλέι οφ. Ο Ατζιλί έκανε, συνολικά, μια σπουδαία σεζόν με 28 γκολ και 14 ασίστ σε 51 συμμετοχές, ενώ ο Ντέιβιντ έφτασε, σε 54 συμμετοχές, τα 23 γκολ και τις 6 ασίστ. Ο Χαζίζ, σε 48 συμμετοχές έφτασε τα 11 γκολ και τις 7 ασίστ. Είναι η τριάδα που προτιμά μπροστά ο Μπαράκ Μπακχάρ.

Ο “κακός δαίμονας” του πάγκου, Μπαράκ Μπακχάρ

Ο Μπακχάρ κλείνει στις 21 Σεπτεμβρίου τα 43 του. Ήταν στον πάγκο της Χαποέλ Μπερ Σεβά, όταν έκοψε το δρόμο του Ολυμπιακού στον 3ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, το 2016-17. Πήρε με την τότε ομάδα του τον πρώτο της τίτλο στο Ισραήλ μετά από 40 χρόνια. Και, το κυριότερο, άφησε πίσω του ένα εξαιρετικά αξιόλογο σύνολο. Στη Μακάμπι από το 2020, πήρε και το προηγούμενο πρωτάθλημα και, γενικά, έχει εξαιρετική φήμη ως προπονητής στη χώρα του.

Είναι ευέλικτος τακτικά, διαβάζει καλά τους αντιπάλους και παίρνει το καλύτερο από τους παίκτες του. Οι ομάδες του είναι καλογυμνασμένες και πειθαρχημένες. Αγαπημένο του σύστημα είναι το 4-3-3, αλλά, ανάλογα με τις ανάγκες του αγώνα μπορεί να παρατάξει και 4-2-3-1, ακόμη και 5-3-2. Ο Ολυμπιακός θα πρέπει να είναι πολύ συγκεντρωμένος και προσεκτικός απέναντι στην ισραηλινή ομάδα. Έχει, σαφέστατα, πολύ καλύτερες μονάδες. Αλλά στο χορτάρι θα πρέπει να δείξει κι ένα αξιόμαχο και αποφασιστικό σύνολο, για να μη βρεθεί προ δυσάρεστων εκπλήξεων…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Champions League

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ολυμπιακός

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ