Εδώ και καιρό είχε αποκαλυφθεί από τον γερμανικό Τύπο πως ο Γιουσουφά Μουκοκό υπάρχουν πιθανότητες να εμπλέκεται στο ηλικιακό σκάνδαλο που ξέσπασε στα μικρότερα ηλικιακά κλιμάκια της εθνικής Καμερούν.

Εδώ και καιρό είχε αποκαλυφθεί από τον γερμανικό Τύπο πως ο Γιουσουφά Μουκοκό υπάρχουν πιθανότητες να εμπλέκεται στο ηλικιακό σκάνδαλο που ξέσπασε στα μικρότερα ηλικιακά κλιμάκια της εθνικής Καμερούν.

Η γερμανική εφημερίδα «Bunde» δημοσίευσε αυτό που ισχυρίζεται πως είναι το πιστοποιητικό γέννησης του Μουκοκό σύμφωνα με το οποίο ο νεαρός ποδοσφαιρστής δεν είναι και τόσο νεαρός. Σ’ αυτό αναγράφεται ως ημερομηνία γέννησής του η 19η Ιουλίου του 2000 και άρα αυτό σημαίνει πως, αν το έγγραφο αυτό είναι αληθινό, ο Μουκοκό είναι 22 ετών.

Το πιστοποιητικό έχει επάνω τον αριθμό 4621/2000 κι έχει εκδοθεί στο Γιαουντέ, την πρωτεύουσα του Καμερούν. Δεν είναι σίγουρο ακόμα αν το πιστοποιητικό αυτό είναι αυθεντικό.

Μάλιστα, ακόμα και οι γονείς που αναγράφονται στο πιστοποιητικό είναι πιθανό να μην είναι οι σωστοί. Το έγγραφο αναγράφει ως γονείς του τους Ουσμάν Μοχαμαντού και Γιουσουφά Χαρίρα ενώ πριν το δικαστήριο είχε επιβεβαιωθεί πως βιολογικός πατέρας του Μουκοκό είναι, ο Ζόζεφ Μουκοκό, με τον οποίο ζει στην Γερμανία.

Ο 18χρονος ποδοσφαιριστής της Ντόρτμουντ ήθελε να εμποδίσει την Bunte από το να δημοσιοποιήσει το έγγραφο και γι’ αυτό της έκανε μήνυση. Στο τέλος του Φλεβάρη όμως το περιφερειακό δικαστήριο της Φρανκφούρτης γνωστοποίησε πως επιτρέπεται να εκφράζονται αμφιβολίες για την πραγματική ηλικία και την προέλευση του παίκτη από την στιγμή που είναι αντικείμενο καταγγελίας και αφορά θέμα δημοσίου ενδαιφέροντος ενώ ταυτόχρονα υπάρχουν και επαρκείς ενδείξεις.

Η υπηρεσία του Αμβούργου που ασχολείται με τις γεννήσεις επιβεβαίωσε πως η γέννηση του Μουκοκό καταχωρήθηκε το 2016 στην Γερμανία και τα επίσημα αυτά έγγραφά του αναγράφουν ως ημερομηνία γέννησης τον Νοέμβριο του 2004.

Ο δικηγόρος του Μουκοκό είπε στην «Bild» πως όλα τα επίσημα και πιστοποιημένα έγγραφα που έχουν στην κατοχή τους τόσο από το Καμερούν όσο και από την Γερμανία καταδεικνύουν ως έτος γέννησής του το 2004.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Bundesliga

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ντόρτμουντ

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ