Κι όμως. Χωρίς φορ περιοχής και με τον Μανέ απλώς λίγο πιο μέσα, προς το κέντρο της επίθεσης, η Μπάγερν μπορεί να πάρει εφέτος συνολικά περισσότερα γκολ απ' όσα με τον "Λέβα' στο ρόστερ. Διότι το παιχνίδι της μπορεί πλέον να φέρει σε θέση βολής ένα σωρό -ποιοτικότατους- παίκτες!

Μπάγερν: Ο Νάγκελσμαν το κάνει… όπως ο Πεπ! Για εμάς, “Πεπ” σημαίνει πάντοτε Γκουαρδιόλα. Για τους Αμερικανούς η λέξη φέρνει πιο άμεσα στο μυαλό τη φράση pep talk. “Εμψυχωτική, ανεβαστική ομιλία”. Και πολλές τέτοιες στις ΗΠΑ ξεκινούν με μια αγαπημένη τους παροιμία, που προτρέπει να μην κυνηγάς χίμαιρες, αλλά να είσαι ρεαλιστής και πρακτικός. Η παροιμία λέει: “Όταν η ζωή σου φέρνει λεμόνια, να φτιάχνεις λεμονάδα”.

 

Στο μυαλό του Γιούλιαν Νάγκελσμαν, ωστόσο, η λέξη “πεπ” σημαίνει και τα δύο πιο πάνω. Και Γκουαρδιόλα και… “λεμονάδα” και όχι, π.χ., “βυσσινάδα”. Φυσικά, η παρομοίωση είναι για να τηρήσει το σχήμα λόγου εδώ. Διότι παιχταράδες όπως οι Σαντιό Μανέ, Σερζ Γκνάμπρι, Λιρόι Σανέ, Κίνγκσλεϊ Κομάν, αλλά και Τζαμάλ Μουσιάλα, Τόμας Μίλερ, Λέον Γκορέτσκα, Ράιαν Γκράβενμπερχ, ε… “λεμόνια” δεν τους λες! Πανδαισία των πιο νόστιμων εξωτικών φρούτων, ναι. Αλλά “λεμόνια” όχι.

OK. O Λέβα, πάει. Αλλά… δείτε τι έρχεται!

Για την ακρίβεια, το μόνο “ξινό” εφέτος για τον Νάγκεσλμαν ήταν η απώλεια του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι. Ο Γιούλιαν, στα 35 του, είναι μικρός. Δεν είναι… τρελός, να μη θέλει στην ομάδα έναν παίκτη απ’ τον οποίο πήρε πέρυσι… 50 γκολ και 7 ασίστ. Αλλά αφού δεν τον έχει πλέον, τι να κάνει; Να πάρει σκοινί να κρεμαστεί; Έ, όχι δα! Θα κάνει (ήδη το έκανε με την Άιντραχτ στην πρεμιέρα και της έριξε 6 τεμάχια κι άλλα 5 έριξε στη Λειψία, στο Σούπερ Καπ!), ό,τι κάνει ο Πεπ. Για την ακρίβεια, ό,τι έκανε ως τώρα ο Πεπ.

Διότι ο Ισπανός θα πρέπει για πρώτη φορά εφέτος να διαχειριστεί ένα ρόστερ που… έχει “Λεβαντόφσκι”. Τον ‘Ερλινγκ Χάαλαντ. Έναν φορ περιοχής που, στα χαρτιά, μπορεί να γίνει ό,τι ο Πολωνός έχει αποδείξει εδώ και χρόνια ότι είναι: Ένας killer που η ομάδα αξίζει να παίζει “γι’ αυτόν”. Και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πώς θα πάει αυτό, για τη Σίτι. Για τον Νάγκελσμαν, πάλι, ο βίος… θα είναι αντίθετος! Αλλά αυτό δε σημαίνει και ότι δε θα είναι ανθόσπαρτος!

Χωρίς καθαρόαιμο φορ θα πάρει εφέτος πιο πολλά γκολ!

Στην… εξωτική “φρουτάδα” που εφέτος θα παρουσιάσει ο Γερμανός, απλά, δε θα υπάρχει καθαρόαιμο φορ περιοχής. Είναι τόσο απλό. Χάρη στον Λεβαντόφσκι, η Μπάγερν “φόρτωνε” -και- πέρυσι τις… “έξω_καρδιά_και,_προστ,_φέρε_μας_μια_ακόμη_μπύρα” άμυνες της Bundesliga με τεσσάρες και πεντάρες. Ε, και; Η νίκη σημαίνει απλώς ένα γκολ περισσότερο απ’ τον αντίπαλο, όχι απαραιτήτως τη συντριβή του. (Που, απ’ ό,τι είδαμε, πάλι μια χαρά έρχεται, απέναντι σε γερμανικές άμυνες, τουλάχιστον…)

Ο Νάγκελσμαν θα παίξει εφέτος με τον Σαντιό Μανέ όχι τόσο στα άκρα -όπου έχει περάσει το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του- όσο στο κέντρο της επίθεσης. Ο Σενεγαλέζος φυσικά και δε θα γίνει “Λέβα”. Αλλά αυτό δεν είναι και το ζητούμενο. Η νέα Μπάγερν δεν είναι ανάγκη να έχει τέτοιον. Με τέτοια απίστευτη ποιότητα, ταχύτητα και εναλλαγές θέσεων που μπορούν να προσφέρουν μπροστά Μανέ, Γκνάμπρι, Κομάν και Σανέ (σε οποιοδήποτε τακτικό σχηματισμό), ο Νάγκελσμαν μπορεί εφέτος να πάρει συνολικά περισσότερα γκολ απ’ ότι με τον Λεβαντόφσκι στο ρόστερ.

Με Μανέ μπροστά… όλοι θα μπορούν να σκοράρουν!

Κι αυτό επειδή τα ποιοτικά χαρακτηριστικά αυτής της επίθεσης επιτρέπουν και στη μεσαία γραμμή, αλλά και σε όποιον άλλον βρεθεί μπροστά, να σκοράρει κατά ριπάς. Για του λόγου το αληθές, η Μπάγερν έχει ήδη πάρει γκολ έως και από Μπενζαμέν Παβάρ (2 και μάλιστα σε ροή ματς, όχι από στημένα). Επιπλέον, υπάρχει πάντοτε ο συνήθης ύποπτος Μίλερ, υπάρχει ο Ράιαν Γκράβενμπερχ, υπάρχει, ακόμη ακόμη κι ο υπερταλαντούχος Ματίς Τελ, στα 17,5 του…

Οι φίλοι της Μπάγερν δεν έχουν λόγο να ανησυχούν. Ο Μανέ δεν είναι και ο ίδιος κάνας… χασογκόλης. Κι απ’ το τίποτε μπορεί να βάλει τη μπάλα στα δίχτυα -πόσο μάλλον όταν πίσω και πλάι του υπάρχουν υψηλότατου επιπέδου παίκτες για να τον τροφοδοτήσουν. Και, το καλύτερο; Ο Σενεγαλέζος δε θα βάλει μόνο γκολ ο ίδιος, αλλά θα δώσει πολλά και στην υπόλοιπη ομάδα. Είτε με ασίστ, είτε ανοίγοντας χώρους. Ο “Λέβα” φυσικά και δε θα ξεχαστεί στο Μόναχο. Αλλά κάτι μας λέει και ότι δε θα… σπαράξει και κανείς στο κλάμα επειδή δε θα είναι από εφέτος στην ομάδα. Καλά να είμαστε και θα το δούμε…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Bundesliga

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Μπάγερν

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ